Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals zaudē Lopesam, Federers atspēlē piecas mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals zaudē Lopesam, Federers atspēlē piecas mačbumbas
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Rafaela Nadala eksperiments spēlēt Šanhajā, neskatoties uz apendicītu, cieta neveiksmi – ranga vicelīderis sezonas priekšpēdējā "Masters 1000" turnīrā 2. kārtā ar 3:6, 6:7(6) zaudēja Felisiano Lopesam. 2. kārtu nepāvarēja vēl vairāki savu mači favorīti – Stans Vavrinka, Kei Nišikori, Grigors Dimitrovs un Milošs Raoničs. Pēdējie četri palaida garām iespēju iegūt vērtīgus punktus cīņā par "ATP World Tour Finals" kvalifikāciju. "Melnajā trešdienā" ļoti tuvu zaudējumam bija Rodžers Federers, kurš atspēlēja piecas mačbumbas pret Leonardo Maijeru.

Nadala "apendicīta eksperiments" izgāžas

Atrašanās slimnīcas gultā, nevis treniņu kortā nav labākais veids, kā gatavoties tik nozīmīgam turnīram kā "Masters 1000". Par to šonedēļ Šanhajā pārliecinājās Rafaels Nadals. ATP reitinga otrais numurs prestižajā turnīrā nolēma spēlēt, neskatoties uz apendicītu. Rafa acīmredzami nebija gatavs – lai gan fiziski izskatījās labā līmenī, sitienu precizitāte pievīla ļoti bieži, bez tam Nadala sitieni nebija tik spēcīgi, kā tos pierasts redzēt.

Felisiano Lopess 1. setā Nadalu nobreikoja ar vairākiem lieliskiem "forehand" uzbrukumiem un sestajā geimā iegūto pārsvaru nosargāja ar pārliecinošu servēšanu, setā uzvarot ar 6:3.. Nadals nepadevās un 2. setā ar "backhand" sitienu pa līniju ieguva 2:0 pārsvaru. Nadals vēlāk pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt setu, drīz pārsvaru izlaižot arī tabreikā.

Nadals taibreikā izsēja 4:2 pārsvaru, bet pie rezultāta 5:5, pateicoties tautieša dubultkļūdai, ieguva setbbumbu. Lopess to atspēlēja, uzvarot garā izspēlē, bet pēc tam ieguva vēl vienu punktu, kad servēja pretinieks, veiksmīgi izejot pie tīkla. Mačbumba Lopesam. Felisiano to realizēja ar sev ļoti ierasto "serve&volley" gājienu. Lopess Šanhajā divreiz ticis līdz pusfinālam (2009, 2011).

Šanhaja Nadalam bija tikai otrais turnīrs kopš Vimbldonas. Pagājušajā nedēļā Pekinā Rafa ceturtdaļfinālā zaudēja Martinam Kližanam. Šanhajas "Masters 1000" trofejas arvien nav Nadala kolekcijā. Viņš šajā turnīrā labāko rezultātu sasniedza 2009. gadā, kad finālā zaudēja Nikolajam Davidenko (6:7(3), 3:6), savukārt pērn Rafa pusfinālā dabūja pērienu no Huana Martina Del Potro – 2:6, 4:6.

Federers atspēlē piecas mačbumbas

Ļoti, ļoti tuvu zaudējumam bija Rodžers Federers, kurš vēlajā mačā (tas beidzās 35 minūtes pēc pusnakts) ar 7:5, 3:5, 7:6(7) pieveica Leonardo Maijeru. Atskaitot retus uzplaiksnījumus, Federers nospēlēja zemas kvalitātes maču (Rodžeram 57 nepiespiestās kļūdas!) un bija pelnījis zaudēt, taču izglābās ar lielu veiksmes palīdzību. Federers dramatiskā mačā pret agresīvo Maijeru novērsa piecas mačbumbas. Patiesībā pats atspēlēja četras, bet vienu neizmantoja Leonardo. Bet par visu pēc kārtas.

Maijeram vajadzēja uzvarēt 1. setā, bet viņš nespēja izservēt setu, palaižot vējā divas setbumbas. Svarīgos brīžos ļoti agresīvais teniss nebija pietiekami precīzs. 2. setu Leo uzvarēja, bet trešo nespēja, lai gan iespēju netrūka. Pirmās divas mačbumbas viņam bija pie 5:4 uzņemšanā. Pirmā mačbumba bija realizējama, taču Federeram klāt stāvēja ļoti liela veiksme. Maijeram vajazēja trāpīt apvedošo sitienu garām pie tīkla izgājušajam pretiniekam. Viņš visu darīja pareizi, taču bumbiņa, skārusi tīkla virspusi, piezemējās Maijera laukuma pusē. Federers tūlīt ar "forehand" sitienu atspēlēja otro mačbumbu.

Taibreikā Maijeram bija 5:2 pārsvars un divreiz jāservē. Argentīnas tenisists zaudēja abus serves punktus – pirmo Federers ieguva ar diagonālo apvedošo sitienu, otrajā gadījumā Maijeram auts. Federers pie rezultāta 4:5 ar "forehand" kļūdu deva pretiniekam vēl divas mačbumbas. Pirmo Rodžers atspēlēja pie savas serves, bet otro uzņemšanā pie 5:6. Maijers izgāja pie tīkla, bet Federeram izdevās apvedošais sitiens pa līniju – 6:6. Federers tūlīt ar savu servi atspēlēja jau piekto mačbumbu, bet pats punktu pielika ar pirmo mēģinājumu. Rodžers pirmdien rangā apsteigs šodienas neveiksminieku Nadalu, atņemot viņam 2. vietu. Maijers pēc ļoti sāpīgā zaudējuma centās novaldīt asaras...

Zaudē Vavrinka, Dimitrovs un Nišikori

Stans Vavrinka pagājušajā nedēļā Tokijā savā vienīgajā mačā zaudēja otrā simta tenisistam Tacumam Ito, bet šonedēļ atgriezties uz panākumu takas nespēja, lai gan iespēja bija ļoti laba. "Australian Open" čempions Žilam Simonam ar 7:5, 5:7, 4:6 zaudētā mača 3. setā bija vadībā ar 3:0. Tiklīdz Stans izsēja pārsvaru, viņam nolaidās rokas, un Šveices otrais numurs dažus pēdējos geimus aizvadīja vienaldzīgi.

