Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs sakauj Južniju Valensijas finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marejs sakauj Južniju Valensijas finālā
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Par Valensijas ATP tenisa vienspēļu turnīra čempionu šodien kļuva sacensību galvenais favorīts Endijs Marejs. Fināla cīņā skots pārliecinoši tika galā ar krievu Mihailu Južniju – 6:3, 6:2. Marejam šis sestais tituls šogad, bet jau 14. karjerā.

Šonedēļ ATP tūrē norisinājās divi ATP Tour 500 sērijas turnīri – Bāzelē un Valensijā. Spānijas turnīrā galvenais favorīts uz panākumu bija skots Endijs Marejs, kurš nebija spēlējis teju divus mēnešus kopš Deivisa kausa izcīņas. Lai arī daudziem bija šaubas, kādā sportiskajā formā būs skots, tomēr viņš pierādīja, ka ir gatavs gada nogales turnīriem. Pirmajās divās kārtās Marejs nezaudēja ne seta, bet ceturtdaļfinālā pret argentīnieti Leonardo Maijeru un pusfinālā pret spāni Fernando Verdasko uzvarēja trijos setos. Finālā Mareja pretinieks bija krievs Mihails Južnijs, kurš turnīra gaitā bija apspēlējis tādus favorītus kā frančus Žo Vilfrīdu Tsongu un Žilu Simonu, kā arī savu tautieti Nikolaju Davidenko. Līdz šim Mareja un Južnija ceļi bija krustojušies reizi, kad pirms diviem gadiem Sanktpēterburgā skots bija uzvarējis triju setu spēlē.

Lai gan bukmeikeru prognozēs Marejs bija izteikts favorīts, tomēr Južnija sniegums Valensijā lika cerēt uz interesantu finālu. Diemžēl tāds izpalika. Nobreikojis savu sāncensi trešajā geimā, Marejs pārliecinoši kontrolēja cīņas ritējumu un panāca pat 5:1 savā labā. Šajā brīdī viņš gan nespēja izservēt setu, bet ar otro mēģinājumu tas izdevās – 6:3. Otrajā setā skotu tenisists uzvarēja pirmos četrus geimus, bet Južnijam atlika tika padarīt rezultātu cienījamāku. Mačs noslēdzās pēc nedaudz vairāk nekā stundas cīņas ar rezultātu – 6:3, 6:2.

Marejam šis bija jau sestais ATP tituls šajā gadā, bet kopumā jau 14. karjerā. Par uzvaru Valensijā viņš saņems 500 reitinga punktus un 323 000 eiro prēmiju, kamēr Južnijam pienākas 300 reitinga punktu un 149 250 eiro prēmijā. Dubultspēļu turnīrā par čempioniem kļuva čehs Františeks Čermaks un slovāks Mihals Mertinaks, kuri visai viegli tika galā ar mājiniekiem Tomiju Robredo un Marselu Granoljeru – 6:4, 6:3.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-11-09 06:06, pirms 14 gadiem
Apsveicu Endiju ar uzvaru,tacu,aciimredzoot,lielaakaa dala muusu "ekspertu" vakar priekroku deva Baazeles finaalam,un so nemaz neredzeeja!