Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa beidzot sāk māla sezonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa beidzot sāk māla sezonu
Serēna Viljamsa
Foto: AP/Scanpix

Vēlāk nekā ierasts māla sezonu otrdienas vakarā Romā beidzot sāka pasaules dāmu tenisa pirmā rakete Serēna Viljamsa, kura "Premier 5" sērijas turnīrā Itālijā divos setos uzveica Vācijas tenisisti Annu-Lēnu Frīdsamu – 6:4, 6:3.

Viljamsa tradicionāli pirms došanās uz Romu spēlē arī Čārlstonā un/vai Madridē, taču šogad nevienā no šīm sacensībām nespēlēja – pirmais turnīrs nebija viņas plānos, bet no spēlēšanas pagājušajā nedēļā Madridē nācās atteikties gripas dēļ.

Pirms šīvakara cīņas ar Frīdsamu Viljamsa gan bija nospēlējusi vienu maču uz māla, tiesa, tas bija vakar kopā ar māsu Venusu dubultspēļu turnīrā. Agresīvu tenisu spēlējošā Frīdsama Serēnai pagājušajā gadā "French Open" spēlē atņēma vienu setu, bet šodien bija spiesta samierināties ar zaudējumu divos setos, nospēlējot visnotaļ cienījami.

Viljamsa 75 minūtes ilgušajā mačā vienreiz zaudēja savu servi, kas notika 2. setā, pašai breikbumbas izspēlē kļūdoties. Ranga līdere spēli pabeidza ar pozitīvu tīri uzvarētu izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecību: 27-18. Viņas kontā septiņi eisi un divas dubultkļūdas, kā arī laba precizitāte izgājienos pie tīkla (7/10).

Viljamsa Romā spēlē 15. reizi un šeit triumfējusi trīs reizes – 2002., 2013. un 2014. gadā. Pēdējos piecos Romas turnīros uzvarējušas tikai divas tenisistes – Viljamsa un Marija Šarapova. Arī Krievijas pirmajai raketei šeit trīs tituli (2011-12, 2015). Kā zināms, šogad viņa nedrīkst spēlēt diskvalifikācijas dēļ. Jāpiebilst, ka šovakar Romā īpašā ceremonijā tika godināta karjeru beigusī Itālijas tenisiste Flāvija Penneta.