Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pasaules labāko komandu izveidojušās Hingisa un Mirza vairs nespēlēs kopā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pasaules labāko komandu izveidojušās Hingisa un Mirza vairs nespēlēs kopā
Martina Hingisa un Sanja Mirza
Foto: AFP/Scanpix

WTA dubultspēļu reitinga līderes Martina Hingisa un Sanja Mirza vairs nespēlēs kopā, negaidīti pārtraucot ļoti veiksmīgo sadarbību, kuras laikā tika svinētas uzvaras 14 turnīros, ieskaitot trīs panākumus "Grand Slam" līmenī.

Informācija par Šveices un Indijas komandas izjukšanu parādījās brīdī, kad kļuva zināmi mēneša beigās gaidāmā "US Open" dubultspēļu turnīra pāri. Hingisa Ņujorkā spēlēs kopā ar amerikānieti Koko Vandevei, bet Mirzas pāriniece būs čehiete Barbora Stricova. Pateicoties sadarbībai ar Hingisu, Mirza kļuva par pirmo Indijas tenisisti, kura uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā un tikusi līdz ranga 1. vietai.

Veiksmīgā dueta izjukšanas iemesls ir šovasar piedzīvotās vairākas neveiksmes pret reitingā zemāk esošām pretiniecēm. Tas bija skaļš singāls par to, ka komanda vairs nedarbojās tā kā iepriekš. Viņas nevienā no pēdējiem četriem turnīriem netika tālāk par ceturtdaļfinālu. Četri turnīri bez titula abām uzskatāma par krīzi. Pēdējā trofeja tika izcīnīta maijā Romā.

Hingisa un Mirza no pagājušā gada Vimbldonas līdz šī gada "Australian Open" uzvarēja trīs "Grand Slam" turnīros pēc kārtas, bet ceturto "major" titulu pēc kārtas iegūt neizdevās, "French Open" 3. kārtā sensacionāli ar 3:6, 2:6 kapitulējot Čehijas komandai Barbora Krejčikova/Kateržina Sinjakova.

Hingisas un Mirzas dominance pagājušās sezonas beigās un šī gada sākumā bija sasniegusi ļoti iespaidīgu līmeni. Viņas bez zaudējumiem cīnījās 41 spēli pēc kārtas, līdz februāra beigās Dohā piekāpās Darjai Kasatkinai un Jeļenai Vesņinai. 41 uzvara pēc kārtas ir trešā garākā uzvaru sērija sieviešu dubultspēļu vēsturē. Jana Novotna un Helēna Sukova savulaik uzvarēja 44 mačos pēc kārtas, bet šķietami neatkārtojams rekords ar 109 uzvaru pēc kārtas pieder Martinai Navratilovai un Pemai Šraiverei.

Hingisa un Mirza jau ir kvalificējušās sezonas finālturnīram Singapūrā, kur uzvarēja pērn, bet šogad, neskatoties uz komandas izjukšanu, plāno aizstāvēt titulu, oktobrī atkal spēlējot kopā.

Izmantotie resursi:
Santina Split: Martina Hingis took the call to...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-10 22:31, pirms 8 gadiem
41 spēli pēc kārtas!!! Toto killers sekotājiem. Būsim reāli - Hingisa šobrīd singlos būtu top 10, indietei jāpasakās par nopelnīto naudu un visu pārējo. Droši vien to jau ir izdarījusi. Slumdog millionaire.

     [+] [-]

, 2016-08-11 01:16, pirms 8 gadiem
Top 100, iespējams, par 10 Tak Sevastova viņai pārbrauc pāri kā pa mauriņu.
Sanja jau arī nav no sētas savākta. Ja USOpen satiksies, Mirza-Stricova izcirtīs. Kam te zudusi motivācija, pilnīgi skaidrs.