No "World Tour Finals" pretendentiem šodien zaudēja arī Grigors Dimitrovs, kurš ar 5:7, 3:6 kapitulēja Žiljēnam Beneto. Ja Vavrinka par spēlēšanu Londonā var justies samērā droši, Dimitrovam šodienas fiasko gan ir ļoti sāpīgs. Bulgārs maču pret Beniju sāka cerīgi un 1. setā bija vadībā ar 3:1, taču pārsvaru nosargāt neprata. Starp citu, Dimitrovs četrās viesošanās reizēs Šanhajā nav ticis tālāk par 2. kārtu, tiesa, iepriekšējie trīs zaudējumi bija pret spēcīgiem pretiniekiem – Endiju Rodiku, Novaku Džokoviču un Kei Nišikori.

Japānas pirmais numurs piedzīvoja ļoti prognozējamu zaudējumu jau savā pirmajā mačā, ar 6:7(5), 4:6 zaudējot Džekam Sokam. Nišikori, kurš šonedēļ rangā sasniedzis jaunu rekordu ar 6. vietu, pēdējo divu nedēļu laikā nospēlēja deviņus mačus, uzvarot Kualalumpurā un Tokijā. Jau Japānā viņš nebija optimālā kondīcijā, savā mājas turnīrā spēlējot, neskatoties uz muguras sāpēm un kājas savainojumu. Šodien pret Soku Nišikori bija ļoti tālu no sava labākā snieguma, būtībā spēlējot "autopilota" režīmā. Nišikori nebija lemts gūt sezonas 50. uzvaru, bet Sokam pirmā Top 10 uzvara karjerā.

Tālāk par 2. kārtu netika arī Nišikori Tokijas finālā zaudējušais Milošs Raoničs, kurš izturēja tikai septiņus geimus (2:5) pret Huanu Monako, izstājoties slimības dēļ. Būdami brīvi no 1. kārtas, ar zaudējumu 2. kārtā Vavrinka, Nišikori un Raoničs šonedēļ ieguva tikai 10 punktus.

Citos mačos

Pirmo uzvaru kopš augusta guva Davids Ferers, kurš izglābās no zaudējuma pret Martinu Kližanu. Slovāks bija vadībā ar 6:4, 6:5, taču nespēja izservēt maču, vēlāk sīkstajam spānim piekāpjoties trīs setos ar 6:4, 6:7(4), 4:6. Tā bija drausmīgas kvalitātes spēle, kurā Kližans izšķirošajā setā pats sev izraka bedri, devīto geimu pabeidzot ar trim "backhand" kļūdām. Kližanam visā mačā 64 nepiespiestās kļūdas, bet Fereram 61! Davids Šanhajā ieradās ar trīs zaudējumu sēriju un nebija uzvarējis kopš augusta beigām, kad tika līdz "US Open" 3. kārtai.

Šodien mačus Šanhajā aizvadīja 10 no 11 labākajiem tenisistiem "Race to London" ieskaitē. Vietu "World Tour Finals" jau nodrošinājuši Džokovičs, Nadals un Federers, bet ļoti tuvu ir Vavrinka. Savukārt Čiličs faktiski jau ir kvalificējies kā "Grand Slam" čempions. Čiliča situāciju plašāk izskaidroju pirmdienas apskatā.

Pēdējo divu gadu Šanhajas čempions Džokovičs, kurš Ķīnā nav zaudējis kopš 2010. gada Šanhajas pusfināla, šodien guva jau 26. uzvaru pēc kārtas šajā valstī, ar 6:3, 6:4 apspēlējot Dominiku Tīmu. Austrietis izturēja līdz astotajam geimam, kurā viņam atteica pirmā serve, bet ar otro garajās izspēlēs daudz variantu pret pasaules pirmo numuru nebija. Tīms ar vairākiem lieliskiem uzbrukumiem atspēlēja trīs breikbumbas, bet ceturto atvairīt neprata, jo pievīla "forehand" sitiens. Džokovičs uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, pārsvaru neizlaida un svinēja sezonas 50. uzvaru.

"Race to London" 8. oktobrī

#TenisistsValstsPunkti
1.Novaks DžokovičsSerbija8740
2.Rodžers FederersŠveice7110
3.Rafaels NadalsSpānija6745
4.Stans VavrinkaŠveice4805
5.Kei NišikoriJapāna4265
6.Marins ČiličsHorvātija3990
7.Tomāšs BerdihsČehija3855
8.Milošs RaoničsKanāda3750
9.Endijs MarejsLielbritānija3655
10.Davids FerersSpānija3625
11.Grigors DimitrovsBulgārija3450
12.Žo-Vilfrīds TsongaFrancija2650
13.Ernests GulbisLatvija2445

Treknrakstā – kvalificējies finālturnīram.

"Shanghai Rolex Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Dominic Thiem6:3 6:4
Feliciano Lopez – (2) Rafael Nadal6:3 7:6(6)
(3) Roger Federer – Leonardo Mayer7:5 3:6 7:6(7)
Gilles Simon – (4) Stan Wawrinka5:7 7:5 6:4
(5) David Ferrer – Martin Klizan4:6 7:6(4) 6:4
(6) Tomas Berdych – Richard Gasquet6:3 6:1
Jack Sock – (7) Kei Nishikori7:6(5) 6:4
Juan Monaco – (8) Milos Raonic5:2 izst. (slimība)
Julien Benneteau – (10) Grigor Dimitrov7:5 6:3
(11) Andy Murray – Jerzy Janowicz7:5 6:2
(13) John Isner – Steve Johnson7:6(6) 7:6(7)
(14) Roberto Bautista Agut – Vasek Pospisil7:6(1) 3:6 6:4
Mikhail Kukushkin – (16) Kevin Anderson6:4 6:2
Ivo Karlovic – Yen-Hsun Lu7:6(6) 6:3
Malek Jaziri – Chuhan Wang6:0 6:4
Mikhail Yoyzhny – Ivan Dodig7:6(7) 6:7(4) 6:3

3. kārtas pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – Mikhail Kukushkin
(3) Roger Federer – (14) Roberto Bautista Agut
(5) David Ferrer – (11) Andy Murray
(6) Tomas Berdych – Ivo Karlovic
(13) John Isner – Feliciano Lopez
Julien Benneteau – Jack Sock
Gilles Simon – Malek Jaziri
Mikhail Yoyzhny – Juan Monaco

     [+] [-]

, 2014-10-08 14:45, pirms 10 gadiem
Ferreram vajadzeja zaudēt,bet nu visu cieņu cinijas,ka GS finalā,Marejam gan viņš netiks pāri! Nesaprotu,ka Fonini par videjo pirkstu un to elkoni sanema tik mazu sodu...Un ta nav pirmā reize, ok Ķinas tenisisti tur visu laiku svilpa un ieblavas pie serves,bet nu.. Nadala speles sākums parāda kapēc viņš izgaja korta.. Azieši ir traki uz šim pasaules slavenibam! Raonics ara,par top8 bus baigaa cinna jau saja turnira

     [+] [-]

, 2014-10-08 16:30, pirms 10 gadiem
Šanhaju pamet arī Nadals...

