Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Apstiprina 24 komandu "ATP Cup" rīkošanu no 2020. gada

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Apstiprina 24 komandu "ATP Cup" rīkošanu no 2020. gada
ATP ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Oficiāli kļuvis zināms, ka no nākamās sezonas trīs Austrālijas pilsētas janvārī rīkos tenisa vīriešu komandu sacensības "ATP Cup". 24 izlašu turnīrs norisināsies Sidnejā, Brisbenā un vēl vienā pagaidām nenosauktā pilsētā, kas būs Adelaida vai Pērta.

10 dienas ilgais turnīrs 2020. gadā notiks no 3. līdz 12. janvārim. 24 komandas tiks sadalītas četrās grupas pa sešām komandām. Astoņas sekmīgākās komandas turpinās cīņu izslēgšanas mačos.

Katrā komandā varēs iekļaut līdz pieciem spēlētājiem. Viens mačs sastāvēs no divām vienspēlēm un vienas dubultspēles. Paredzams, ka jaunajā turnīrā piedalīsies vairāk nekā 100 spēlētāji.

Atšķirībā no tādām komandu sacensībām kā Deivisa kauss un Leivera kauss, "ATP Cup" pievilcīgs būs ar reitinga punktu piedāvāšanu – līdz pat 750 punktiem, kas ir vairāk nekā var iegūt ar "Grand Slam" pusfināla sasniegšanu (720 punkti).

Turnīra prēmiju fonds būs 15 miljoni ASV dolāru, šim turnīram kļūstot par bagātāko turnīru ārpus četriem "Grand Slam". Grupu turnīru cīņas notiks visās trīs pilsētās, bet fināla posms Sidnejā.

ATP komandu sacensības kalendārā atgriezīsies pēc astoņu gadu pārtraukuma. No 1978. līdz 2012. gadam Diseldorfā uz māla seguma notika "ATP World Team Cup".

Jaunā turnīra rīkošana acīmredzot nozīmē populārā Hopmana kausa bojāeju. Pērtā, kas pretendē uz jaunā turnīra rīkošanu, līdz šim notika jaukto komandu sacensības, kurām nebija oficiāla turnīra statusa (bez ranga punktiem). Pēdējos divos gados triumfēja Rodžera Federera un Belindas Benčičas pārstāvētā Šveices izlase.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/atp...