Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kasatkinai Čārlstonas titula aizstāvēšana beidzas ar sakāvi pret Gērgesu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kasatkinai Čārlstonas titula aizstāvēšana beidzas ar sakāvi pret Gērgesu
Jūlija Gērgesa
Foto: Sipa USA/Scanpix

Čārlstonas "Premier 700" sērijas turnīrā svētdien tiks kronēta jauna čempione, jo pašreizējā titula īpašniece Darja Kasatkina nespēja tikt tālāk par ceturtdaļfinālu, kur viņas aizsardzības teniss ar rezultātu 4:6, 3:6 zaudēja Jūlijas Gērgesas uzbrukumam.

Kasatkina pirms gada Čārlstonā izcīnīja pirmo WTA titulu, finālā "izkrāpjot" uzvaru no Aļonas Ostapenko, kura toreiz ar paviršu uzbrukuma spēli atdūrās pret vienaudzes primitīvo, bet efektīvo aizsardzību.

Nākamais turnīrs Čārlstonā Kasatkinai beidzās ar tieši tāda paša stila spēli, tiesa, ar citādāku iznākumu. Kasatkinas vienkāršais teniss ar bumbiņas atsišanu un agresīvas pretinieces kļūdu gaidīšanu vēlamo rezultātu deva vien mača ievadā. Savukārt pati uzbrukumā aktīvāk sāka spēlēt tikai cīņas pēdējos divos geimos.

Kasatkina pēc trešā geima izvirzījās vadībā ar breiku, kas uzreiz tika zaudēts. Gērgesa mača turpinājumā Krievijas tenisistei vairs nepalīdzēja tik daudz, lai Kasatkina varētu iegūt vēl kādu breiku.

Gērgesa Kasatkinu pieveikusi trīs reizes pēc kārtas, savstarpējos mačos esot vadībā ar 4-2. Kasatkina kopš savas pēdējās uzvaras gūšanas (2016. gadā Uhaņā) Jūlijai zaudējusi sešos setos pēc kārtas. Vācijas sportiste ļoti iespaidīgi dominēja oktobrī notikušajā Maskavas turnīra finālā, kur Dašu viņas mājās 66 minūtēs sagrāva ar 6:1, 6:2.

Gērgesa Čārlstonā spēlē pirmoreiz kopš 2014. gada un savā piektajā viesošanās reizē sasniegusi labāko rezultātu WTA sezonas vienīgajā turnīrā uz zaļā māla seguma. Jūlija sestdien pusfinālā tiksies ar Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu vai čehieti Kristīnu Pliškovu.

Līdz ceturtdaļfināliem netiekot abām šonedēļ Čārlstonā spēlējušajām Top 10 tenisistēm Karolīnai Garsijai (#7) un Petrai Kvitovai (#10), kā arī šodien izstājoties 12. raketei Kasatkinai,13. vietā esošā Gērgesa ir rangā visaugstāk esošā tenisiste, kura vēl palikusi turnīrā.

"Volvo Car Open", WTA "Premier 700" turnīrs Čārlstonā uz zaļā māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Julia Goerges – (3) Daria Kasatkina6:4 6:3
(7) Madison Keys – Bernarda Pera6:2 6:7(5) 7:5
(8) Anastasija Sevastova – Kristyna Pliskova6:4 6:0
(12) Kiki Bertens – (14) Alize Cornet6:2 7:5