Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa revanša mačā nedod Osakai iespējas, Halepu aptur savainojums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa revanša mačā nedod Osakai iespējas, Halepu aptur savainojums
Naomi Osaka un Serēna Viljamsa "Rogers Cup" ceturtdaļfinālā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Serēna Viljamsa (WTA 10.) piektdienas vakarā Toronto "Premier 5" turnīra ceturtdaļfinālā komfortabli ar 6:3, 6:4 sakāva Naomi Osaku (WTA 2.), kura, neskatoties uz šo zaudējumu, nākamajā nedēļā atgriezīsies ranga virsotnē, jo ceturtdaļfinālā zaudēja arī viņas tuvākā sekotāja Karolīna Pliškova.

Serēna Viljamsa izcēlās ar fenomenālu servēšanu (12 eisi, uzvarot 32/39 punktiem ar pirmo servi), Naomi Osakai nedodot nevienu breika iespēju, bet pati ar agresīviem uzbrukumiem katrā setā izcēlās ar vienu breiku, un varēja būt vairāk. Viljamsai serves geimos grūtībās radās vien abu setu galotnēs, kad 1. setā viņa pēdējā geimā uzvarēja no 0:30, bet 2. setā pēc 40:0 pārsvara izsēšanas pielika ar ceturto mačbumbu. Viljamsai tīri uzvarētajās izspēlēs bija 31:5 pārsvars.

Viljamsa pirmoreiz pieveica Osaku, kurai pērn zaudēja divreiz – ar 3:6, 2:6 Maiami "Premier Mandatory" turnīra 1. kārtā un ar 2:6, 4:6 skandalozajā "US Open" finālā.

Neskatoties uz vakardienas zaudējumu, Osakai ar ceturtdaļfināla sasniegšanu Kanādā pietika, lai atgrieztos ranga 1. vietā. Viņa apsteigs Ešliju Bārtiju, kura neaizstāvēja "Rogers Cup" pusfināla punktus, šoreiz zaudējot pirmajā mačā. Osaka 1. vietā bija 21 nedēļu – no 28. janvāra līdz 24. jūnijam, kad viņu tur nomainīja Bārtija. Austrālijas tenisistes valdīšana ilga septiņas nedēļas.

Viljamsai arī pusfinālā bija paredzēta tikšanas ar tenisisti, kurai viņa pēdējā gada laikā zaudējusi "Grand Slam" finālā, taču tāda mača nebūs, jo viņu jūlijā Vimbldonas finālā ar 6:2, 6:2 sagrāvusī Simona Halepa (WTA 4.) pusfinālā izturēja vienu setu, kad turnīru pameta kreisās potītes savainojuma dēļ. Pagājušā gada "Rogers Cup" čempione ar 4:6 piekāpās Marijai Buzkovai (WTA 91.), kurai būs pirmais WTA pusfināls. Halepa pēc ļoti lēna sākuma no 0:4 panāca izlīdzinājumu, bet zaudēja nākamajos divos geimos un maču pārtrauca.

Pirms diviem gadiem Toronto uzvarējusī Eļina Svitoļina (WTA 7.) ar četru geimu pārsvaru (4:0) zaudēja 1. setā un pēcāk nespēja atspēlēties pret Sofiju Keninu (WTA 29.), ASV tenisistei piekāpjoties ar rezultātu 6:7(2), 4:6. Turnīra 2. kārtā ar 6:7(5), 6:3, 6:4 ranga līderi Bārtiju pieveikusī Kenina pirmoreiz vienā turnīrā guvusi divas Top 10 uzvaras un arī pirmoreiz sasniegusi "Premier" līmeņa pusfinālu.

Bjanka Andresku (WTA 27.) ar 6:0, 2:6, 6:4 pieveica Karolīnu Pliškovu (WTA 3.), saglabājot perfektu bilanci pret Top 10 spēlētājām (6-0). Kanādas tenisiste šonedēļ visos četros mačos uzvarējusi trīs setu cīņās. Viņai sezonas ietvaros ir 10 uzvaru sērija izšķirošajos setos.

Andresku Pliškovu 1. setā ar dominēšanu garajās izspēlēs, izmantojot dažādību, apspēlēja ļoti pārliecinoši, čehietei spējot iegūt tikai 11 punktus, bet 2. seta sākumā notika pavērsiens. Bjanka pirmajā geimā ar "forehand" kļūdu neizmantoja breikbumbu, bet pēc tam zaudēja savu servi, nākamo geimu iegūstot pie rezultāta 0:5.

Kanādas tenisistei 2. setā pie rezultāta 2:5 bija medicīnas pārtraukums ārpus korta, jo problēma kreisajam cirksnim. Pliškova 3. setā ievadā neizmantoja iespējas salauzt tobrīd lielās mocībās esošo pretinieci, kad otrajā geimā nerealizēja trīs breikbumbas. Viņa mača turpinājumā vairāk iespēju nesaņēma, bet pati savu servi nenosargāja pie rezultāta 4:4.

"Rogers Cup", WTA "Premier 5" turnīrs Toronto uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Serena Williams – (2) Naomi Osaka6:3 6:4
Bianca Andreescu – (3) Karolina Pliskova6:0 2:6 6:4
Marie Bouzkova – (4) Simona Halepa6:4
Sofia Kenin – (6) Elina Svitolina7:6(2) 6:4