     [+] [-]

, 2014-10-08 16:48, pirms 10 gadiem
Daudzi izsētie zaudē, bet vienalga, skatījos Gulbi un tā vien šķita, ka viņu teniss šobrīd lāgā neinteresē. Vai nevar būt tā, ka pēc šīs sezonas viņam atkal ir jauns treneris, jo diezin vai Bresniks varēs trenēt divus augstas klases spēlētājus?

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 17:18, pirms 10 gadiem
zanessa rakstīja: Daudzi izsētie zaudē, bet vienalga, skatījos Gulbi un tā vien šķita, ka viņu teniss šobrīd lāgā neinteresē. Vai nevar būt tā, ka pēc šīs sezonas viņam atkal ir jauns treneris, jo diezin vai Bresniks varēs trenēt divus augstas klases spēlētājus?
Nedomāju,ka tiks mainīts treneris,te ir trauma/s + psiholoģiskā bedre,Galvenais lai uz nākamo sezonu tiktu sperts izšķirošais un lielais solis uz TOP10! Lai arī jaizstāv daudz punktu,tai pašā laikā ir tik daudz iespēju.. 3 GS praktiski bez punktiem, Lielie Masteri bez punktiem..

     [+] [-]

, 2014-10-08 17:36, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: Nedomāju,ka tiks mainīts treneris,te ir trauma/s + psiholoģiskā bedre,Galvenais lai uz nākamo sezonu tiktu sperts izšķirošais un lielais solis uz TOP10! Lai arī jaizstāv daudz punktu,tai pašā laikā ir tik daudz iespēju.. 3 GS praktiski bez punktiem, Lielie Masteri bez punktiem..
Es arī gribētu, lai tā būtu. Bresniks jau kādreiz teica, ka Gulbis viņam bija kā mīlestība no pirmā acu uzmetiena (nu varbūt ne tieši tā, bet doma tāda).

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:02, pirms 10 gadiem
Pirms diviem vai trīs gadiem Sky sports Rusedskis teica,ka Gulbim vajadzētu Ivana Lendla tipa treneri lasi sasniegtu VIRSOTNI! Es šobrīd piekristu,ka šis būtu ideals treneris lai sasniegtu to pedejo pakapienu.. Bet nu tas nav reali Protams $.. + To sapratis ir arī Berdihs,kurš izskatās nakamo sezonu būs ar Lendlu un cer uz to pašu ko marejs no top10 iegūt GS un top3
zanessa rakstīja: Es arī gribētu, lai tā būtu. Bresniks jau kādreiz teica, ka Gulbis viņam bija kā mīlestība no pirmā acu uzmetiena (nu varbūt ne tieši tā, bet doma tāda).

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:26, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: 3 GS praktiski bez punktiem, Lielie Masteri bez punktiem..
Un ko tas nozīmē? To, ka faktiski spēlē (uzvar) tikai 250niekos (kur top 5 veči piedalās ļoti, ļoti reti) un retu reizi izšauj nopietnākos turnīros. FO ar iegūtajiem 720 punktiem bija patīkama apstākļu sakritība. Var sevi mānīt ar citām domām, bet tāda ir realitāte.

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:31, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Un ko tas nozīmē? To, ka faktiski spēlē (uzvar) tikai 250niekos (kur top 5 veči piedalās ļoti, ļoti reti) un retu reizi izšauj nopietnākos turnīros. FO ar iegūtajiem 720 punktiem bija patīkama apstākļu sakritība. Var sevi mānīt ar citām domām, bet tāda ir realitāte.
Atkal jau sākas... Kāda tur apstākļu sakritība, Tā ir meistarība.

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:39, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Un ko tas nozīmē? To, ka faktiski spēlē (uzvar) tikai 250niekos (kur top 5 veči piedalās ļoti, ļoti reti) un retu reizi izšauj nopietnākos turnīros. FO ar iegūtajiem 720 punktiem bija patīkama apstākļu sakritība. Var sevi mānīt ar citām domām, bet tāda ir realitāte.
Gulbis ir izaudzis uz māla un māls ir parocīgākais segums- viņa forehand.
Uz māla viņš var uzvarēt- ne tikai Masters, bet arī RG, bet uz hard- būs grūti uzvarēt pat 500-nieka turnīrus un būs grūti ko labot uz zālāja.

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:45, pirms 10 gadiem
nav laika tenisam EPT LONDONA gaida ........

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 18:50, pirms 10 gadiem
flipsider rakstīja: Gulbis ir izaudzis uz māla un māls ir parocīgākais segums- viņa forehand.
Uz māla viņš var uzvarēt- ne tikai Masters, bet arī RG, bet uz hard- būs grūti uzvarēt pat 500-nieka turnīrus un būs grūti ko labot uz zālāja.
Piekrītu par mālu un labāko slamu - French Open. Bet uzvarēt tur, kamēr Nadals nav beidzis karjeru (vai vismaz spēlē augstā līmenī), stipri šaubos. Pat Džokovičam tas vēl nav izdevies. Un Nole ir bijis ļoti, ļoti tuvu. Federeram 2009. gadā palīdzēja Robins.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 20:15, pirms 10 gadiem
Es tev piekrītu,es nesaku,ka Gulbis būs top 6 speletājs, bet nevar arī noliegt,ka 8-10 ir reali sasniedzams un tur ir iespēja turēties! Man miļakais speletājs,Mardijs vēla vecuma sasniedza šo, bet es piemeram LOĢISKI,vēl nevaru aptvert,ka Nisikori ir ticis tik tālu,
Valdis Bērziņš rakstīja: Un ko tas nozīmē? To, ka faktiski spēlē (uzvar) tikai 250niekos (kur top 5 veči piedalās ļoti, ļoti reti) un retu reizi izšauj nopietnākos turnīros. FO ar iegūtajiem 720 punktiem bija patīkama apstākļu sakritība. Var sevi mānīt ar citām domām, bet tāda ir realitāte.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 21:07, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: Es tev piekrītu,es nesaku,ka Gulbis būs top 6 speletājs, bet nevar arī noliegt,ka 8-10 ir reali sasniedzams un tur ir iespēja turēties! Man miļakais speletājs,Mardijs vēla vecuma sasniedza šo, bet es piemeram LOĢISKI,vēl nevaru aptvert,ka Nisikori ir ticis tik tālu,
Lai tur turētos, ir jāspēlē un jāuzvar. Gulbis pēc Parīzes 4-5 mēnešus būtībā neko nav izdarījis - viens pusfināls prastā 250niekā, kur viena kārta viņam bija bye, bet divos mačos uzvarēti zemāka līmeņa pretinieki. Un tad obligātais zaudējums Beneto...

