Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs pievienojas Nadalam Madrides turnīra finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs pievienojas Nadalam Madrides turnīra finālā
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Madrides ATP „Masters Series” tenisa turnīra finālā rīt cīnīsies divi šī brīža pasaules labākie tenisisti – Rafaels Nadals pret Novaku Džokoviču. Serbs vēlajā pusfinālā atspēlējās no 4:6, 1:3 deficīta pret brazīlieti Tomasu Belluči un izcīnīja 31.uzvaru pēc kārtas 2011.gadā – 4:6, 6:4, 6:1.

Jau ziņojām, ka par pirmo Madrides turnīra finālistu sestdienas vakarā kļuva ATP ranga līderis Rafaels Nadals, kurš trijos setos apspēlēja Rodžeru Federeru (5:7, 6:1, 6:3). Bukmeikeru skatījumā par Nadalu pretinieku bez lielām ierunām bija jākļūst serbam Novakam Džokovičam, kurš šosezon vēl nebija zaudējis ne mača. Pretiniekos Nolem stājās brazīlietis Tomass Belluči, kurš kopumā šosezon nebija spīdējis, tomēr Madridē spēlēja fantastiski, divos setos apspēlējot gan Endiju Mareju, gan Tomasu Berdihu. Abu vienīgā savstarpējā spēle pirms gada Romā (uz māla seguma) bija noslēgusies ar serba uzvaru 6:4, 6:4.

Mača pirmais sets aizritēja ātrā tempā, turklāt ar negaidītu pavērsienu piektajā geimā – Džokovičs zaudēja savu servi. Atgūt šo geimu viņam nebija ne mazākās iespējas, jo visa seta laikā viņš spēja uzvarēt tikai trīs izspēles pie brazīlieša serves. Seta galarezultāts 6:4 Belluči labā. Lai gan lielā mērā šāds rezultāts bija Džokoviča nepiespiesto kļūdu dēļ, tomēr nedrīkst neuzslavēt arī brazīlieti, kura uzbrukuma sitieni bija ļoti precīzi.

Otrā seta sākumā serbam radās lieliska iespēja beidzot tikt pie breika, kad Belluči nokļuva 0:40 pozīcijā pie savas serves, tomēr brazīlietis nodemonstrēja apskaužamu aukstasinību un uzvarēja piecās izspēlēs pēc kārtas. Un tas vēl nebija viss – viņš bija labāks arī nākamajās četras izspēlēs, otro reizi mačā laužot ATP ranga vicelīdera servi. Brazīlietis panāca ar 3:1 vadību, tomēr šajā brīdī viņa spēlē iezagās nepārliecinātība. To tikai vajadzēja sajust Džokovičam – īsā laika sprīdī Nole atguva breiku un beidzot ieguva iniciatīvu mačā. Pie 5:4 viņš otro reizi uzvarēja pie sāncenša serves un ar to arī panāca uzvaru setā – 6:4.

Izšķirošajā setā Belluči spēki sāka izsīkt. Pēc trijiem geimiem jau viņš lūdza masiera palīdzību, tomēr rezultāts uz tablo jau bija viņam par sliktu – 0:3. Atspēlēšanās iespējas vairs netika dotas – Džokovičs savu pārsvaru vēl nostiprināja un 31.uzvaru šajā sezonā izcīnīja ar rezultātu 4:6, 6:4, 6:1. Tātad rīt fināls starp diviem šī brīža labākajiem tenisistiem. Favorīts noteikti būs Nadals, kurš serbam vēl nav zaudējis ne reizi māla seguma kortos. Kāda no sērijām pavisam noteikti pārtrūks..

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +3 [+] [-]

, 2011-05-07 23:38, pirms 13 gadiem
Lieliska "atgriešanās" Nolem otrajā setā, kad likās, ka viss pagalam!!! ...31 - 0 !!!!!!!! vai 33 - 0 !!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-08 00:02, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Lieliska "atgriešanās" Nolem otrajā setā, kad likās, ka viss pagalam!!! ...31 - 0 !!!!!!!! vai 33 - 0 !!!!!!!!
Cerams, ka 31 - 0

  +2 [+] [-]

, 2011-05-08 02:20, pirms 13 gadiem
Džeroms rakstīja: Cerams, ka 31 - 0
KĻŪDA !!!.... RĪT SANĀK jau 32 - 0 !!!