Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Turcijā no 2015. gada būs ATP turnīrs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Turcijā no 2015. gada būs ATP turnīrs
Foto: Reuters/Scanpix

No 2015. gada Turcijā notiks ATP turnīrs, kas tenisistus 250. sērijas sacensībās uz māla seguma aprīļa beigās un maija sākumā pulcēs Stambulā, otrdien paziņoja ATP.

Turnīrs, kuram jau ir zināms noskaukums ("Garanti Koza Istanbul Open"), no 27. aprīļa līdz 3. maijam notiks "Koza World of Sports" bāzē, kas tiek dēvēta par plašāko tenisa akadēmiju pasaulē. Jaunais "ATP World Tour 250" turnīrs notiks sezonas 17. nedēļā, kurā bez sacensībām Stambulā notiks arī tādas pašas nozīmes māla seguma turnīri Oeirašā un Minhenē.

Turnīra norises vietā pieejami 15 māla laukumi, 20 ārā "hard" laukumi, kā arī 28 "hard" korti telpās. Galvenā arēna spēj uzņemt 7500 skatītāju, tai lietus vajadzībām ir iebīdāms jumts. Iespaidīgajā sporta kompleksā var nodarboties arī ar peldēšanu, basketbolu, volejbolu, futbolu un handbolu. Netālu atrodas piecu zvaigžņu viesnīca.

Lai arī Turcijai pašreiz nav augsta līmeņa tenisistu – dāmam rangā visaugstāk atrodas Čala Bujukakčaja (#164), bet kungiem Marsels Ilhans (#143) –, interese par tenisu Turcijā ir liela. Tam par pierādījumu kalpoja WTA sezonas finālturnīrs "WTA Championships" – prestižais turnīrs pārpildītas tribīnes pulcēja no pēdējos trīs gadus. No 2014. gada turnīrs pārceļas uz Singapūru.

WTA tūrē augstākā līmeņa sacensības Turcijā notiek jau no 2005. gada. Līdz 2010. gadam Stambulā notika "International" sērijas turnīrs, kas šogad – pēc "WTA Championships" pārcelšanās uz Āziju – atgriežas. Turnīrs notiks jaunnedēļ.