Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"Fed Cup" finālistei Baltkrievijai neveiksmīgs sākums pret Vācijas trešo sastāvu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Fed Cup" finālistei Baltkrievijai neveiksmīgs sākums pret Vācijas trešo sastāvu
Antonija Lotnere
Foto: AP/Scanpix

Pērn sensacionāli "Fed Cup" finālu sasniegusī Baltkrievijas komanda jaunu sezonu sāka ar neveiksmi pirmajā dienā mačā pret Vācijas rezervistēm, rezultātam pagaidām esot neizšķirtam 1:1.

Baltkrievija pagājušajā gadā līdz savam pirmajam finālam tika bez titulētās Viktorijas Azarenkas palīdzības, iztiekot ar Aleksandru Sasnoviču un Arinu Sabaļenku. Viņām Minskā notikušajā finālā neizdevās pieveikt ar labākām spēlētājām esošo ASV komandu, zaudējot ar 2:3.

Baltkrievietes jauno sezonu sāka turpat, kur pabeidza pagājušo, proti, Minskā, kur šonedēļ viesojas Vācijas izlase. Tenisa lielvalsts, kurai talantīgu spēlētāju netrūkst, uz Minsku aizsūtīja būtībā trešo sastāvu – Tatjanu Mariju (atgriešanās pēc septiņu gaidu pauzes), debitantes Antoniju Lotneri un Annu Lēni Frīdsamu, kā arī pieredzējušo dubultspēļu speciālisti Annu Lēni Grēnefeldi.

Dažādu iemeslu dēļ šonedēļ nespēlē Vācijas pirmie trīs numuri Andželike Kerbere, Jūlija Gērgesa un Karīna Vithefta. Nav pieejamas arī Laura Zīgemunda un Andrea Petkoviča. Neskatoties uz to, Vācija pirmajā dienā tika pie ļoti patīkama viena punkta.

Mačs sākās ar Sabaļenkas 4:6, 6:1, 6:2 uzvaru pār Mariju, bet Sasnoviča otrajā vienspēlē nespēja apliecināt favorītes statusu, ar 5:7, 4:6 zaudējot pirmoreiz izlasē spēlējušajai Lotnerei.

Pēc Sasnovičas zaudējuma atklājās, ka Saša spēlējusi, nebūdama vesela. Viņas statuss svētdienas cīņām (vēl divas vienspēles un dubultspēle) ir neskaidrs. Šī pāra uzvarētāja aprīlī pusfinālā, visticamāk, tiksies ar vareno Čehiju, kas pēc pagājušās sezonas "izlaišanas" šogad atkal ir spēcīgākajā sastāvā un jau ir vadībā ar 2:0 pret Šveicei, punktus gūstot Petrai Kvitovai un Barborai Stricovai. Pirmajā dienā slimības dēļ nespēlēja Karolīna Pliškova.

Francijas un Beļģijas mačā pēc sestdienas neizšķirts 1:1. Šī dueļa uzvarētāja nākamajā mačā, domājams, sacentīsies ar ASV, kas jau ir drošā 2:0 vadībā pret Nīderlandi. Amerikānietes sezonas pirmajā sastāvā iekļāvušas abas māsas Viljamsas, tiesa, pirmajā dienā spēlēja tikai Venusa, kurai 6:1, 6:4 uzvara pār Aranču Rusu notika karjeras 1000. mačā. Serēnai piedalīšanās kādā no svētdienas spēlēm būtu pirmā oficiālā uzstāšanās kopš 2017. gada "Australian Open" fināla.

Šonedēļ notiek arī Pasaules otrās grupas 1. kārtas mači, kas ļoti saistoši ir Latvijas komandai, jo viena no četrām šo maču zaudētājām būs Latvijas nākamā pretiniece 21. un 22. aprīlī gaidāmajā "play off" mačā.

"Fed Cup 2018"

Pasaules 1. grupas ceturtdaļfināli

MačsRez.
ASV – Nīderlande2:0
Baltkrievija – Vācija1:1
Čehija – Šveice2:0
Francija – Beļģija1:1

Pasaules 2. grupas 1. kārta

MačsRez.
Austrālija – Ukraina1:1
Itālija – Spānija1:1
Rumānija – Kanāda2:0
Slovākija – Krievija1:1