Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs nespēlēs Sinsinati, arī šogad netiekot pie "Zelta Masters"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs nespēlēs Sinsinati, arī šogad netiekot pie "Zelta Masters"
Novaka Džokoviča emocionālās atvadas no olimpiādes
Foto: AFP/Scanpix

Jaunnedēļ gaidāmā Sinsinati "Masters 1000" turnīra organizatori trešdien paziņoja par ranga līdera Novaka Džokoviča nepiedalīšanos prestižajā turnīrā, jo Serbijas tenisistam ir kreisās plaukstas locītavas savainojums.

Džokovičam bija ļoti neveiksmīga uzstāšanās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur vienspēļu sacensībās viņš zaudēja jau 1. kārtā, divos taibreikos piekāpjoties Huanam Martinam Del Potro, bet dubultspēlēs kopā ar Nenadu Zimoņiču netika tālāk par 2. kārtu.

Serbijas mediji par Džokoviča nespēlēšanu Sinsinati ziņoja jau vakar, bet no turnīra oficiāls apstiprinājums saņemts šodien. Sinsinati ir vienīgais "Masters 1000" sērijas turnīrs, kurā Džokovičs vēl nav uzvarējis, tādējādi arvien nespējot noformēt "Zelta Masters". Nole šeit piecas reizes zaudējis finālā, allaž pretiniekiem piekāpjoties divos setos. Trīs reizes tas noticis pret Rodžeru Federeru, bet divreiz pret Endiju Mareju.

Džokoviča nespēja uzvarēt Sinsinati skaidrojama ar šajā turnīrā ļoti ātro "hard" segumu, kas ir priekšrocība agresīvas spēles īpašniekiem. Pērn ar 6:7(1), 3:6 Federeram zaudētajā finālā Džokovičam nebija nevienas breikbumbas. Identiska situācija bija arī 2012. gada finālā, kad viņš Federeram piekāpās ar rezultātu 0:6, 6:7(7).

Džokovičs pirms došanās uz olimpiādi triumfēja Toronto "māsterī", izcīnot jubilejas 30. titulu šajā līmenī. Ceļš uz titulu Kanādā viņam bija ļoti viegls, jo tur nespēlēja neviens no pārējiem trim lielā četrinieka tenisistiem. Tagad lieliska iespēja tikt pie "Masters 1000" titula būs citiem spēlētājiem. Savukārt Džokovičam, ja nebūs sarežģījumu, nākamais turnīrs būs "US Open".

     [+] [-]

, 2016-08-10 19:04, pirms 8 gadiem
Tas ir skumji. Cilvēkam viss ir ko vajag - nauda, slava, uzvaras un laikam jau arī veselība, bet savas sportiskās karjeras augstāko punktu nesasniedz. Tas vien parāda cik ļoti viņam svarīgi ir pārstāvēt savu valsti un gūt atzinību. Nesaku neko par Gulbi, bet ir vērts padomāt.

     [+] [-]

, 2016-08-10 22:35, pirms 8 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Tas ir skumji. Cilvēkam viss ir ko vajag - nauda, slava, uzvaras un laikam jau arī veselība, bet savas sportiskās karjeras augstāko punktu nesasniedz. Tas vien parāda cik ļoti viņam svarīgi ir pārstāvēt savu valsti un gūt atzinību. Nesaku neko par Gulbi, bet ir vērts padomāt.
WTF? Sativa vai Indica?