Teorētiski var gada pirmo pusi nokapāt kārtīgi un tad muļķi laist, esot Top 10. Būtībā svaigs Vavrinkas piemērs. Bet Stanam ir pa vienam Slamam un Māsterim - tas ir 3000 punkti + vēl divi GS ceturtdaļfināli Vimbldonā un US Open. Gulbim viens GS pusfināls, divi 250nieki un vēl drusku punkti. Par īsu. Bet pirmo reizi karjerā sezonu Top 20 pabeigs, kas arī ir nav maz.

Arguments, ka līdz FO pusfinālam tika tīri ar meistarību, nevis gan ar to + ļoti labu sietu un apstākļu sakritību, ir viegli apgāžams. Jājautā - kur tā meistarība ir 4-5 mēnešus? Meistarība tā vienkārši nevar pazust. Vai nu ir, vai nav.

Fišs ir ļoti vienkāršs stāsts - Isnera variants. Respektīvi, punktus pārsvarā salasīja Amerikas turnīros, kur, atskaitot Māsterus un US Open, sastāvi tradicionāli ir viduvēji. Tagadējās paaudzes amerikāņi ārpus sava kontinenta vispār ar neko dižu neizceļas.

Nišikori ir mega talants. Pēc meistarības top 5 bez diskusijām. Trauslā veselība līdz šim liegusi sasniegt vairāk. Tokiju knapi uzvarēja, bet šodien - trešajā nedēļā pēc kārtas - jau vairs nekas nebija palicis iekšā. Tas, ka viņš ir ticis līdz 6. vietai, nav pārsteigums it nemaz. Potenciāls vairāku iemeslu dēļ ir daudz lielāks nekā Gulbim, bet daudz ko var sabojāt savainojumi.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 21:35, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Lai tur turētos, ir jāspēlē un jāuzvar. Gulbis pēc Parīzes 4-5 mēnešus būtībā neko nav izdarījis - viens pusfināls prastā 250niekā, kur viena kārta viņam bija bye, bet divos mačos uzvarēti zemāka līmeņa pretinieki. Un tad obligātais zaudējums Beneto...

Teorētiski var gada pirmo pusi nokapāt kārtīgi un tad muļķi laist, esot Top 10. Būtībā svaigs Vavrinkas piemērs. Bet Stanam ir pa vienam Slamam un Māsterim - tas ir 3000 punkti + vēl divi GS ceturtdaļfināli Vimbldonā un US Open. Gulbim viens GS pusfināls, divi 250nieki un vēl drusku punkti. Par īsu. Bet pirmo reizi karjerā sezonu Top 20 pabeigs, kas arī ir nav maz.

Arguments, ka līdz FO pusfinālam tika tīri ar meistarību, nevis gan ar to + ļoti labu sietu un apstākļu sakritību, ir viegli apgāžams. Jājautā - kur tā meistarība ir 4-5 mēnešus? Meistarība tā vienkārši nevar pazust. Vai nu ir, vai nav.

Fišs ir ļoti vienkāršs stāsts - Isnera variants. Respektīvi, punktus pārsvarā salasīja Amerikas turnīros, kur, atskaitot Māsterus un US Open, sastāvi tradicionāli ir viduvēji. Tagadējās paaudzes amerikāņi ārpus sava kontinenta vispār ar neko dižu neizceļas.

Nišikori ir mega talants. Pēc meistarības top 5 bez diskusijām. Trauslā veselība līdz šim liegusi sasniegt vairāk. Tokiju knapi uzvarēja, bet šodien - trešajā nedēļā pēc kārtas - jau vairs nekas nebija palicis iekšā. Tas, ka viņš ir ticis līdz 6. vietai, nav pārsteigums it nemaz. Potenciāls vairāku iemeslu dēļ ir daudz lielāks nekā Gulbim, bet daudz ko var sabojāt savainojumi.
Lūdzu, iemeslus studijā! Gribu izlasīt, kāpēc Nišikori potenciāls ir tik milzīgs.

     [+] [-]

, 2014-10-08 21:46, pirms 10 gadiem
Par Nisikori nepiekrītu,tas ir mans Subjektīvais viedoklis,neredzu tur mega talantu un arī ,ka sportists nerada nekādas simpātijas! Mardijs Nospeleja tas divas sezonas Ok arī citos turnīros,ok nerunājam par Mālu,jo zinam..
Bet par Ernestu - Sāksim ar to,ka Ernests NEKAD sezonas beigas nav nospēlejis Labi, Pērn tituls un pusfinals,mazajos 250niekos,kur sastāvs nekāds! Bet šobrīd ir arī acimredzami,ka Ernestam ir veselības problēmas un arī psiholoģiskās,pec US Open zaudējumu,izsktās,ka ir bedre... Es tomēr piekritīšu tam ko teica Rusedskis- Ernestam ir vajadzīgs treneris,kā Lindls, Kā es redzu noturēšanos top 8-10 Ļoti spēcīga fiziskā bāze,kas ir jaieliek decembrī un nevar koncentrēties tik ļoti māla sezonai,visas ernesta kustības ir balstītas uz Mālu, paskatamies tos pašus saisinātos,
P.S.
Vienu lietu tu nevari noliegt,Gulbja mērķis bija atgriesties TOPĀ kad sak;a sadarb;ibu ar Bresņiku, Tas tika izdarīts, tālāk bija iekļūšana top 10, tas ir izdarīts! Nakamam solim jābūt TOP10 ilgāku laiku! Tev ir labs arguments,bet atdzīsim arī to,ka tev arī Ernests nerada Simpātijas!
Valdis Bērziņš rakstīja: Lai tur turētos, ir jāspēlē un jāuzvar. Gulbis pēc Parīzes 4-5 mēnešus būtībā neko nav izdarījis - viens pusfināls prastā 250niekā, kur viena kārta viņam bija bye, bet divos mačos uzvarēti zemāka līmeņa pretinieki. Un tad obligātais zaudējums Beneto...

