Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pliškova pusnakts mačā uzvar Azarenku, Vozņacki izglābj tīkls

Pliškova pusnakts mačā uzvar Azarenku, Vozņacki izglābj tīkls
Karolīna Pliškova
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien tik izspēlētas astoņas 2. kārtas spēles Madrides WTA "Premier Mandatory" turnīrā. Dienas pēdējā cīņā, kas beidzās neilgi pēc pusnakts, Karolīnai Pliškovai izdevās sarežģītā spēlē ar rezultātu 6:2, 1:6, 7:5 uzveikt Viktoriju Azarenku.

Viktorija Azarenka pēdējā setā atspēlējās jo 0:3, turklāt Karolīnai Pliškovai ceturtajā geimā bija iespēja panākt četru geimu pārsvaru, taču viņa breikbumbas izspēlē kļūdījās ar "backhand" uzbrukumu. Mača pēdējos divos geimos čehiete spēlēja precīzāk.

Baltkrievijas tenisistei pie rezultāta 5:5 bija četras breikbumbas. Pliškovai trīs palīdzēja atspēlēt viņas varenā serve, bet vienas (otrās) breikbumbas izspēlē Azarenka palaida garām ļoti labu iespēju – sitiens autā garā izspēlē. Vika tādā tenisā pārsvarā bija sekmīgāka par pretinieci, taču tagad – ļoti svarīgā brīdī – netrāpīja laukumā.

Nākamais geims bija pēdējais šajā mačā, jo Azarenka nespēja nodrošināt izšķirošā seta taibreika spēlēšanu. Nokļuvusi iedzinējos ar 5:6 un 14:50, viņa atspēlēja pirmo mačbumbu, bet ar otro galā netika, kad Pliškova bumbiņu spēcīgi atsita pēc viņas otrās serves.

Azarenka Pliškovu pirms diviem mēnešiem ar 7:5, 6:3 pieveica Maiami turnīra ceturtdaļfinālā un arvien ir vadībā savstarpējo maču rēķinos, taču viņas pārsvars sarucis līdz minimumam: 3-2.

Lielas problēmas pirmdien bija vēl vienai Top 10 spēlētājai. Pasaules otrā rakete Karolīna Vozņacki ar 6:2, 4:6, 6:4 uzvarētajā mačā pret Ešliju Bārtiju pēdējā setā no 2:4 finišēja ar četru geimu sēriju. Austrālijas tenisiste bija tuvu tam, lai izvirzītos vadībā ar 5:2, taču septītajā geimā, kad tik spēlēts geimpunkts, Vozņacki sistā bumbiņa tik veiksmīgi skāra tīklu, ka Dānijas tenisiste spēja uzvarēt izspēlē. Vozņacki vēlāk uzvarēja arī geimā, bet Bārtija mača turpinājumā pie vārda vairs netika.

Ar iespaidīgu 19 pēc kārtas uzvarētu punktu sēriju 2. setā mačā pret Irinu-Kamēliju Begu izcēlās Marija Šarapova, kura Rumānijas tenisisti uzveica ar 7:5, 6:1. Begu salūza 1. seta pēdējā geimā, kad viņai rupja kļūda liedza tikt līdz taibreikam. Begu pie rezultāta 5:6, 40:30 sita ar diagonālo "forehand", kad pretējā stūrī esošā Šarapova jau bija apspēlēta, bet Begu neizdevās apspēlēt arī tīklu. Šarapova drīz pretinieci nobreikoja un pēc tam aizbēga nākamajā setā.

"Mutua Madrid Open", WTA "Premier Mandatory" turnīrs uz māla seguma

3. kārtas rezultāti 7. maijā

SpēleRezultāts
(2) Caroline Wozniacki – Ashleigh Barty6:2 4:6 6:4
(6) Karolina Pliskova – Victoria Azarenka6:2 1:6 7:5
(7) Caroline Garcia – Petra Martic6:3 7:5
(9) Sloane Stephens – Samantha Stosur6:1 6:3
(11) Julia Goerges – Lara Arruabarrena2:6 6:4 6:2
Kiki Bertens – (15) Anastasija Sevastova6:1 6:4
Kristina Mladenovic – Shuai Zhang6:4 4:6 6:3
Maria Sharapova – Irina-Camelia Begu7:5 6:1

, 2018-05-08 11:48, pirms 6 gadiem
Pareizi jāraksta- Vozņacka:
............
63.1 Slāvu cilmes uzvārdiem, kas beidzas ar -ski/-sky, -cki, latviešu valodā atbilst uzvārdi ar -skis/-ska, -ckis/-cka, piemēram:
čehu Hostinský – Hostinskis/Hostinska
poļu Dąbrowski – Dombrovskis/Dombrovska
poļu Wozniacki – Vozņackis/Vozņacka.
https://likumi.lv/doc.php?id=85209
, 2018-05-08 12:27, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Pareizi jāraksta- Vozņacka:
Poļi tā arī izrunā. Šeit gan viss tiek atvasināts no angļu versijas ar dažādiem pēkšņiem izņēmumiem. Zviedri vispār dieva vietā.

Čehu Karolīna interesanti brīžos nospēlēja. No laba tenisa pēkšņi nevar ieservēt, noskatās pakaļ ņemamām bumbām. Pēc brīža iesaistās garajās izspēlēs un apspēlē Viku. Netipiski sev, šobrīd ļoti labi izskatās uz māla.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.