Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zverevs zaudē visos trīs mačos ATP kausā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zverevs zaudē visos trīs mačos ATP kausā
Vācijas komandas kapteinis Boriss Bekers un pirmais numurs Aleksandrs Zverevs. Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas tenisa līderis un pasaules septītais numurs Aleksandrs Zverevs atzina, ka nav gatavs sezonas sākumam, jo vēlu sāka sagatavošanās posmu. Viņš ATP kausa izcīņā Brisbenā zaudēja visās trīs spēlēs, Vācija nespējot kvalificēties ceturtdaļfināliem.

Zverevs Brisbenā ar 6:4, 6:7(3), 2:6 zaudēja Aleksam de Minoram (ATP 18.), esot vadībā ar setu un 4:2, ar rezultātu 1:6, 4:6 kapitulēja Stefanosam Cicipasam (ATP 6.) un vēl bezcerīgāk ar 2:6, 2:6 zaudēja Denisam Šapovalovam (ATP 14.). Zverevs trīs mačos sakrāja 31 dubultkļūdu.

Vācija bez Zvereva palīdzības uzvarēja vienā mačā (2:1 pret Grieķiju), bet zaudēja gan Austrālijai (0:3), gan Kanādai (1:2). Šodien cīņā pret Kanādu uzvarētāja kļuva zināma pēc dubultspēles, kur Šapovalovs kopā ar Fēliksu Ožē-Aliasimu pieveica "French Open" čempionus Kevinu Kravecu un Andreasu Mīsu – 6:3, 7:6(4).

Vācijai vienīgo punktu šodien guva Jans-Lenards Štrufs (ATP 35.), ar 6:1, 6:4 komfortabli uzvarot Ožē-Aliasimu (ATP 21.). Vācijai turnīrs jau beidzies, bet Kanādai paliek cerība būt vienai no divām labākajām otro vietu ieguvējām.

Vietu ceturtdaļfinālos iepriekšējās divās dienās nodrošināja mājiniece Austrālija un Serbija, bet šodien viņām pievienojās Krievija un Lielbritānija. Krievi pārliecinoši triumfēja D grupā, uzvarot astoņās no deviņām spēlēm.

Saspringta situācija izveidojās C grupā, kur trim komandām – Lielbritānijai, Beļģijai un Bulgārijai – bija identiska 2-1 bilance mačos. Spēlēs labāk veicās britiem un beļģiem ar 6-3 bilanci, kamēr bulgāriem bija 5-4. Lielbritānija Beļģiju apsteidza vien labāka uzvarēto setu procenta dēļ.

ATP kauss Austrālijā, piektā diena

GrupaPilsētaMačsRez.
CSidnejaBeļģija – Bulgārija2:1
CSidnejaLielbritānija – Moldova3:0
DPērtaKrievija – Norvēģija3:0
DPērtaItālija – ASV3:0
FBrisbenaGrieķija – Austrālija0:3
FBrisbenaVācija – Kanāda1:2