Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Osaka izlases spēlē ar 50 kļūdām graujoši zaudē ranga 78. numuram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Osaka izlases spēlē ar 50 kļūdām graujoši zaudē ranga 78. numuram
Naomi Osaka. Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējā "Grand Slam" čempione cietā seguma turnīros Naomi Osaka (WTA 10.) sezonas pirmajā iznācienā uz sev nepatīkamā māla seguma piektdien Mursijā ar 0:6, 3:6 kapitulēja ranga 78. vietā esošajai Sārai Sorivesai Tormo. Spānijas izlasei pēc pirmās dienas ir 2:0 pārsvars Federācijas kausa kvalifikācijas cīņā.

Osaka ir izteikta cietā seguma speciāliste, uz pārējiem diviem visbiežāk izmantotajiem segumiem māla uz zālāja spēlējot bez lieliem panākumiem (viņai visi karjeras fināli ir "hard" seguma). Japānas tenisa zvaigznes sezonas pirmā pieredze kļuva par lielu murgu, nespējot tikt galā ar uz māla labāk spēlējušas pretinieces aizsardzības tenisu un dažādību.

Osaka Sorivesu Tormo bija uzveikusi abās iepriekšējās spēlēs, ieskaitot 7:6(5), 3:6, 6:0 panākumu pērn uz māla Madridē, savukārt šodien Mursijā Osakai pagalam nesekmīga uzstāšanās ar 50 nepiespiestajām kļūdām 15 geimos. Sorivesa Tormo tikai 16 no 66 punktiem ieguva bez pretinieces palīdzības, svinot karjeras pirmo Top 10 uzvaru (1-5).

Divkārtējai "Grand Slam" čempionei Osakai šodien bija pirmā spēle kopš 24. janvāra, kad viņa Melburnā ar zaudējumu 3. kārtā 15 gadus vecajai Koko Gofai (3:6, 4:6) pabeidza "Australian Open" titula aizstāvēšanas mēģinājumu. Osaka pēc nesekmīgā starta Melburnā rangā no 4. vietas nokrita uz 10.

Spānija uzvarēja arī pirmās dienas otrajā vienspēlē, kad pieredzējusī veterāne Karla Suaresa Navarro (WTA 55.) ar 6:3, 6:4 uzveica Misaki Doi (WTA 86.). Plānots, ka Suaresai Navarro šogad ir karjeras pēdējā sezona.

Piektdien un sestdien notiek astoņi Federācijas kausa finālturnīra kvalifikācijas mači. Pirmais finālturnīrs no 14. līdz 19. aprīlim notiks Budapeštā, kur spēlēs 12 komandas. Šobrīd četras zināmās dalībnieces ir mājiniece Ungārija, "wild card" ieguvēja Čehija, kā arī abas pagājušā gada finālistes – Francija un Austrālija.

"Fed Cup" finālturnīra kvalifikācijas pirmā diena

MačsRez.
ASV – Latvija2:0
Beļģija – Kazahstāna1:1
Brazīlija – Vācija0:2
Nīderlande – Baltkrievija1:1
Rumānija – Krievija1:1
Slovākija – Lielbritānija2:0
Spānija – Japāna2:0
Šveice – Kanāda2:0