Teorētiski var gada pirmo pusi nokapāt kārtīgi un tad muļķi laist, esot Top 10. Būtībā svaigs Vavrinkas piemērs. Bet Stanam ir pa vienam Slamam un Māsterim - tas ir 3000 punkti + vēl divi GS ceturtdaļfināli Vimbldonā un US Open. Gulbim viens GS pusfināls, divi 250nieki un vēl drusku punkti. Par īsu. Bet pirmo reizi karjerā sezonu Top 20 pabeigs, kas arī ir nav maz.

Arguments, ka līdz FO pusfinālam tika tīri ar meistarību, nevis gan ar to + ļoti labu sietu un apstākļu sakritību, ir viegli apgāžams. Jājautā - kur tā meistarība ir 4-5 mēnešus? Meistarība tā vienkārši nevar pazust. Vai nu ir, vai nav.

Fišs ir ļoti vienkāršs stāsts - Isnera variants. Respektīvi, punktus pārsvarā salasīja Amerikas turnīros, kur, atskaitot Māsterus un US Open, sastāvi tradicionāli ir viduvēji. Tagadējās paaudzes amerikāņi ārpus sava kontinenta vispār ar neko dižu neizceļas.

Nišikori ir mega talants. Pēc meistarības top 5 bez diskusijām. Trauslā veselība līdz šim liegusi sasniegt vairāk. Tokiju knapi uzvarēja, bet šodien - trešajā nedēļā pēc kārtas - jau vairs nekas nebija palicis iekšā. Tas, ka viņš ir ticis līdz 6. vietai, nav pārsteigums it nemaz. Potenciāls vairāku iemeslu dēļ ir daudz lielāks nekā Gulbim, bet daudz ko var sabojāt savainojumi.

     [+] [-]

, 2014-10-08 21:59, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: Par Nisikori nepiekrītu,tas ir mans Subjektīvais viedoklis,neredzu tur mega talantu un arī ,ka sportists nerada nekādas simpātijas! Mardijs Nospeleja tas divas sezonas Ok arī citos turnīros,ok nerunājam par Mālu,jo zinam..
Bet par Ernestu - Sāksim ar to,ka Ernests NEKAD sezonas beigas nav nospēlejis Labi, Pērn tituls un pusfinals,mazajos 250niekos,kur sastāvs nekāds! Bet šobrīd ir arī acimredzami,ka Ernestam ir veselības problēmas un arī psiholoģiskās,pec US Open zaudējumu,izsktās,ka ir bedre... Es tomēr piekritīšu tam ko teica Rusedskis- Ernestam ir vajadzīgs treneris,kā Lindls, Kā es redzu noturēšanos top 8-10 Ļoti spēcīga fiziskā bāze,kas ir jaieliek decembrī un nevar koncentrēties tik ļoti māla sezonai,visas ernesta kustības ir balstītas uz Mālu, paskatamies tos pašus saisinātos,
P.S.
Vienu lietu tu nevari noliegt,Gulbja mērķis bija atgriesties TOPĀ kad sak;a sadarb;ibu ar Bresņiku, Tas tika izdarīts, tālāk bija iekļūšana top 10, tas ir izdarīts! Nakamam solim jābūt TOP10 ilgāku laiku! Tev ir labs arguments,bet atdzīsim arī to,ka tev arī Ernests nerada Simpātijas!
Cik šobrīd elites večiem ir labāka tehnika par Kei? Ja viņam būtu labāka serve + stabila veselība, tad tik saturies.

Gulbis pirms šīs sezonas ļoti labi strādāja (cik man zināms, labāk nekā iepriekš), kas būtībā bija arī redzams gada pirmajā pusē. Pēc FO piekrītu, ko pats teica - ka no tā lielā panākuma ilgi nevarēja atiet. Pieņemsim, ka zāles sezonu uz tā rēķina var norakstīt + viņš uz zāles, būsim godīgi, nemāk spēlēt (9 uzvaras pa visu karjeru ir švaka atdeve). Bet nu jau ir ļoti daudz laika pagājis, lai būtu ticis tam pāri. Pleca savainojums var būt attaisnojums pēdējiem pāris turnīriem, bet ne jau augusta māsteriem un us open. No 2-0 nekad nevienu maču nebija zaudējis...

Pēc tik ļoti labas sezonas pirmās puses pietrūkst apņemšanās arī otro pusi labi nospēlēt, kas ir elites spēlētājiem. + Gulbim ap top 10 dzīvošanās ir pilnīgi jauna pasaule. To visu var saprast, bet jāatceras, ka viņš pats vairākas reizes pavasarī runāja gan par Londonu, gan Top 10 un pat #1...

     [+] [-]

, 2014-10-08 22:09, pirms 10 gadiem
zanessa rakstīja: Lūdzu, iemeslus studijā! Gribu izlasīt, kāpēc Nišikori potenciāls ir tik milzīgs.
Tātad salīdzinu ar Gulbi.
Serve - labāka Gulbim, te nav diskusiju vispār
Forehand - tas, kas ir Gulbim, nav forehand sitiens. Džeza rokas, albatross, satiksmes regulētājs - sauciet, kā gribat, bet ne ATP Top 100 līmeņa forehand
Backhand - te domas varētu dalīties. Gulbim ir labs, bet, manā skatījumā, ne tik stabils kā Nišikori. 50/50? Starp citu, Kei arī bh ir labāks par fh, lai gan arī no labās puses pamatīgi pielicis
Dropšots - Gulbim labāks, bet ļoti daudz tiek ar to pārspīlēts, izmantojot nevajadzīgi bieži. Bez tam dropšots nav no svarīgākajiem sitieniem.
Apvedošie sitieni, sveces - līdzīgi
Nosvērtība un psiholoģiskā sagatavotība - (ļoti svarīgs komponents) - Nišikori
Vispārīgi tehnika - Nišikori
Kustēšanās - Nišikori
Spēle uzņemšanā - Nišikori

Kaut ko aizmirsu? Diskutējam...

