Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Minhenē triumfē Čehijas tenisisti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Minhenē triumfē Čehijas tenisisti
Tomass Berdihs
Foto: AP

Ar Čehijas tenisistu uzvarām šodien Minhenē noslēdzies "BMW Open" ATP tenisa turnīrs. Vienspēļu titulu, smagā mačā pievecot Mihailu Južniju, ieguva Tomass Berdihs, bet dubultspēļu tituls Janam Herniham un Ivo Minaram.

Minhenes ATP tenisa vienspēļu turnīra finālā šodien tikās čehs Tomass Berdihs un krievs Mihails Južnijs. Berdihs turnīrā bija izlikts ar ceturto numuru, kamēr Južnijs pēdējā gada laikā nedaudz zaudējis pārliecību un rangā bija atkritis jau uz 64. vietu (pērnā gada sākumā viņš bija astotais). Vakar pusfinālos abi bija izcīnījuši uzvaras trijos setos, bet šodien abi aizvadīja devīto savstarpējo spēli. Līdz šim labāk bija klājies Južnijam, kura kontā bija piecas uzvaras, turklāt arī vienīgā uz māla seguma, kas gūta tieši Minhenē – 2007. gada pusfinālā ar 6:4, 6:3. Bukmeikeru skatījumā neliela favorīta loma gan tika atvēlēta Berdiham.

Spēles sākumā rezultāts auga līdzīgi, kaut arī jau otrajā geimā Berdiham bija divas breikbumbas. Līdz pat seta desmitajam geimam spēlē vairs nebija nevienas breikbumbas, taču tad laba iespēja uzvarēt setu pavērās Berdiham, kurš ieguva pirmo setbumbu. To realizēt "palīdzēja" Južnijs, pieļaujot dubultkļūdu, un rezultāts kļuva 6:4 Berdiha labā. Otrā setu krietni sekmīgāk jau aizvadīja Krievijas tenisists. Trešajā un piektajā geimā viņš lauza Berdiha servi, iegūstot vadību 4:1. Čehs gan prata pievilkt līdz 4:5 un arī nākamajā geimā viņam bija iespējas izlīdzināja rezultātu, taču Južnijs bija gana aukstasinīgs, lai nosargātu uzvaru setā – 6:4.

Trešo setu labāk iesāka Berdihs, izvirzoties priekšā ar 4:1, taču īstā cīņa par titulu vēl bija tikai priekšā. Južnijs prata līdzsvarot rezultātu (4:4) un, šķita, ka uzvarētāju nāksies noteikt tikai taibreikā. No tā gan varēja izvairīties, jo pie 5:6 uz Južnija serves Berdihs ieguva divas mačbumbas, ko Južnijs ar labām servēm atguva. Pēc tam Berdiham bija vēl viena mačbumba, kuras laikā līnijtisnesis nosauca autu no Južnija, tomēr galvenais tiesnesis lēma citādi un Južnijs atspēlēja arī šo bumbu, ievedot spēli taibreikā. Izglābies no zaudējuma, Krievijas tenisists krietni pārliecinošāk iesāka taibreiku, tiekot priekšā ar 5:1, taču turpinājums viņam iznāca izcili neveiksmīgs – sešas zaudētas izspēles pēc kārtas un zaudējums mačā – 4:6, 6:4, 6:7(5). Berdiham šis bija piektais ATP turnīru tituls, bet Južnijam otrā neveiksme tieši Minhenes finālā (2007. gadā pret Kolšraiberu). Par uzvaru turnīrā Berdihs ieguva 250 reitinga punktus un 71 700 eiro prēmiju, bet Južnijs izcīnīja 150 reitinga punktus un 37 700 eiro prēmiju.

Dubultspēļu turnīrā par čempioniem kļuva čehi Jans Hernihs un Ivo Minars, kuri ar 6:4, 6:4 pieveica austrāliešus Ešliju Fišeru un Džordanu Kerru. Atgādinām, ka austrālieši ceturtdaļfinālā ar 7:5, 7:6(3) uzveica Ernesta Gulbja un krieva Igora Kuņicina duetu, bet Herniham un Minaram pirmajā kārtā izdevās pieveikt ATP dubultspēļu ranga līderus, dvīņubrāļus Maiku un Bobu Braienus.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com