Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Parīzes "Masters Series" – Santoro un Safina atvadu turnīrs?

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Parīzes "Masters Series" – Santoro un Safina atvadu turnīrs?
Fabriss Santoro
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Parīzē tiks uzsāktas gada pēdējās ATP „Masters Series” pamatturnīra cīņas. Šajā turnīrā gan nespēlēs Ernests Gulbis, tomēr „BNP Paribas Masters” var kļūt par pēdējo karjerā divām ATP tūres zvaigznēm – krievam Maratam Safinam un francūzim Fabrisam Santoro.

Lai gan šodien vēl tiek aizvadīti Bāzeles un Valensijas ATP sacensību fināli, tomēr Parīzē jau tiek dots starts gada pēdējam „Masters Series” turnīram. Vakar iesākās kvalifikācijas cīņas, kurās bija plānots startēt arī Ernestam Gulbim, taču mūsu tenisists vakar kortā neizgāja. Precīzi iemesli šādai rīcībai gan nav zināmi, tomēr der atcerēties, ka jau Sanktpēterburgas turnīra laikā Gulbis teica, ka šogad vairāk turnīros nespēlēs... Līdzās izšķirošajiem kvalifikācijas turnīra mačiem, šodien izspēlēs arī pirmās pamatturnīra cīņas.

Kas spēlēs Londonā?

Šogad Parīzes turnīrs ir interesants divu apsvērumu dēļ. Pirmais – vēl jānoskaidro divi gada noslēguma turnīra dalībnieki. Pēc tam, kad vakar pusfinālos Valensijā izstājās Nikolajs Davidenko un Fernando Verdasko jau var izskatīt visas iespējas, kuriem tenisistiem ir cerības tikt uz Londonu. Kā zināms, uz Londonu jau dosies Rodžers Federers, Rafaels Nadals, Endijs Marejs, Novaks Džokovičs, Huans Martins Del Potro un Endijs Rodiks. Tieši Davidenko un Verdasko atrodas labākajās pozīcijās pirms Parīzes – viņu sāncenšiem Robinam Soderlingam, Fernando Gonzalesam, Žo-Vilfrīdam Tsongam, Radeka Štepanekam un Marinam Čiličam ir ne vien jāsasniedz fināls (vai pat jāuzvar) Parīzē, bet jācer uz krieva un spāņa neveiksmēm pirmajās cīņās. Vismaz šobrīd tas nešķiet pārāk ticami. Svarīgi gan ir ieņemt arī devīto un desmito vietu, jo šie tenisisti tiks uzaicināti uz Londonu kā rezervisti. Pagaidām savainojuma (ceļgals) dēļ no spēlēm Parīzē ir atteicies Endijs Rodiks, bet plaukstas locītavas savainojums joprojām nomoka Huanu Martinu Del Potro (viņš Parīzē gan spēlēs).

Vai Santoro un Safins atvadīsies?

2009. gada sezonu kā pēdējo savā profesionālajā karjerā nosaukuši divi tenisisti – kādreizējais ATP ranga līderis Marats Safins un tenisa burvis, francūzis Fabriss Santoro. Safina panākumi pēdējā laikā izpalikuši un šogad viņš jau vairākas reizes atzinis, ka teniss viņam ir apnicis. Savu pirmo spēli Parīzē viņš aizvadīs pret kādu no kvalifikācijas turnīra veiksminiekiem. Tikmēr 36 gadus vecais Santoro par aiziešanu no profesionālā tenisa runā jau vairākus gadus. Šogad viņš jau no lielākās daļas turnīru atvadījies, tomēr oktobra beigās pēc zaudējuma Lionas sacensībās atkal izteicies visai mīklaini – šis gads viņam būšot pēdējais, tomēr vēl nākamajā gadā viņš spēlēšot „Australian Open”. Iemesls šādai spēlēšanai gan ir viegli nojaušams – francūzis var kļūt par pirmo tenisistu, kurš startējis „Grand Slam” turnīros četrās desmitgadēs (!!!). 1989. gadā viņš jau spēlēja „French Open” pamatturnīrā. Šodien Santoro aizvadīs pirmās kārtas spēli pret amerikāni Džeimsu Bleiku un ir skaidrs, ka vismaz šajā turnīrā viņam tā var būt pēdējā spēle.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-08 16:41, pirms 14 gadiem
Stefan Effenberg rakstīja: Nezinu, kuram ir problemas ar logiku un matematiku- autoram vai Santoro. Fakts ir,ka 2010.gads ir pirma desmitgade un,ja FB grib nospēlēt četrās desmitgadēs, tad vēl gads jāgaida.
Autoram taisniba. Nakamais gads ir JAUNA desmitgade! XXI gs otraa desmitgade. 1980-89, 1990-99, 2000-09, 2010-19

     [+] [-]

, 2009-11-09 06:01, pirms 14 gadiem
Pirmais gads jau nav ar 0 (nulli),taapat kaa pirmais desmits ir 1-10,utt: 11-20,21-30...91-100. Piemeeram,Ernests bijaa 100.,taatad-pirmajaa simtaa. Tas jau atkal vecais striids,kaa toreiz,kad sagaidiijaam 21.gadsimtu. Vienkaarsi,magiskais skaitlis 2000 veel nenoziimee gadsimta mainu.