Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs izslēdz Nišikori, nopelna Madrides finālu pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs izslēdz Nišikori, nopelna Madrides finālu pret Nadalu
Endijs Marejs
Foto: AP/Scanpix

Madrides "Masters 1000" turnīrā svētdien nebūs pagājušā gada fināla atkārtojuma, jo Kei Nišikori pusfinālā zaudēja Endijam Marejam (3:6, 4:6), Britu pirmais numurs savā nedēļas otrajā finālā sacentīsies ar Madrides čempionu Rafaelu Nadalu. Arī viņam panākums divos setos, ar rezultātu 7:6(3), 6:1 pieveicot Tomāšu Berdihu.

Rafaels Nadals Čehijas labākajam tenisistam janvārī zaudēja Melburnā – 2:6, 0:6, 6:7(5). Tomāšam Berdiham tā bija tikai ceturtā uzvara pār Nadalu un pirmā kopš 2006. gada. Šodien uz Madrides māla Berdihs sāka cerīgi, taču salūza pusceļā un cieta kārtējo fiasko pret Spānijas pirmo numuru (4-19).

Berdihs 1. setā atspēlēja abas breikbumbas, vienu astotajā geimā novēršot ar eisu, bet otro Nadals nespēja izmantot, autā atsitot pretinieka otro servi. Ticis līdz taibreikam, Berdihs to izgāza. "Forehand" un taktikas kļūdas lika kapitulēt ar 3:7. Nadals teicami izmantoja savu draudīgo "forehand" sitienu pa līniju.

Tieši ar šo sitienu Rafa Berdihu salauza 2. seta ceturtajā geimā, kad Tomāšs atspēlēja divas breikbumbas, bet trešo novērst nespēja. Līdzīga situācija bija divus geimus vēlāk, kad Berdihs atspēlēja trīs breikbumbas, bet bija spiests padoties ar dubultkļūdu un visā mačā cieta sakāvi ar rezultātu 6:7(3), 1:6.

Nadalam lieliski statistikas rādītāji – 24 tīri uzvarētas izspēles (16 ar "forehand") un tikai 11 nepiespiestās kļūdas. Rafa ar servi zaudēja tikai 10 punktus un pretiniekam breika iespējas nedeva. Pagājušā gada čempions Madrides finālā spēlēs septīto reizi (4-2), tikmēr "Masters 1000" turnīros spānim rīt būs 41. fināls (27-13).

Nadala satriecošais "forehand" sitiens pa līniju

Kei Nišikori šodien izskatījās samiegojies un spēlēja bez tādas enerģijas, kas bija vērojama vakar ceturtdaļfinālā. Japānis 1. setā pret Endiju Mareju salūza pēc piektā geimā, kad atradās vadībā ar 3:2, bet seta turpinājumā pamanījās zaudēt četrus geimus pēc kārtas! Marejs pirmo breiku ieguva, pateicoties Nišikori neprecīzam "backhand" sitienam breikbumbas izspēlē, kuru skots nopelnīja ar "dropšotu". Seta pēdējā geimā Kei vēlreiz tika nobreikots, pieļaujot "forehand" kļūdu.

Marejs 2. seta sākumā nospēlēja pasīvi un pavirši, un Nišikori to izmantoja, taču labuma nebija, jo trešajā geimā iegūtais breiks uzreiz tika zaudēts. Jau atkal svarīgā brīdī neprecīzs sitiens no labās puses. Arī šajā setā Nišikori otro reizi servi zaudēja pēdējā geimā, kas pabeigts ar divām "forehand" kļūdām pēc kārtas. Marejam ceturtā uzvara piecos mačos pret Nišikori, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pagājušās sezonas beigās "ATP World Tour Finals" turnīrā, kuram viņš fiziski nebija gatavs pēc smagās kvalifikācijas.

Marejs svētdien 14. reizi spēlēs "māstera" finālā (9-4), pirmo reizi šī līmeņa titula maču sasniedzot uz māla seguma. Zīmīgi, ka Marejam tikai otrais māla fināls karjerā. Pirmais bija pirmdien, kad lietus dēļ no pagājušās svētdienas pārceltajā finālā viņš uzvarēja Minhenē.

Fināls plānots rīt plkst. 20:00. Nadalam ir iespaidīga 15-5 bilance pret Mareju, ieskaitot perfektu 6-0 uz māla. Endijs pēdējo uzvaru pret Rafu guva 2011. gada oktobrī Tokijā.

"Mutua Madrid Open". ATP "Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Andy Murray – (5) Milos Raonic6:4 7:5
(3) Rafael Nadal – (10) Grigor Dimitrov6:3 6:4
(4) Kei Nishikori – (7) David Ferrer6:4 6:2
(6) Tomas Berdych – (16) John Isner3:6 7:6(7) 7:6(1)

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Andy Murray – (4) Kei Nishikori6:3 6:4
(3) Rafael Nadal – (6) Tomas Berdych7:6(3) 6:1

     [+] [-]

, 2015-05-10 09:03, pirms 9 gadiem
Endij uzvari!Skoti mums savējie!

     [+] [-]

, 2015-05-10 13:17, pirms 9 gadiem
fidelskastro rakstīja: Endij uzvari!Skoti mums savējie!
ko neteiksi? tagad Nishikori brauc uz Romu lai otrā kārtā tiktos ar, cerams, pirmajā uzvarējušo Gulbi !!