Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Beluči iegūst Santjago titulu

Beluči iegūst Santjago titulu
Tomass Beluči
Foto: AFP/Scanpix

Ar 22 gadus vecā brazīlieša Tomasa Beluči uzvaru aizvadītajā naktī noslēdzies Čīles pilsētas Santjago ATP tenisa turnīrs. Finālā viņš nevienmērīgā mačā prata būt labāks par argentīnieti Huanu Monako (6:2, 0:6, 6:4), izcīnot otro ATP titulu karjerā.

Santjago ATP turnīrs „Movistar Open” bija pirmais 2010. gadā, kas notiek uz māla seguma. Līdz ar to tas bija pulcējis lielu daļu māla speciālistu – galvenais favorīts bija mājinieks Fernando Gonzaless, taču viņš apstājās pusfinālā, tieši pret vēlāko čempionu. Līdz finālam tieši ar 3. numuru izliktajam Beluči gāja grūtāk – trijās no četrām spēlēm viņš bija aizvadījis trīs setus, kamēr Huans Monako (izlikts ar 2. numuru) tikai vienā mačā spēlēja trīssetnieku. Abiem finālistiem, tā bija pirmā savstarpējā spēle, kurā neliels favorīts bija argentīnietis.

Spēli brazīlietis iesāka lieliski, uzvarot pirmo četrus geimus un vēlāk arī pirmo setu (6:2), taču pēc tam iniciatīvu pārtvēra Monako - kopā septiņi uzvarēti geimi pēc kārtas. 22 gadus vecais tenisists par šādu pavērsienu nesamulsa un izšķirošajā setā vēlreiz lauza cīņas ritējumu, uzvarot gan setā (6:4), gan mačā un turnīrā. Beluči kļuvis par pirmo brazīlieti kopš Gustavo Kuertēna, kurš uzvarējis šajā turnīrā un tieši Guga ir viens no jaunā un talantīgā tenisista elkiem.

Brazīlijas sportistam šis ir otrais ATP tituls – pērn viņš uzvarēja Šveices pilsētā Gštādē., tikmēr Monako finālos pārlieku neveicās – šis bija jau desmitais fināls, bet uzvarēts tikai trijos. Par uzvaru Beluči saņēma 250 reitinga punktus un 64 450 ASV dolāru prēmiju, kamēr Monako tiks pie 35 980 ASV dolāriem un 150 reitinga punktiem.

Dubultspēļu turnīrā uzvaru izcīnīja sacensību galvenie favorīti – polis Lukašs Kubots un austrietis Olivers Marahs, kuru finālā ar 6:4, 6:0 pārspēja Orasio Sebaljosu (Argentīna) un Potito Starači (Itālija).

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2010-02-08 08:39, pirms 14 gadiem
Un viņi visi ir izlikti ar 2. numuru...
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.