Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kerberei fiasko arī Pekinā, Konta beidzot uzvar Pliškovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerberei fiasko arī Pekinā, Konta beidzot uzvar Pliškovu
Andželikei Kerberei ranga līderes statusā pieticīga 3-2 bilance
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas tenisiste Andželike Kerbere arī savā otrajā turnīrā ranga līderes statusā nespēja tikt līdz ceturtdaļfinālam, Pekinā 3. kārtas mačā ar rezultātu 3:6, 5:7 zaudējot Eļinai Svitoļinai. Svarīgā mačā Singapūras kontekstā Johanna Konta ar sesto mēģinājumu beidzot uzvarēja Karolīnu Pliškovu – 6:1, 3:6, 7:6(2).

Andželike Kerbere pēc uzvaras "US Open" kļuva par 22. WTA ranga līderi. Pirmais turnīrs tādā statusā viņai beidzās ar zaudējumu savā otrajā mačā Uhaņā, kur viņa pagājušajā nedēļā 3:20 stundu ilgā cīņā piekāpās Petrai Kvitovai.

Arī šonedēļ Kerbere spēlēja ar acīmredzamu nogurumu un, lai arī divos setos spēja pieveikt čehietes Kateržinu Sinjakovu un Barboru Stricovu, nevienā no mačiem nespēlēja savu labāko atsišanās tenisu, bet izpildīja minimālo programmu divu uzvaru gūšanā.

Šodien Kerberei bija ļoti sarežģīts mačs taktikas ziņā, jo pretī stājās tāda pati spēlētāja kā viņa – arī Eļina Svitoļina ir aizsardzības tenisiste, kura dzīvo no pretinieču kļūdām, bet pati daudz nekļūdās. Ukrainas sportistei ir jaudīgāks uzbrukums un viņa to spēja izmantot produktīvāk, kamēr Kerberei, cenšoties saīsināt punktus, jo garajās izspēlēs pret sev līdzīgu spēlētāju daudz dāvanu nebija, pieļāva pārāk daudz kļūdu.

Kerbere finišēja ar 26 tīri uzvarētām izspēlēm un 27 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Svitoļinai šajos rādītājos 16 un 12. Kerbere arī spēja izmantot tikai divas no 11 breikbumbām, kā arī 2. setā ar paviršu tenisu izsēja startā iegūtu trīs geimu pārsvaru (3:0).

Svitoļina otro reizi karjerā pieveica ranga līderi. Arī pirmā uzvara viņai bija šogad, kad Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izdevās izmantot lielo iespēju mačā pret Serēnu Viljamsu (6:4, 6:3), kura toreiz spēlēja ar pleca savainojumu. Svitoļina veselai Viljamsai bija zaudējusi visas trīs iepriekšējās spēles. Tikmēr Kerberi viņa pirms šodienas bija uzveikusi divreiz iepriekš – 2014. gada septembrī Uhaņā un 2015. gada janvārī Brisbenā.

"WTA Finals" sapnis vēl dzīvs ir Johannai Kontai, kura ar rezultātu 6:1, 3:6, 7:6(2) pieveica Karolīnu Pliškovu. Konta čehietei bija zaudējusi visas piecas iepriekšējās spēles, bet šodien beidzot spēja gūt pirmo uzvaru pār pašreizējo Čehijas pirmo raketi. Konta pēdējā setā izsēja breika (4:1) pārsvaru, vēlāk uzvarot taibreikā, kur Pliškovai palīdzību atteica "forehand" sitiens. Jāatzīmē, ka Pliškovai 11. geimā pie rezultāta 5:5 neizdevās realizēt kādu no trim breika iespējām. Pliškova jau ir kvalificējusies "WTA Finals", bet Kontai vēl daudz darāmā. Viņa pašreiz atrodas sezonas kopvērtējuma 10. vietā, bet, lai ielauztos Top 8, Pekinā jātiek līdz finālam.

Kontai ceturtdaļfinālā tika gaidīta tikšanās ar Simonu Halepu, taču rumāniete bezcerīgi nospēlēja pret Šuaju Čžanu un ķīnietei viņas mājās 58 minūtēs kapitulēja ar 0:6, 3:6. Čžana Halepu šogad sakāva arī janvārī "Australian Open", toreiz esot pārāka ar 6:4, 6:3. Halepa vēlreiz bija bezspēcīga pret Čžanas iespaidīgo uzbrukuma tenisu, it īpaši viņas "forehand" sitieniem. Ķīnas sportiste ar 6:0 uzvarētajā 1. setā nepieļāva nevienu nepiespiesto kļūdu, kas ir ļoti reta parādība, bet visā mačā viņai tikai trīs. Halepai bija 23! Simona 2. setā bija priekšā ar 3:1, turpinājumā zaudējot piecus geimus pēc kārtas. Savukārt Konta Čžanu šogad pārliecinoši uzvarēja gan "Australian Open" (6:4, 6:1), gan arī pagājušajā nedēļā Uhaņā (6:3, 6:3).

Lietus dēļ uz piektdienu pārcelta viena 3. kārtas spēle, kurā plkst. 5:00 tiksies Alizē Kornē un Jaroslava Švedova. Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ šodien pie spēlēšanas netika arī Aļona Ostapenko, kurai kopā ar Timeju Bačinskī bija plānots dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināls pret Karolīnu Garsiju un Kristinu Mladenoviču. Šī spēles jaunais sākuma laiks plānots rīt plkst. 06:00.

"China Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(16) Elina Svitolina – (1) Angelique Kerber6:3 7:5
(14) Petra Kvitova – (2) Garbine Muguruza6:1 6:4
(3) Agnieszka Radwanska – Caroline Wozniacki6:3 6:1
Shuai Zhang – (4) Simona Halep6:0 6:3
(11) Johanna Konta – (5) Karolina Pliskova6:1 3:6 7:6(2)
(8) Madison Keys – (9) Svetlana Kuznetsova7:6(2) 6:2
Daria Gavrilova – Caroline Garcia6:4 6:3
Yaroslava Shvedova – Alize CornetPiektdien