Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čehijas tenisistes izglābjas Spānijā un atkal spēlēs pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čehijas tenisistes izglābjas Spānijā un atkal spēlēs pusfinālā
Lucija Šafaržova
Foto: AFP/Scanpix

Par Federācijas kausa pēdējo pusfinālisti pirmdien kļuva Čehijas komanda, kas atradās iedzinējos ar 1-2 Spānijā, tomēr prata atspēlēties un nodrošināt pusfināla dueli pret Itāliju.

Spānijas un Čehijas maču Seviljā, kur tenisistes sacentās uz māla seguma, pamatīgi ietekmēja lietus. Sestdien paspēja izspēlēt tikai vienu spēli, kurā mājinieces vadībā izvirzīja Karla Svaresa Navarro. Spānijas pirmā rakete viegli tika galā ar Barboru Zahlavovu Stricovu – 6:1, 6:4.

Vakar otrajā vienspēlē nospēlēja tika setu un divus geimus, kad tika pieņemts lēmums padoties laikapstākļiem. Ja šodien lietus spēlēt netraucēja, tad ar vēju gan sportistēm vajadzēja cīnīties. Svētdien nepabeigtajā spēlē Klāra Zakopalova šodien trīs setos uzvarēja Mariju-Terēzu Torro-Floru (6:3, 2:6, 6:1), bet pēc tam, spēlējot vēl vienu spēli pret atpūtušos Svaresu Navarro, izturēja tikai pirmo setu – 6:1, 3:6, 3:6.

Izvirzījusies vadībā ar 2-1, Spānija nespēja pielikt punktu. Silvija Solera-Espinosa 3. setā nenoturēja breika pārsvaru un ar 6:4, 1:6, 3:6 piekāpās Lucijai Šafarožovai. Viņa pirmajās divās dienās savai komandai nevarēja palīdzēt slimības dēļ, taču šodien kritiskā brīdī atrada spēku un palīdzēja panākt izlīdzinājumu.

Čehietēm "uz papīra" bija liels pārsvars dubultspēlē – kortā devās izteiktas dubultspēļu speciālistes Andrea Hlavačkova un Zahlavova Stricova, kuras spēja apliecināt favorītu statusu un ar 7:6(7), 6:3 uzveica Soleru-Espinosu un Svaresu Navarro.

Čehietes 1. seta taibreikā atspēlēja divas setbumbas, katrai no viesu komandas sportistēm lieliski nospēlējot pie tīkla. Hlavačkova otro setbumbu atspēlēja apbrīnojamā veidā – viņai norāvās sitiens, taču šķietami autā lidojušā bumbiņa skāra sānu līniju. Seta pēdējā punkta izspēlē, kas bija ilga sitienu apmaiņa no gala līnijas, neizturēja Solera-Espinosa, iesitot tīklā. 2. setā spānietēm jau bija grūti savākties. Lai arī izdevās atspēlēt breiku, zaudējums bija nenovēršams.

Trim Spānijas un Čehijas mača dalībniecēm – Šafaržovai, Zakopalovai un Svaresai Navarro – jau rīt jāaizvada Dohas turnīra 1. kārta. Čehietes dubultspēles laikā jau atradušās ceļā uz lidmašīnu. Spāniete vēlāk paziņoja, ka saprotamu iemeslu dēļ uz Kataru nelidos.

Čehijai mačā Seviljā slimības dēļ nevarēja palīdzēt valsts labākā tenisiste Petra Kvitova. 2011. un 2012. gada čempiones pusfinālā uzņems Itāliju. Abām komandām tā būs jubilejas desmitā tikšanās (ar 5-4 vadībā itālietes), pusfinālā sacenšoties jau trešo gadu pēc kārtas. 2012. gadā ar 4-1 pārākas bija čehietes, bet pērn sava laukuma un it īpaši seguma (konkrēti – māla) priekšrocības izmantoja Itālijas komanda, uzvarot ar 3-1.

Kā jau ziņots vakar, vēl vienu pāri veidos Austrālija un Vācija – komandas, kas pusfinālā spēlēs pēc ļoti ilga pārtraukuma, attiecīgi pirmo reizi kopš 1993. un 1995. gada. Mači par iekļūšanu finālā notiks 19. un 20. aprīlī.

Federācijas kauss 2014. Pasaules grupas ceturtdaļfināli

ASV – Itālija, 1-3

SpēleRezultāts
Kristina Makheila – Karina Knapa3:6 6:3 1:6
Medisona Kīsa – Kamila Džordži2:6 1:6
Elisona Riske – Karina Knapa3:6 5:7
Deivisa/Kīsa – Burnē/Mateuči6:2 6:3

Austrālija – Krievija, 4-0

SpēleRezultāts
Keisija Delakva – Irina Hromačova6:0 6:2
Samanta Stousura – Veronika Kudermetova6:4 6:0
Samanta Stousura – Viktorija Kana6:2 6:3
Bārtija/Delakva – Hromačova/Solovjova6:1 6:3

Slovākija – Vācija, 1-3

SpēleRezultāts
Dominika Cibulkova – Andrea Petkoviča6:2 6:7(7) 2:6
Daniela Hantuhova – Andželike Kerbere6:7(9) 1:6
Dominika Cibulkova – Andželike Kerbere3:6 6:7(5)
Čepelova/Ribarikova – Gergesa/Grēnefelde4:6 6:3 10:7

Spānija – Čehija, 2-3

SpēleRezultāts
Karla Svaresa Navarro – Barbora Zahlavova Stricova6:1 6:4
Marija-Terēza Torro-Flora – Klāra Zakopalova3:6 6:2 1:6
Karla Svaresa Navarro – Klāra Zakopalova1:6 6:3 6:3
Silvija Solera-Espinosa – Lucija Šafaržova6:4 1:6 3:6
Solera-Espinosa/Svaresa Navarro – Hlavačkova/Zahlavova Stricova6:7(7) 3:6