Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ATP rangā punkti tiks skaitīti 22 mēnešu posmā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ATP rangā punkti tiks skaitīti 22 mēnešu posmā
Novaks Džokovičs. Foto: Zuma Press/Scanpix

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) pirmdien, 6. jūlijā, paziņoja par jaunu ranga punktu skaitīšanas sistēmu, kas paredz punktu uzskaiti par 22 mēnešu posmu – no 2019. gada marta līdz 2020. gada decembrim.

ATP rangs kopš 16. marta ir iesaldēts koronavīrusa pandēmijas dēļ. Tuvojoties profesionālā tenisa atgriešanās laikam (pirmais ATP turnīrs plānots 14. augustā Vašingtonā), organizācija tikusi skaidrībā par ranga punktu skaitīšanu COVID-19 radītā pārtraukuma dēļ.

Ierasto 52 nedēļu vietā tiks skaitīti 18 labākie rezultāti no 22 mēnešu ilga perioda jeb no 2019. gada marta līdz 2020. gada decembrim. Pagājušā gada marts kā sākuma posms izvēlēts, jo tieši tobrīd šajā sezonā COVID-19 apturēja visu profesionālo tenisu.

Jāuzsver, ka spēlētājiem nedrīkst būt divi rezultāti no viena turnīra. Piemēram, spēlētājam, kurš divreiz spēlēja Madridē (2019. gadā maijā, bet šogad "Mutua Madrid Open" plānots septembrī), tiks skaitīts tikai labākais Madrides turnīra rezultāts. Vienāda rezultāta gadījumā paliks 2019. gada punkti.

Visi 2020. gadā nopelnītie punkti paliks spēlētāja kontā 52 nedēļas vai līdz brīdim, kad attiecīgais turnīrs tiks spēlēts 2021. gadā.

Tenisa rangu uzdevums ir noteikt spēlētāju pieeju turnīriem un izsēšanos tajos. Pirmajās divās nedēļas pēc pārtraukuma spēlētāji tiks izsēti pēc 16. marta ranga, bet turpinājumā – pēc atjaunotā ranga.

ATP ranga 1. vietā šobrīd ir serbs Novaks Džokovičs, kuram ir 370 punktu pārsvars pār spāni Rafaelu Nadalu. Latvijas pirmais numurs Ernests Gulbis ir 162. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/fed...