Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cibulkova sev dzimšanas dienā uzdāvina finālu Madridē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cibulkova sev dzimšanas dienā uzdāvina finālu Madridē
Dominika Cibulkova
Foto: Reuters/Scanpix

27. dzimšanas dienu ar karjeras otrā lielākā fināla sasniegšanu Madridē atzīmēja Slovākijas tenisiste Dominika Cibulkova, kura pusfinālā ar 6:1, 6:1 sagrāva amerikānieti Luisu Čiriko.

Pirmajos četros mačos turnīrā uzvarot grūtās trīs setu spēlēs un trīs reizes to izdarot pēc zaudēta 1. seta, Cibulkova šodien ļoti labi spēlēja jau no mača sākuma. Pirmoreiz WTA pusfinālu sasniegusī Čiriko bija bezspēcīga pret Dominikas agresīvo tenisu, kas šodien bija viņai neraksturīgi kvalitatīvs un stabils – 24 tīri uzvarētas izspēles un tikai astoņas nepiespiestās kļūdas. Čiriko nespēja turēt līdz pretinieces piedāvātajam tempam.

Cibulkova uzvarējusi 12 no pēdējiem 13 mačiem un finālu sasniegusi otrajā no pēdējiem trim turnīriem. Viņa aprīlī kļuva par čempioni Katovicē, tur sakrātajām piecām uzvarām vēl divas pievienojot izlases sastāvā Federāciju kausā. Vienīgais zaudējums pēdējās 13 spēlēs viņai ir Prāgas 1. kārtā pret ranga otrajā simtā esošo čehieti Barboru Krejčikovu.

Cibulkovai sestdien Madridē būs karjeras otrais lielākais fināls, pirmoreiz spēlējot "Premier Mandatory" sērijas turnīra finālā. Viņas nozīmīgākais fināls bija 2014. gadā Melburnā, kur "Australian Open" finālā zaudēts Na Lī. Cibulkova finālā tiksies ar Simonu Halepu, kura arī pusfinālā zaudēja tikai divus geimus – 6:2, 6:0 uzvara pār Samantu Stousuru. Halepa uzvarējusi tikai vienu no četriem mačiem pret Cibulkovu, tiesa, tas notika abu vienīgajā tikšanās reizē uz māla.

Fināla sasniegšana ranga 38. vietā esošajai Cibulkovai ļaus atgriezties Top 30, bet Čiriko, kura šobrīd atrodas 130. vietā, pirmdien debitēs ranga pirmajā simtniekā, ieņemot aptuveni 75. vietu. Viņas pašreizējais rekords ir 109. vieta, kas sasniegta novembrī.