Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bertensa stundā sagrauj Vozņacki, Mugurusa zaudē Kasatkinai

Bertensa stundā sagrauj Vozņacki, Mugurusa zaudē Kasatkinai
Kiki Bertensa
Foto: Sipa USA/Scanpix

Karjeras lielāko uzvaru Madridē svinēja Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura "Premier Mandatory" turnīra 3. kārtas cīņā ar 6:2, 6:2 sagrāva pasaules otro raketi Karolīnu Vozņacki.

Kiki Bertensa Dānijas tenisistei pirms šodienas tikšanās bija zaudējusi visos sešos setos, trīs reizes sacenšoties uz "hard" seguma. Madridē Bertensai bija seguma priekšrocība, jo viņa ir māla seguma speciāliste, kamēr Karolīnai Vozņacki tas ir neērtākais segums.

Bertensa tikai 60 minūtes ilgušajā mačā iespaidīgi dominēja un Vozņacki aizsardzību sagrāva gan ar spēcīgu tenisu no gala līnijas, gan saīsinātajiem sitieniem. Bertensa izcēlās ar 29 neatvairāmiem sitieniem, kamēr Vozņacki bija tikai pieci.

Uzvara par šobrīd 2. vietā esošo Vozņacki Bertensai ir karjeras lielākā uzvara. Arī iepriekšējais lielākais panākums gūts uz māla, 2016. gadā "French Open" ar 6:2, 3:6, 6:3 uzvarot tolaik 3. vietā bijušo Andželiku Kerberi.

Vozņacki šodienas izstāšanās nozīmē Simonas Halepas palikšanu ranga 1. vietā arī pēc Madrides turnīra. Pēdējo divu gadu čempione šodien ar 6:1, 6:4 apspēlēja Kristīnu Pliškovu, bet rīt viņai pretī stāsies otra dvīņumāsa Karolīna Pliškova.

Madridē neveiksmīgi turpina startēt Spānijas pirmā rakete Garbinje Mugurusa, kura šeit nav spējusi tikt tālāk par 3. kārtu, kuru šogad sasniedza pirmoreiz. Mugurusa mačā par ceturtdaļfinālu nespēja apspēlēt Darjas Kasatkinas aizsardzību un Krievijas tenisistei piekāpās ar rezultātu 2:6, 6:4, 3:6. Kasatkina Mugurusu trīs setu mačā šogad uzveica arī februārī Dubaijā, tagad savstarpējos mačos ir neizšķirts 2-2.

2014. gada čempione Marija Šarapova ar 6:3, 6:4 apspēlēja pagājušā gada finālisti Kristinu Mladenoviču, revanšējoties viņai par zaudējumu pagājušajā sezonā Štutgartes pusfinālā. Mladenoviča toreiz ar uzvaru trīs setu mačā pielika punktu Šarapovas atgriešanās turnīram pēc diskvalifikācijas, bet šodien tika sodīta par pārāk pasīvu tenisu, ļaujot Šarapovai diktēt spēli. Francijas tenisiste 1. setā no 3:1 zaudēja piecos geimos pēc kārtas, bet 2. setā izturēja sešus geimus līdz 3:3, kad notika seta vienīgais breiks. Šarapova šogad tikai otro reizi vienā turnīrā sakrājusi vairāk par divām uzvarām. Trīs panākumi viņai bija arī janvārī Šeņdžeņā, kur Šarapova tika līdz "International" turnīra pusfinālam.

"Mutua Madrid Open", WTA "Premier Mandatory" turnīrs uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – Kristyna Pliskova6:1 6:4
Kiki Bertens – (2) Caroline Wozniacki6:2 6:2
(14) Daria Kasatkina – (3) Garbine Muguruza6:2 4:6 6:3
(6) Karolina Pliskova – (9) Sloane Stephens6:2 6:3
(7) Caroline Garcia – (11) Julia Goerges6:2 6:4
(10) Petra Kvitova – Anett Kontaveit6:7(4) 6:3 6:3
Maria Sharapova – Kristina Mladenovic6:3 6:4
Carla Suarez Navarro – Bernarda Pera2:6 6:2 6:4

, 2018-05-09 21:15, pirms 6 gadiem
Pareizi jāraksta- Vozņacka, Vozņacku, Vozņackai utt.
............
63.1 Slāvu cilmes uzvārdiem, kas beidzas ar -ski/-sky, -cki, latviešu valodā atbilst uzvārdi ar -skis/-ska, -ckis/-cka, piemēram:
čehu Hostinský – Hostinskis/Hostinska
poļu Dąbrowski – Dombrovskis/Dombrovska
poļu Wozniacki – Vozņackis/Vozņacka.
https://likumi.lv/doc.php?id=85209
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
4

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.