Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ivanoviča turpina cīņu par finālturnīru, Erani izstājas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ivanoviča turpina cīņu par finālturnīru, Erani izstājas
Ana Ivanoviča
Foto: AP/Scanpix

Serbijas labākā tenisiste Ana Ivanoviča piektdien sasniedza Pekinas WTA "Premier Mandatory" turnīra pusfinālu, saglabājot cerības kvalificēties mēneša beigās Singapūrā gaidāmajam "WTA Finals". Tur noteikti nespēlēs Sāra Erani, kura sapni izsapņoja Pekinas ceturtdaļfinālā.

Lai saglabātu cerības kvalificēties "WTA Finals", Anai Ivanovičai šonedēļ jātiek vismaz līdz finālam (ideālā variantā noderētu tituls, ja ne, tad nākamajā nedēļā jāuzvar kādā no trim "International" sērijas turnīriem), tāpēc ceturtdaļfināla mačā pret Anastasiju Pavļučenkovu noteikti bija jāuzvar.

Un Ivanovičai tas arī izdevās, tiesa, kārtējā sarežģītā mačā. Ana šonedēļ spēlē ar kājas savainojumu un muguras sāpēm, tāpēc ir patālu no sava labākā tenisa. Tiesa, Pavļučenkovu izdevās uzvarēt (6:3, 7:5). Nastja 2. setā izsēja 4:1 pārsvaru, bet Ivanoviča maču izservēja tikai ar otro mēģinājumu. Trīs no cīņas pēdējiem četriem geimiem beidzās ar dubultkļūdu. Divreiz izcēlās Pavļučenkova, bet Anai tāds misēklis bija desmitajā geimā, kad viņa pirmoreiz servēja par uzvaru mačā. Otrajā reizē servi izdevās noturēt, jo Pavļučenkova palīdzēja ar pārāk nekvalitatīvu tenisu.

Sāras Erani Singapūras sapnis nomira ar dubultkļūdu mača pēdējā izspēlē cīņā ar Timeju Bačinskī – 6:0, 3:6, 5:7. Abām tenisistēm bija nepieciešama uzvara, lai saglabātu cerības kvalificēties "WTA Finals". Bačinskī pirmajā geimā neizmantoja trīs breikbumbas, pēc tam zaudēja geimu pēc geima, maču sākot ar pavisam nelāgu 0:8 deficītu. Erani pārsvaru nespēja nosargāt, sākot biežāk kļūdīties.

Itālijas tenisiste, kura dienu sāka sezonas kopvērtējuma 16. vietā, ar savu slaveno aizsardzību, sagaidot pretinieces kļūdas, pēdējā setā atspēlējās no 0:3, bet mača pēdējā geimā bēdīga servēšana viņai liedza tikt līdz taibreikam. Erani geimā pie rezultāta 5:6 izcēlās ar divām dubultkļūdām, otrā bija mačbumbas izspēlē. Bačinskī visas trīs uzvaras (3-1) pret Erani guvusi trīs setos, bet pati itālietei vienīgo reizi zaudējusi ar izstāšanos.

Andželike Kerbere iepriekšējā mačā sagrāva bezcerīgo Karolīnu Vozņacki, bet šodien pati bija gaužām nevarīga pret citu polieti Agņešku Radvaņsku – 1:6, 4:6. Jāpiebilst, ka 2. setā Vācijas vadošā tenisiste nemācēja uzvarēt ar 3:0 starta izrāvienu. Kerberei šodien bija divas problēmas. Pirmkārt, viņai tradicionāli ir grūtības ar ātruma radīšanu spēlēs pret tādām pretiniecēm kā Radvaņska. Otrkārt, Endžija pieļāva ļoti daudz nepiespiesto kļūdu, it īpaši ar "forehand". Kerberei divos setos 26 nepiespiestās kļūdas, kamēr Radvaņskai tikai četras!

Radvaņska pēc šīs uzvaras sezonas kopvērtējumā pacēlās uz 6. vietu, nokļūstot uzreiz aiz Kerberes. Vācijas tenisiste Singapūrai varēja kvalificēties jau šonedēļ, Pekinā tiekot līdz finālam. Tikmēr Radvaņskai nepieciešams "China Open" tituls, lai par savu stāvokli "WTA Finals" sakarā neuztrauktos regulārās sezonas atlikušajās divās nedēļās.

"China Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Agnieszka Radwanska – (10) Angelique Kerber6:1 6:4
(5) Garbine Muguruza – Bethanie Mattek-Sands6:1 7:5
(6) Ana Ivanovic – Anastasia Pavlyuchenkova6:3 7:5
(12) Timea Bacsinszky – Sara Errani0:6 6:3 7:5

Pusfinālu pāri

Spēle
(4) Agnieszka Radwanska – (5) Garbine Muguruza
(6) Ana Ivanovic – (12) Timea Bacsinszky

"Road to Singapore" 9. oktobrī

VTenisisteValstsPunkti
1.Simona HalepaRumānija5790
2.Marija ŠarapovaKrievija4322
3.Garbinje MugurusaSpānija3901
4.Petra KvitovaČehija3491
5.Andželike KerbereVācija3330
6.Agņeška RadvaņskaPolija3245
7.Lucija ŠafāržovaČehija3221
8.Flāvija PennetaItālija3153
9.Karla Svaresa NavarroSpānija3030
10.Venusa ViljamsaASV2982
11.Karolīna PliškovaČehija2950
12.Belinda BenčičaŠveice2900
13.Timeja BačinskīŠveice2873
14.Ana IvanovičaSerbija2616

Piezīmes: Saraksts bez Serēnas Viljamsas, kura ir 1. vietā un kvalificējusies "WTA Finals", taču Singapūrā nespēlēs. Top 14 iekļautas tikai tās tenisistes, kuras vēl matemātiski var kvalificēties. Virs Anas Ivanovičas ir gan Roberta Vinči, gan Karolīna Vozņacki, taču abas jau zaudējušas cerības.