Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs aizstāv titulu Indijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Čiličs aizstāv titulu Indijā
Marins Čiličs
Foto: AFP/Scanpix

Otro gadu pēc kārtas par Indijas pilsētas Čennajas ATP vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis horvāts Marins Čiličs. Šī gada finālā viņš divos taibreikos ieveica šveicieti Stanislasu Vavrinku – 7:6(2), 7:6(3).

Čennajas ATP turnīra dalībnieku sastāvs bija vājākais no visiem šīs nedēļas ATP turnīriem, tāpēc arī līdzjutēju uzmanība tam tika pievērsta vismazāk. Turnīra pirmajā kārtā zaudējis bija arī sacensību galvenais favorīts, zviedrs Robins Soderlings, dodot iespējas izcelties citiem.

Līdz finālam bija aizkļuvuši divi citi favorīti – pērnā gada čempions, horvāts Marins Čiličs un šveicietis Stanislass Vavrinka. Abi līdz šim bija tikušies četras reizes, turklāt visās pārāks bija bijis Vavrinka, tomēr šodienas spēlē bukmeikeru favorīts jau bija horvāts. Un viņi nekļūdījās. Spēle gan bija ļoti līdzīga, un pirmajā setā labas iespējas uzvarēt bija arī šveicietim (5:3 un sava serve). Spēle tomēr nonāca līdz taibreikam, kurā Čiličs bija klasi pārāks. Arī otrajā setā abi tenisisti paspēja apmainīties ar breikiem, bet seta uzvarētāja noteikšanu atlika uz taibreiku. Arī tajā horvāts saglabāja aukstasinību un uzvarēja kā tajā (7:3), tā visā spēlē.

21 gadu vecajam horvātam šis ir karjeras ceturtais ATP tituls. Par uzvaru tajā viņš iegūs arī 68 450 ASV dolāru prēmiju un 250 reitinga punktus, kas ļaus saglabāt 14. vietu rangā (šie punkti Čiličam bija jāaizstāv no pērnā gada). Tikmēr Vavrinka saņems 150 ranga punktus un 35 980 ASV dolāru prēmiju.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2010-01-10 17:31, pirms 14 gadiem
Cilics monstrs.

Skatos, ka Gulbim nepieciešami vēl kādi 600 punkti un būs jau ap 30. vietu, ar ko vajadzētu pietikt visos turnīros tikt kā izsētajam. Tātad pāris veiksmīgi turnīri, jo īpaši GS un viss notiksies. Protams svarīgi, lai paveicās ar izlozi...