Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

WTA seko ATP ranga piemēram, kalendāram pievieno divus turnīrus

WTA seko ATP ranga piemēram, kalendāram pievieno divus turnīrus
WTA ranga līdere Ešlija Bārtija. Foto: EPA/Scanpix

WTA rangā punkti tiks skaitīti līdzīgi kā ATP, kas par izmaiņām paziņoja pirms trim dienām. Tāpat šodien kļuva zināms, ka augustā notiks divi "International" sērijas turnīri, kuru līdz šim nebija provizoriskajā kalendārā.

Abi rangi koronavīrusa pandēmijas dēļ iesaldēti kopš 16. marta. Izmaiņas paredz punktus skaitīt nevis ierastajā 52 nedēļu posmā, bet ilgākā laikā – no 2019. gada marta līdz 2020. gada decembrim. Kamēr ATP ieskaitē tiks ņemti vērā ierastie 18 turnīri, dāmām paliks 16 turnīri vienspēlēs un 11 turnīri dubultspēļu rangā.

Tā kā šajā posmā iespējams kādā turnīrā piedalīties divreiz (piemēram, divreiz spēlēt arī "French Open" un "US Open"), viens turnīrs netiks skaitīts divreiz, esot ņemtam vērā tikai labākajam rezultātam.

WTA tūres atgriešanās turnīrs plānots 3. augustā Palermo. Šodien tika paziņots, ka nākamajā nedēļā pēc Palermo (10. augusts) notiks divi "International" sērijas turnīri, par kuriem iepriekš nebija zināms – Prāgā un Leksingtonā. Abas Latvijas spēcīgākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kurām rangā attiecīgi 41. un 43. vieta, ir pieteikušās Palermo turnīram.

Tikmēr lielas bažas radušās par WTA finansiālā ziņā vissvarīgāko sezonas laiku – Āzijas turnīru posmu. Ķīnas valdība šodien paziņoja, ka Ķīnā šogad starptautiskas nozīmes sporta pasākumi nenotiks. Vienīgais izņēmums ir 2022. gada Pekinas olimpiādes atlases sacensības Pekinā. WTA cer, ka pieņemtais lēmums vēl nav galīgs.

Ķīnā šogad plānoti septiņi WTA turnīri, ieskaitot divus lielus "Premier" turnīrus Uhaņā un Pekinā, kā arī sezonas finālturnīru Šeņdžeņā.

Izmantotie resursi:
https://www.wtatennis.com/news/1717...
https://www.wtatennis.com/news/1717...
No international sport events in China this...


Alekss de Minors un Rafaels Nadals. Foto: Tennis TV

Nadals zaudē Barselonas otrajā kārtā, Cicipass un Rūds iekļūst 1/8 finālā

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā turpinās "ATP 500" māla turnīrs. Otrajā kārtā spānis Rafaels Nadals zaudēja austrālietim Aleksam de Minoram - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.