Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas "Future" turnīrā triumfē spānis Roka Batalja

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jūrmalas "Future" turnīrā triumfē spānis Roka Batalja
Jūrmalas turnīra čempions Oriols Roka Batalja no Spānijas

Šodien noslēdzies Jūrmalas “Future” tenisa turnīrs vīriešiem. Par vienspēļu čempionu kļuva spānis Oriols Roka Batalja, kurš divos setos pieveica austrieti Bastianu Trinkeru – 6:4, 6:4. Atgādinām, ka Latvijas sportisti tālāk ar vienspēļu 1.kārtu netika.

Jūrmalas “Future” turnīrs Latvijā notika 17.reizi. Tikai vienā no gadījumiem par čempionu kļuvis Latvijas tenisists – to 2006.gadā iespēja Andis Juška. Šogad Latvija bija pārstāvēta ar pieciem pamatturnīra dalībniekiem – Mārtiņu Podžus, Jāni Podžus, Miku Losbergu, Arkādiju Slobodkinu un Rūdolfu Medni – tomēr nevienam no viņiem neizdevās tikt tālāk par 1.kārtu.

Labākas sekmes latviešiem bija dubultspēlēs, kur Riharda Emuliņa un Krišjāņa Stabiņa duets aizcīnījās līdz finālam. Tajā bija labas iespējas uzvarēt, tomēr latvieši neizmantoja četras mačbumbas un piekāpās poļiem Dariušam Lipkam un Adamam Majhrovičam – 6:4, 5:7, 4:10.

Vienspēļu turnīra fināls Jūrmalā šodien sākās krietni vēlāk nekā plānots, jo naktī uz sestdienu pamatīgi bija lijis, kas liedza kvalitatīvi sagatavot laukumus. Titula spēlē tikās ar pirmo numuru izliktais austrietis Bastians Trinkers (ATP 318.) un turnīra trešais numurs Oriols Roka Batalja no Spānijas (ATP 380.). Abi tenisisti visas līdzšinējās spēles bija uzvarējuši divos setos, bet savstarpējās cīņās nebija tikušies.

Titula ieguvēja noteikšanai šoreiz pietika ar diviem setiem, kuros ar identisku rezultātu 6:4 uzvarēja Spānijas pārstāvis Roka Batalja. 21 gadu vecajam sportistam šis ir jau ceturtais Future vienspēļu tituls šajā sezonā, bet piektais karjerā. Uzvara spānim devusi 18 reitinga punktus un 1440 ASV dolāru prēmiju, kamēr Trinkers tika pie 10 ranga punktiem un 848 ASV dolāru prēmijas.

Rosība tenisa centrā Lielupe nerimsies arī nākamajā nedēļā – tur norisināsies Latvijas čempionāts tenisā pieaugušajiem. Kopumā tiks sadalīti pieci medaļu komplekti – gan sieviešu un vīriešu vienspēlēs, gan dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs.

Izmantotie resursi:
itftennis.com