Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Atspēlējot mačbumbu, Kverijs Belgradas finālā pieveic Isneru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Atspēlējot mačbumbu, Kverijs Belgradas finālā pieveic Isneru
Sems Kverijs čempiona trofeju saņem no Novaka Džokoviča
Foto: AP/Scanpix

Belgradas ATP ''World Tour 250'' turnīrs noslēdzies ar amerikāņa Sema Kverija uzvaru. Finālā viņš trīs setos ar pieveica savu tautieti Džonu Isneru – 3:6, 7:6(4), 6:4, izcīnot karjeras ceturto vienspēļu titulu.

''Serbia Open'' turnīrs šogad piedzīvoja pirmo dzimšanas dienu. Belgradā spēlēja arī pirmais šī turnīra čempions – Novaks Džokovičs, kur traumas dēļ bija spiests izstāties ceturtdaļfinālā, savukārt finālu sasniedza divi jaunās paaudzes amerikāņu talanti – Sems Kverijs un Džons Isners, kura nokļūšana finālā bija diezgan liels pārsteigums, jo uz māla seguma viņam izdevās apspēlēt tādus meistarus kā Rišāru Gaskē un Stanislasu Vavrinku.

Finālā, kuru klātienē vēroja arī Džokovičs un Marats Safins, augsta līmeņa teniss bija epizodiski, pārsvarā bija vērojama laba servēšana un kļūdas. Daudz kļūdu! Kverijs ar pirmo mēģinājumu nenoturēja savu servi, pirmajā geimā pieļaujot divas dubultkļūdas, no kurām otro breikbumbas izspēlē. Seta turpinājumā dominēja Isners, kurš neizmantoja trīs iespējas iegūt dubultbreiku, taču ar sākumā iegūto handikapu pietika, lai uzvarētu pirmajā setā – 6:3.

Otrajā setā Isners breiku ieguva piektajā geimā, kad Kverijs atkal ''izcēlās'' ar dubultkļūdu. ASV otrais numurs bija vadībā ar 5:4, kad viņam bija iespēja ar savu servi pielikt punktu mačam un turnīram. Isners, atspēlējis vienu breikbumbu, tika līdz mačbumbai, kuras izspēlē raidīja bumbiņu autā, bet nedaudz vēlāk Kverijam bija otrā iespēja izglābt maču. Sems ar apvedošo sitienu to paveica, panākot 5:5. Seta uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tajā krietni labāks bija Kverijs, kurš uzvarēja ar 7:4.

Izšķirošajā setā vilka uz taibreiku, taču neaizvilka. Isners astotajā geimā no 40:0 pārsvara pamanījās atlaist geimu. Vienu pēc otras ar labām servēm atspēlējis četras breikbumbas, piekto Isners nenovērsa. Pirmā serve autā, bet otro Kverijs uzņēma un piespieda Isneru kļūdīties (sitiens tīklā). Kverijs izvirzījās vadībā ar 5:4. Semam atlika tik vien kā izservēt maču, un viņš to paveica pārliecinoši, pieliekot punktu šim turnīram – 3:6, 7:6(4), 6:4.

22 gadus vecajam Kverijam karjeras 4. vienspēļu tituls un otrais šogad pēc Memfisas. Arī toreiz finālā pieveikts Isners. Par uzvaru Belgradā Kverijs nopelnījis 250 ranga punktus un 67 430 eiro prēmiju, bet Isneram nāksies samierināties ar 150 punktiem un 35 400 eiro.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-05-09 20:21, pirms 14 gadiem
man shitas purns taa kaitina, atceros pret Gulbis speeleeja, pilniigs aaksts, nezinu, bet nepatiik tas skatiens

  +1 [+] [-]

, 2010-05-09 20:34, pirms 14 gadiem
Nu tagad man šķiet viņš tikai varētu noskatīties kā Ernests viņu apspēlē, bet tajā reizē neizteiksmīgu spēli Ernests aizvadīja.

     [+] [-]

, 2010-05-09 21:55, pirms 14 gadiem
4ista amerikanskaja harja!!! Bitoj po zubam...

     [+] [-]

, 2010-05-10 00:17, pirms 14 gadiem
marcux rakstīja: man shitas purns taa kaitina, atceros pret Gulbis speeleeja, pilniigs aaksts, nezinu, bet nepatiik tas skatiens
Vispār man ar kaitina. BET vai 22 gados Gulbim būs 4 tituli? Kverim ir, mierīgi un klusi. Bet jācer ka Gulbis turpinās savu iesākto. Nevaru sagaidīt Madrides Masters

     [+] [-]

, 2010-05-10 03:20, pirms 14 gadiem
marcux rakstīja: man shitas purns taa kaitina, atceros pret Gulbis speeleeja, pilniigs aaksts, nezinu, bet nepatiik tas skatiens
Nožēlojami... kur tādi āksti, kā tu, rodas???