     [+] [-]

, 2014-10-08 22:16, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Tātad salīdzinu ar Gulbi.
Serve - labāka Gulbim, te nav diskusiju vispār
Forehand - tas, kas ir Gulbim, nav forehand sitiens. Džeza rokas, albatross, satiksmes regulētājs - sauciet, kā gribat, bet ne ATP Top 100 līmeņa forehand
Backhand - te domas varētu dalīties. Gulbim ir labs, bet, manā skatījumā, ne tik stabils kā Nišikori. 50/50? Starp citu, Kei arī bh ir labāks par fh, lai gan arī no labās puses pamatīgi pielicis
Dropšots - Gulbim labāks, bet ļoti daudz tiek ar to pārspīlēts, izmantojot nevajadzīgi bieži. Bez tam dropšots nav no svarīgākajiem sitieniem.
Apvedošie sitieni, sveces - līdzīgi
Nosvērtība un psiholoģiskā sagatavotība - (ļoti svarīgs komponents) - Nišikori
Vispārīgi tehnika - Nišikori
Kustēšanās - Nišikori
Spēle uzņemšanā - Nišikori

Kaut ko aizmirsu? Diskutējam...
Es nekad nediskutēju par tematu, ko slikti pārzinu. Un es slikti pārzinu Nišikori spēli. Vienīgi, varētu strīdēties par to, kuram ir labāks bekhends. Gulbim tas pēc daudzu domām ir labākais tūrē.
Vēl mēs varētu diskutēt par to, kāpēc ir tik acīmredzams, ka Jums Gulbis nepatīk.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-08 22:32, pirms 10 gadiem
Par zālienu piekrītu,tur praktiski ir ir nav nav.. Gatavoties lielas jēgas un laika nav.. Musdienu tenisā reti kurš spēle zalienam parocīgu tennisu!
Kā es redzu to visu, Gulbis bija tik labi sagatavojies māla sezonai,ka pārejais bija atlikts mala,paskatamies nedaudz spēļu ierakstus,visas kustības ir kā spēlētu uz Mālu, Ir zaudēts ātrums un to vel uz vecumu nevar norakstīt!
Ok dzīvosim redzēsim mans viedoklis ir tāds,ka ir jāsāk gatavoties tā,lai būtu vienmerīgs spēles stilss Hardam un Mālam!
Laiku neviens atpakaļ vairs nepagriezīs, man personīgi ir vel ticība,ka lielākie panākumi būs un tam vajadzētu sekot nākamo sezonu! Bet par TOP10 UN NR1!
Redzi Valdi, Ernests ir viens no retajiem LATVIJAS sportistiem,kas reali sevi uzskata par labāko un tā arī domā,,, Lieta kas pietrūkst 90% Latvijas sportistu un iedzīvotāju šajā valstī,, Mūsu mentalitāte ir lūzeru mentalitāte! Labāk teikt un domāt pašam,ka esi labakais u.t.t. Nekā personīgi būt,kā lielākai daļai, nu tad jau redzēs,centīsimies u.t.t. Otrs tāds ir Višnakovs,vēlos spēlet bundeslīga,esmu ļoti labs!
Valdis Bērziņš rakstīja: Cik šobrīd elites večiem ir labāka tehnika par Kei? Ja viņam būtu labāka serve + stabila veselība, tad tik saturies.

Gulbis pirms šīs sezonas ļoti labi strādāja (cik man zināms, labāk nekā iepriekš), kas būtībā bija arī redzams gada pirmajā pusē. Pēc FO piekrītu, ko pats teica - ka no tā lielā panākuma ilgi nevarēja atiet. Pieņemsim, ka zāles sezonu uz tā rēķina var norakstīt + viņš uz zāles, būsim godīgi, nemāk spēlēt (9 uzvaras pa visu karjeru ir švaka atdeve). Bet nu jau ir ļoti daudz laika pagājis, lai būtu ticis tam pāri. Pleca savainojums var būt attaisnojums pēdējiem pāris turnīriem, bet ne jau augusta māsteriem un us open. No 2-0 nekad nevienu maču nebija zaudējis...

Pēc tik ļoti labas sezonas pirmās puses pietrūkst apņemšanās arī otro pusi labi nospēlēt, kas ir elites spēlētājiem. + Gulbim ap top 10 dzīvošanās ir pilnīgi jauna pasaule. To visu var saprast, bet jāatceras, ka viņš pats vairākas reizes pavasarī runāja gan par Londonu, gan Top 10 un pat #1...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 22:59, pirms 10 gadiem
zanessa rakstīja: Es nekad nediskutēju par tematu, ko slikti pārzinu. Un es slikti pārzinu Nišikori spēli. Vienīgi, varētu strīdēties par to, kuram ir labāks bekhends. Gulbim tas pēc daudzu domām ir labākais tūrē.
Vēl mēs varētu diskutēt par to, kāpēc ir tik acīmredzams, ka Jums Gulbis nepatīk.
Nevis nepatīk vai ienīstu (esmu dzirdējis arī tādu apzīmējumu ), bet nejūku prātā viņa dēļ. Un tieši tāpēc uz daudzām lietām tenisa sakarā spēju paskatīties no cita skatupunkta. Piemēram, par 5 uzvarām Parīzē, kur daudzi lielo bildi joprojām nespēj/negrib saskatīt.

Man viņa teniss nešķiet estētisks, vienkārši nesaista tāda dauzīšana un psihošana. Jā, ir skaistas izspēles, bet kopējais skats neuzrunā. Serve ir ļoti laba, bet kas bez tās vēl ir? Forehand nav, bekhends ir labs, bet mēdz nobrukt (nupat bija Āzijā labi piemēri). Dropšoti ir laba lieta, ja nepārspīlē. Un Gulbim ir tā pati kaite, kas Pēram un Janovičam. Starp citu, Gulbim ar Janoviču ir visvairāk dubultkļūdu starp Top 200 spēlētājiem. Domāju, man nav jāstāsta, kā rodas tik daudz dubultkļūdas.

