Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitova sagādā Viljamsai sezonas pirmo zaudējumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova sagādā Viljamsai sezonas pirmo zaudējumu
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Piektdien Madridē pārtrūka Serēnas Viljamsas 27 uzvaru sērija. Ranga līderei sezonas pirmo zaudējumu sagādāja Petra Kvitova, kura amerikānieti uz Spānijas māla sagrāva ar 6:2, 6:3. Čehiete finālā sacentīsies ar Svetlanu Kuzņecovu, kura pirmo reizi kopš 2008. gada pieveica Mariju Šarapovu – 6:2, 6:4.

Kvitova pārtrauc Viljamsas 27 uzvaru sēriju

Petra Kvitova iepriekšējos piecos mačos pret Serēnu Viljamsu uzvarēja tikai vienu setu, bet šodien nospēlēja ļoti dominējošu maču – Vimbldonas čempione gan lieliski servēja, gan arī draudoši darbojās uzņemšanā, bieži izmantojot iespējas pie Viljamsas otrās serves. Amerikānietei pirmā serve bija precīza tikai 55% gadījumu, bet ar otro servi viņa uzvarēja vien 10 no 35 izspēlēm.

Kamēr Kvitova kortā darbojās pārliecinoši, Viljamsa bija tālu no sava labākā tenisa un "pamodās" tikai tad, kad bija iedzinējos ar setu un 1:4. Viljamsa neļāva Petra pie rezultāta 5:2 izservēt maču, breiku iegūstot ar trešo breikbumbu konkrētajā geimā. Otro reizi par uzvaru pusfinālā Kvitovai nebija jāservē, jo Viljamsa nākamajā geimā savu servi ar kļūdām zaudēja no 30:0 pārsvara. Ranga līderei visā mačā fiasko ar pamatīgu sagrāvi, uzvarot tikai piecos geimos!

Viljmasai divos ātros setos 29 nepiespiestās kļūdas, bet Kvitovai sev neraksturīgi ļoti maz – 14. Viljamsai tas šogad ir pirmais zaudējums, kas gan varēja notikt dažas dienas agrāk – 3. kārtā viņa izglābās mačā pret Viktoriju Azarenku, kura nespēja izmantot trīs mačbumbas.

Serēna pēdējo neveiksmi oficiālos mačos cieta pagājušā gada oktobrī Singapūrā, kad "WTA Finals" grupu turnīrā ar 0:6, 2:6 kapitulēja Simonai Halepai. Viljamsa kopš tā laika bija uzvarējusi 27 mačos pēc kārtas.

Tā gan nav vienīgā iespaidīgā sērija, kas šodien pārtrūka. Viljamsa "Premier Mandatory" turnīros (Indianvelsa, Maiami, Madride un Pekina) nebija zaudējusi 50(!) mačus pēc kārtas, pēdējo reizi šīs sērijas turnīros zaudējot 2012. gadā Maiami Karolīnai Vozņacki. Tāpat Viljamsa bija uzvarējusi 19 mačus pēc kārtas Madridē, kur par čempioni kļuva 2012. un 2013. gadā, bet pērn savainojuma dēļ atteicās no ceturtdaļfināla mača pret Kvitovu.

Kvitova, kura šajā turnīrā par čempioni kļuva 2011. gadā, toreiz izcīnot karjeras vienīgo māla titulu, trešo reizi karjerā pieveica ranga līderi. Iepriekšējās divas bija 2009. gadā "US Open" pret Dinaru Safinu un 2011. gadā sezonas finālturnīrā pret Vozņacki.

Kuzņecova pirmoreiz kopš 2008. gada uzvar Šarapovu

Svetlana Kuzņecova vārda tiešajā nozīmē apspēlēja Mariju Šarapovu, kurai diezgan vājš sniegums, tā arī nespējot sakārtot savu spēli un atrast risinājumus enerģiski spēlējošās tautietes uzveikšanai. Sveta iepriekšējās trīs kārtās uzvarēja trīs setu mačos un vakar kortā pavadīja vairāk nekā trīs stundas. Tādai slodzei negatīvu seku nebija.

Kuzņecova lieliski darbojās aizsardzībā, atbildot uz lielāko daļu Šarapovas uzdoto jautājumu, tāpat arī teicami uzbruka. Šarapova 1. setā pirmo reizi savu servi zaudēja zemā pirmās serves procenta un viena slikta "dropšota" dēļ, bet otro breiku atdeva, servi nespējot nosargāt no 40:15 pārsvara.

Šarapova 2. setu sāka daudz labāk un ar precīziem uzbrukumiem ceturtajā geimā nopelnīja savu vienīgo breikbumbu. Maša autā atsita Kuzņecovas otro servi, bet nākamajā geimā pati tika nobreikota. Arī 2. setā varēja būt 6:2 rezultāts, taču Kuzņecova otro breiku nespēja nokārtot, septītajā geimā neizmantojot trīs breika iespējas. To nožēlot nenācās, jo Šarapova uzņemšanā darbojās pārāk haotiski, lai cerētu uz atspēlēšanos.

Šarapova divos setos sakrāja 26 nepiespiestās kļūdas, apmēram puse bija ar "backhand" sitieniem. Kuzņecovai tikai 15 nepiespiestās kļūdas. Kuzņecova pārtrauca četru zaudējumu sēriju pret Šarapovu, kuru viņai nebija izdevies uzveikt kopš 2008. gada Indianvelsas. Šarapovai gan arvien pārsvars kopējā savstarpējo maču bilancē: 8-5.

Nespējot iekļūt finālā, Šarapova palaida garām iespēju atgriezties ranga 2. vietā. Tikmēr Kuzņecova, kura pirms Madrides turnīra šogad nevienās sacensībās nebija tikusi līdz ceturtdaļfinālam, šonedēļ Spānijā paveiktais ļaus atgriezties Top 20.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-08 15:35, pirms 9 gadiem
Ko nozime sezonas? A Indianvelsa neskaitas?

     [+] [-]

, 2015-05-08 15:41, pirms 9 gadiem
Daugava86 rakstīja: Ko nozime sezonas? A Indianvelsa neskaitas?
Slimība neskaitās!

     [+] [-]

, 2015-05-08 15:41, pirms 9 gadiem
Daugava86 rakstīja: Ko nozime sezonas? A Indianvelsa neskaitas?
Serēna izstājās pirms spēles, kas WTA/ATP neskaitās kā zaudējums, vienīgi es neuzskatu,ka šis ir pirmais zaudējums, jo tomēr Hopmana kausā pret bušārdu un Agnēšku piedzīvoja zaudējumus, bet WTA šosezon pirmais, te gan varēja arī pieminēt,ka Serēna šodien bija kkur citur vai vēl aizmigusi, bet spēlēja vienkarši vienaldzīgi

  -2 [+] [-]

, 2015-05-08 15:50, pirms 9 gadiem
Serena uz mala nekad nav bijusi speciga,tapec nekas traks nav noticis!
Apsveicu Kvitovu ar uzvaru!

  -1 [+] [-]

, 2015-05-08 15:51, pirms 9 gadiem
Abas jau viņas masīvas, apaļīgas..