Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stīvensai beidzot pirmais WTA fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stīvensai beidzot pirmais WTA fināls
Slouna Stīvensa
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Spēlējot savā 84. turnīrā, talantīgā ASV tenisiste Slouna Stīvensa Vašingtonā beidzot sasniedza karjeras pirmo WTA finālu un tajā tiksies ar Anastasiju Pavļučenkovu. Tikmēr Stenfordā būs Birmingemas fināla atkārtojums ar Karolīnas Pliškovas un Andželikes Kerberes piedalīšanos. Abu finālu sākums paredzēts pusnaktī pēc Latvijas laika. Vašingtonā spēles sākums var iekavēties, ja divās stundās nepaspēs izspēlēt vīriešu finālu.

Slouna Stīvensa bija zaudējusi visus iepriekšējos sešus pusfinālus. Viens no tiem bija šogad Strasbūrā pret Samantu Stousuru, kuru viņai sestdien izdevās ar 7:6(4), 6:0 apspēlēt Vašingtonas pusfinālā, Austrālijas pirmo raketi spējot uzvarēt pirmo reizi trīs cīņās.

Jāatzīmē, ka Sema pati atteicās no uzvaras. Viņa vispirms 1. setā izlaida breika pārsvaru, bet pēc tam taibreikā no 4:2 ar "forehand" kļūdām zaudēja piecus punktus pēc kārtas. 2. setu viņa negribēja spēlēt. Stousura, kura jūlija beigās uzvarēja Bādgašteinā, bija sasniegusi astoņu uzvaru sēriju.

Stīvensa savā pirmajā finālā sacentīsies ar septiņu titulu īpašnieci Anastasiju Pavļučenkovu. Viņa pusfināla barjeru pārvarēja pēc tam, kad viņas tautiete Jekaterina Makarova pēc diviem setiem (6:4, 3:6) izstājās kājas savainojuma dēļ. Pavļučenkova Vašingtonas finālā spēlēs otro reizi. Pirmā bija bezcerīga, ar 1:6, 1:6 zaudējot Magdalēnai Ribarikovai.

Stenfordas "Premier" finālā būs jūnijā notikušā Birmingemas turnīra fināla atkārtojums – Karolīna Pliškova pret Andželiki Kerberi. Čehiete Vācijas tenisistei Anglijā uz zālāja seguma zaudēja ļoti sīvā mačā – 7:6(5), 3:6, 6:7(4). Pliškovai būs sezonas piektais fināls (1-3), kas ir labākais rādītājs. Pa četriem fināliem šosezon ir Serēnai Viljamsai (4-0) un Kerberei (3-0). Pliškova līdz šim vēl ne reizi nav uzvarējusi "Premier" līmeņa turnīrā.

"Citi Open". WTA "International" sērijas turnīrs Vašingtonā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Anastasia Pavlyuchenkova – (1) Ekaterina Makarova4:6 6:3 izst.
Sloane Stephens – (2) Samantha Stosur7:6(4) 6:0

"Bank of the West Classic". WTA "Premier" turnīrs Stenfordā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāti
(4) Karolina Pliskova – Varvara Lepchenko6:2 7:5
(5) Angelique Kerber – (8) Elina Svitolina6:3 6:1