Ne tenisa lietas. Gaumes lieta, bet mani viņa joki neuzrunā. Uzvedība kortā (psihošana ar rakešu dauzīšanu, lamāšanās un viss pārējais) bieži vien ir ļoti kaitinoša. Droši vien neesmu mērķa auditorija, kad ir jābūt sajūmsā par katru bļ.. vai sasisto raketi. Attieksme pret dažiem citiem tenisistiem ir negatīvās lietas. Pozitīvās. Viena - vienīgais profesionālais tenisists Latvijā un nes valsts vārdu pasaulē.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 23:15, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: Par zālienu piekrītu,tur praktiski ir ir nav nav.. Gatavoties lielas jēgas un laika nav.. Musdienu tenisā reti kurš spēle zalienam parocīgu tennisu!
Kā es redzu to visu, Gulbis bija tik labi sagatavojies māla sezonai,ka pārejais bija atlikts mala,paskatamies nedaudz spēļu ierakstus,visas kustības ir kā spēlētu uz Mālu, Ir zaudēts ātrums un to vel uz vecumu nevar norakstīt!
Ok dzīvosim redzēsim mans viedoklis ir tāds,ka ir jāsāk gatavoties tā,lai būtu vienmerīgs spēles stilss Hardam un Mālam!
Laiku neviens atpakaļ vairs nepagriezīs, man personīgi ir vel ticība,ka lielākie panākumi būs un tam vajadzētu sekot nākamo sezonu! Bet par TOP10 UN NR1!
Redzi Valdi, Ernests ir viens no retajiem LATVIJAS sportistiem,kas reali sevi uzskata par labāko un tā arī domā,,, Lieta kas pietrūkst 90% Latvijas sportistu un iedzīvotāju šajā valstī,, Mūsu mentalitāte ir lūzeru mentalitāte! Labāk teikt un domāt pašam,ka esi labakais u.t.t. Nekā personīgi būt,kā lielākai daļai, nu tad jau redzēs,centīsimies u.t.t. Otrs tāds ir Višnakovs,vēlos spēlet bundeslīga,esmu ļoti labs!
Gatavoties jau var, bet viņš nav pasargāts no Ferera un Beneto tipa spēlētājiem. Respektīvi, tādiem, kas liek garās izspēles spēlēt. Un uz māla tieši tāds teniss vairāk jāspēlē. Fereru uzvarēt Gulbim prasīt varbūt nebūtu prāta darbs, bet 0-4 pret Beniju attaisnojumu nav. Ja pareizi atceros, tad viņš vienā mačā (pēc paša teiktā) bija savainots (French Open 2010), otrajā slims (šogad pavasarī Maiami), bet pārējos divus mačus - arī šogad Toronto un KL - zaudēja tāpēc, ka nospēlēja slikti. Jāuzdod jautājums, kāpēc viņam vienmēr pret Beneto ir tie slikti mači?

Tāpēc, ka francūzis viņam liek spēlēt tenisu, nevis prasta dauzīšana, pāris sitienu apmaiņa un punkts beidzies. Un Gulbim pret tāda tipa spēlētājiem, kas labi 'tur bumbiņu', regulāri ir problēmas. Pacietības trūkums vai tik nav galvenā problēma? Nesaku, ka Beneto ir amatieris vai Challenger vecis, bet 0-4 pret viņa līmeņa spēlētāju Gulbim ar visu viņa lielo talantu un spējām ir nepieklājīga statistika. Ja šajā ziņā nav progresa, tad kaut kur baigi uz augšu tikt būs grūti.

Jāķer tad īstais brīdis turnīros, kur ir labas izlozes un/vai favorīti izkrīt. Viens bija FO, kur pirmajos trīs mačos zaudēt nebija iespējams. Ja viņš būtu formā, šonedēļ Šanhajā vienkārši pasaka izveidojusies Masters līmenim - Južnijs, Dodigs, Monako un Feli/Isners. Reāli sasniedzams pusfināls, par ko var dabūt 360 punktus.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-09 03:24, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Nevis nepatīk vai ienīstu (esmu dzirdējis arī tādu apzīmējumu ), bet nejūku prātā viņa dēļ. Un tieši tāpēc uz daudzām lietām tenisa sakarā spēju paskatīties no cita skatupunkta. Piemēram, par 5 uzvarām Parīzē, kur daudzi lielo bildi joprojām nespēj/negrib saskatīt.

Man viņa teniss nešķiet estētisks, vienkārši nesaista tāda dauzīšana un psihošana. Jā, ir skaistas izspēles, bet kopējais skats neuzrunā. Serve ir ļoti laba, bet kas bez tās vēl ir? Forehand nav, bekhends ir labs, bet mēdz nobrukt (nupat bija Āzijā labi piemēri). Dropšoti ir laba lieta, ja nepārspīlē. Un Gulbim ir tā pati kaite, kas Pēram un Janovičam. Starp citu, Gulbim ar Janoviču ir visvairāk dubultkļūdu starp Top 200 spēlētājiem. Domāju, man nav jāstāsta, kā rodas tik daudz dubultkļūdas.

Ne tenisa lietas. Gaumes lieta, bet mani viņa joki neuzrunā. Uzvedība kortā (psihošana ar rakešu dauzīšanu, lamāšanās un viss pārējais) bieži vien ir ļoti kaitinoša. Droši vien neesmu mērķa auditorija, kad ir jābūt sajūmsā par katru bļ.. vai sasisto raketi. Attieksme pret dažiem citiem tenisistiem ir negatīvās lietas. Pozitīvās. Viena - vienīgais profesionālais tenisists Latvijā un nes valsts vārdu pasaulē.
Soreiz pilniigi piekriitu Vadim Beerzinam!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-09 05:40, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: .. Forehand - tas, kas ir Gulbim, nav forehand sitiens. Džeza rokas, albatross, satiksmes regulētājs - sauciet, kā gribat, bet ne ATP Top 100 līmeņa forehand
..
Kaut ko aizmirsu? Diskutējam...
Ō, tiešām? Varbūt "eksperts" paskaidros kādēļ tas nav "ATP Top 100 līmeņa forehand"?
Gulbja forehand tehniski ir tikai dažas nepilnības, proti pārāk garš atvēziens (tādēļ grūti spēlēt uz zāles, pret pretiniekiem kas prot nedot laiku sagatavoties sitienam) . Gaisā izstieptā kreisā roka ir pavisam neliela problēma, kas ķermeņa rotāciju padara NEDAUDZ grūtāku, tas arī viss.
"Džeza rokas, albatross, satiksmes regulētājs" tā ir problēma tikai kaktu "ekspertiem" kas no tenisa tehnikas neko nesajēdz.

Gulbja problēma ir pavisam citur, ne jau forehand tehnikā. Nosvērtība un kustēšanās jā, par to var piekrist "ekspertam".

Saprotams ka tāda uzvedība laukumā un tā nemitīgā plātīšanās ar Nr.1 un Londonu, kā arī Deivisa kausa sakarā var radīt pamatīgu nepatiku. Tomēr, nevajag to nepatiku mēģināt attiecināt uz tehniku, kas tomēr ir ļoti konkrēta lieta.
Ja vēl gribas ko teikt tad studijā slow motion video un parādi kas konkrēti tajā sitienā ir tik nepareizs.

