Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Dinara Safina likusi punktu tenisistes karjerai

Dinara Safina likusi punktu tenisistes karjerai
Dinara Safina
Foto: Reuters/Scanpix

Bijusī pasaules 1. "rakete", krieviete Dinara Safina 25 gadu vecumā beidz profesionālo tenisistes karjeru, informējis sportistes brālis Marats Safins.

Aptuveni pirms diviem gadiem Dinara Safina sasniedza WTA ranga augšgalu, nokļūstot 1. pozīcijā, kur pavadīja 26 nedēļas. Diemžēl jau 2009. gadā Krievijas tenisistei sākās nopietnas problēmas ar muguru, kas nav pārgājušas līdz pat šim brīdim. Šī gada pavasarī Safina paziņoja par to, ka ņem pauzi no lielā tenisa, taču tagad, kā atzinis sportistes brālis Marats, viņa pavisam ir pielikusi punktu savai karjerai.

"Dinara ir nolēmi beigt savu tenisistes karjeru. Lēmumu viņa uztver vienkārši kā beigušos kādu posmu savā dzīvē. Ar viņas veselību viss ir kārtībā – ikdienā jūtas labi, taču muguras hronisku sāpju dēļ tenisu profesionāli spēlēt vairs nevar," sacīja tenisistes brālis Marats Safins, kurš ir bijis ne tikai ATP reitinga līderis, bet uzvarējis arī divos "Grand Slam" turnīros.

Komentāros ASV medijam ESPN dalījās arī pati Dinara: "Man tas viss nepietrūkst. Ja tu dzīvo ar sāpēm vairāk nekā gadu, tas vairs nav jautri. Vienmēr, kad sāku domāt, man muguras sāpes atgriezās. Tas ir ļoti nomācoši. Vienkārši gribu normālu dzīvi. Ja kādu dienu gribēšu atgriezties, sākšu trenēties, bet es negribu teikt, kad un vai vispār tas notiks. Gribu dzīvot katru dienu."

Dinara Safina savu profesionālo karjeru sāka 2000. gadā, kopumā uzvarot 360 mačus, bet piedzīvojot 173 zaudējumus. Sportiste 2009. gadā kļuva par WTA ranga 1. vietas īpašnieci. Karjeras laikā izcīnīti 12 WTA un četri ITF tituli, bet dubultspēlēs uzvarēts deviņas reizes WTA līmenī un trīs ITF. "Grand Slam" turnīros labākie panākumi vienspēlēs ir trīs iekļūšanas finālā (divreiz "French Open", vienreiz "Australian Open"), taču visās reizēs zaudēts. Dubultspēlēs 2007. gadā uzvarēts "US Open" turnīrs. Spēlējot tenisu, Dinara nopelnījusi desmit ar pus miljonus ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
ESPN


Slēpts komentārs: voldza35
, 2011-10-07 17:55, pirms 13 gadiem
voldza35 rakstīja: kas ir Marats, lai paziņotu par Dināras karjeras beigām? Aģents, treneris...?
Brālis
, 2011-10-07 18:18, pirms 13 gadiem
skumji
Slēpts komentārs: Sportiskais Kobolds
, 2011-10-07 18:41, pirms 13 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Mēs šo daiļavu kortā vairs neredzēsim? Kā to lai pārdzīvo??
Ja tiesham dailava!
Slēpts komentārs: Juri$$$
, 2011-10-07 20:07, pirms 13 gadiem
Juri$$$ rakstīja: kādas divas dienas atpakaļ, Panorāmas laikā ekrāna apakšā gāja ziņas, kur viena skanēja apmēram šādi: Vašingtonas policija aiztur D.Safinu"

nodomāju, gan jau pēc tam netā izlasīšu sīkāk, bet nekā klusums! Tā būtu kāda kļūda vai mans pāpratums!
vašingtonas policija? krievi nesen dzeltenajā presē lamājās, ka Dināru aizturējusi vācijas robežsardze, jo brīnījusies par zīmogu pasē, ka viņas dzīves vieta ir Monako (un domājuši, ka zīmogs viltots). un ļaunie vācieši nav atpazinuši sportisti un pratinājuši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-08 21:44, pirms 13 gadiem
Skatāma spēle Dinārai bija to sezonu līdz ranga virsotnei. Pārējā karjera nu tā. Kaut gan tas nebūt nav vienīgais viņas panākums. Dināra faktiski pielika punktu Žustīnes spožajai karjerai.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.