Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vašingtonas finālā Nalbandjans pret Bagdati

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vašingtonas finālā Nalbandjans pret Bagdati
Davids Nalbandjans
Foto: AFP/Scanpix

ASV pilsētas Vašingtonas ATP tenisa turnīrā noskaidroti finālisti – svētdien 22:00 pēc Latvijas laika par galveno balvu spēkosies argentīnietis Davids Nalbandjans un kiprietis Markoss Bagdatis, kuri savus pusfināla pretiniekus uzvarēja itin pārliecinoši.

Sestdien ASV pilsētā Vašingtonā noskaidroja „Legg Mason Tennis Classic” ATP tenisa turnīra finālistus. Pusfināla pāri nebija tādi, kādus gaidīja pirms turnīra – katrā no pāriem bija pa vienam izsētajam, kā arī vienam neizsētajam tenisistam. Pirmo finālistu noteica kiprieša Markosa Bagdata un beļģa Ksavjera Malisa cīņā. Līdz pusfinālam Malisam bija nācies aizvadīt par vienu cīņu vairāk, turklāt trīs no četriem pretiniekiem viņam bija izdevies uzvarēt tikai trijos setos. Arī Bagdatim divas no trijām uzvarām trijos setos, bet ceturtdaļfinālā abi pusfinālisti bija apspēlējuši tādus favorītus kā Tomasu Berdihu un Fernando Verdasko. Pirmais pusfināla sets aizritēja ar izteiktu Bagdata pārvaru un uzvaru ar 6:2, bet otrajā cīņa jau bija sīvāka. Līdz pat 11. geimam tenisisti nezaudēja servi, bet tad breiks padevās kiprietim. Izservēt maču viņš nespēja, bet tūlīt sekojošajā taibreikā izmantoja ceturto mačbumbu – 6:2, 7:6(4). Jāpiemin, ka mača laikā Bagdatis pagrieza potīti, tomēr finālam esot gatavs.

Tajā viņa pretinieks būs fantastiskā sportiskā formā esošais argentīnietis Davids Nalbandjans. Kādreizējais ATP ranga 3. vietas īpašnieks savainojumu un nespēlēšanas dēļ rangā atkritis uz 117. vietu, bet jaunnedēļ noteikti atgriezīsies ranga simtniekā. Līdz pusfinālam vienīgo setu argentīnietis bija zaudējis pret Žilu Simonu, bet pusfināla spēlē pret horvātu Marinu Čiliču bija nesatricināms. Vienīgo reizi iedzinējos Nalbandjans bija pēc pirmā seta pirmā geima, kad zaudēja savu servi. Breiks gan uzreiz tika atgūts, bet izšķirošais izrādījās brīdis no 2:2, kad argentīnietis uzvarēja septiņus geimus pēc kārtas. Ciličam pat ar savu labo servi neizdevās radīt nekādus draudus Nalbandjana uzvarai – 6:2, 6:2. „Visu šo nedēļu spēlēju lieliski un galvenais uzvaras iemesls ir labā serves uzņemšana”, pēc panākuma uzsvēra Nalbandjans, kurš pret Čiliču pieļāva tikai 14 nepiespiestās kļūdas.

Abi finālisti savā starpā līdz šim spēlējuši četras reizes, no kurām trijās uzvarējis Bagdatis. Tomēr šoreiz spēles izteikts favorīts būs argentīnietis. Fināls 22:00 pēc Latvijas laika, kad Bagdatis centīsies tikt pie piektā, bet Nalbandjans 11. ATP titula karjerā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home