     [+] [-]

, 2014-10-09 09:35, pirms 10 gadiem
Gulbim bieži pietrūkst laukumā pacietības. Viņš tik bliež un uguņo, dažreiz tas izdodas, biežāk neizdodas. Viņa labā vieta reitingā ir pateicoties French Open. Nākošajā gadā šie punkti būs jāaizstāv, citādi var būt pamatīgs kritiens. . .
Kā redzams, zaudē reizēm turnŗa sākuma fāzē arī top10 spēlētāji un pat top 5 spēlētāji, bet tas nenotiek regulāri, kā mēdz gadīties ar Gulbi. Ja viņam spēle aiziet, prieks skatīties un viņš var uzvarēt jebkuru, tikai jānostabilizē sava spēle. Pagaidām viņa nestabilitāte neatbilst top 10 spēlētāja līmenim.
Bet jāatzīst, ka tāds Gulbis mums ir vienīgais un neticās pat, ka tuvākajās desmitgadēs, vai pat šajā gadsimtā, mums būs vēl kāds tāda līmeņa spēlētājs.

     [+] [-]

, 2014-10-09 10:25, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Tātad salīdzinu ar Gulbi.
Serve - labāka Gulbim, te nav diskusiju vispār
Forehand - tas, kas ir Gulbim, nav forehand sitiens. Džeza rokas, albatross, satiksmes regulētājs - sauciet, kā gribat, bet ne ATP Top 100 līmeņa forehand
Backhand - te domas varētu dalīties. Gulbim ir labs, bet, manā skatījumā, ne tik stabils kā Nišikori. 50/50? Starp citu, Kei arī bh ir labāks par fh, lai gan arī no labās puses pamatīgi pielicis
Dropšots - Gulbim labāks, bet ļoti daudz tiek ar to pārspīlēts, izmantojot nevajadzīgi bieži. Bez tam dropšots nav no svarīgākajiem sitieniem.
Apvedošie sitieni, sveces - līdzīgi
Nosvērtība un psiholoģiskā sagatavotība - (ļoti svarīgs komponents) - Nišikori
Vispārīgi tehnika - Nišikori
Kustēšanās - Nišikori
Spēle uzņemšanā - Nišikori

Kaut ko aizmirsu? Diskutējam...
Vēl var salīdzināt spēli pie tīkla, fiziskos parametrus, kā augums, ātrums un izturība.
Kas attiecas uz tehnikas niansēm - neesmu specs, bet mērķis jau nav perfekta tehnika, mērķis ir uzvaras. Turklāt katram sportistam ir sava biomehānika, kuras dēļ šķietami nepareizas lietas strādā perfekti.
Es arī ticu, ka Gulbis vēl tikai parādīs labāko sniegumu, jo viņam ir kur pielikt - tas ir tikai attieksmes, veselības un darba jautājums. Un tad ne jau top 10.........

     [+] [-]

, 2014-10-09 12:28, pirms 10 gadiem
Nišikori vēl viens pluss ir jaunība, tāpat arī Raoničam un Janovičam, kurš gan patlaban reitingā nokrities. Vēl jau atpakaļ būs del Potro. Savukārt Federers, Ferers jau vairs neprogresēs, Arī Marejs, Nadals, Džokovičs, Vavrinka ir vecāki par Gulbi, bet pašreizējā līmeni vēl var spēlēt vairākus gadus. Čiličs ir vienā vecumā ar Gulbi.

     [+] [-]

, 2014-10-09 13:17, pirms 10 gadiem
milzu_lempis rakstīja: "Džeza rokas, albatross, satiksmes regulētājs" tā ir problēma tikai kaktu "ekspertiem" kas no tenisa tehnikas neko nesajēdz.
Nevienu no šiem apzīmējumiem es pats neizdomāju. Vienkārši visbiežāk nācies tādus dzirdēt. Starp citu, satiksmes regulētāju es pirmo reizi dzirdēju vienā Sky Sports mačā kaut kad agrā pavasarī.

Par tehniku daudzi "ne-kaktu" eksperti pateiks to pašu. Ja viņam patīk tā spēlēt un ir vieglāk, lai dara. Skatoties viņa spēles, man forehand sakarā izskatās tā - sit pārsvarā uz dullo un kaut ko jau trāpa. Uz spēka rēķina viņam šad un tad izdodas arī iespaidīgi sitieni. Bet kopumā ir tā - kad viņš atvēzējas, tad ir jāaiztaisa acis un jācer, ka trāpīs pāri tīklam vai iekšpus līnijai.

     [+] [-]

, 2014-10-09 13:50, pirms 10 gadiem
Par spēli vadlīnijās var piekrist Valdim. Itkā visi parametri ir par hard un zālāju, bet apstājamies pie lēnākajiem - māla un paklāja. Stundām no vietas jādrilē atsperīgums un reakcija... 5/100 sekundes ātrāk un jau var ar forehand uzbrukt, ne aizstāvēties. Top 10 tekoši jāuzbrūk, ja nav Ferrera izturība.
Ārpus korta - nu tur ir nianses, bet, kā žurnālists intervē, tā šamais atbild

Nišikori unikāls talants, viņš tāds galvu nokāris, saguris ..., bet krīt tie diagonālie vienkārši apbrīnojami. Vienreizējas rokas

     [+] [-]

, 2014-10-09 23:22, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Starp citu, satiksmes regulētāju es pirmo reizi dzirdēju vienā Sky Sports mačā kaut kad agrā pavasarī.
Nu protams! Tie Sky Sports komentētāji arī ir tie visīstākie "kaktu eksperti"! Izcili tenisisti diemžēl automātiski nekļūst par tenisa tehnikas ekspertiem. Labākais piemērs ir Makinrojs, kurš ir visai slavens ar absurdiem izteicieniem tehnikas (un it īpaši modernā tenisa inventāra) sakarā.
Un, nav jau arī tā ka kāds no tiem komentētājiem būtu īpaši analizējis Gulbja sitienu. Izskatās pēc lidmašīnas un to arī pasaka. Tomēr, ja ir viss kārtībā ar galvu, ar tādu sitienu ir iespējams pilnīgi normāli spēlēt, jo nekādas fundamentālas kļūdas netiek pieļautas. Izstaipa tās rokas pa gaisu un pēc tam izdara pilnīgi normālu sitienu.