Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kuzņecova neizmanto mačbumbu un zaudē "Fed Cup" vēsturē ilgākajā spēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuzņecova neizmanto mačbumbu un zaudē "Fed Cup" vēsturē ilgākajā spēlē
Svetlana Kuzņecova
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Maskavā tika labots "Fed Cup" vēsturē ilgākās spēles rekords. Svetlana Kuzņecova apaļu četru stundu ilgā cīņā nespēja izmantot mačbumbu un ar rezultātu 6:7(4), 7:5, 8:10 zaudēja Ričelai Hogenkampai, kura Nīderlandi izvirzīja sensacionālā vadībā ar 2-0.

Krievijas komandā Maskavā notiekošajā mačā ir Marija Šarapova, taču valsts labākā tenisiste pirmajā dienā nespēlēja, esot pieteikta rīt gaidāmajai dubultspēlei. Iespējams, pēc krievu šodienas izgāšanās Šarapova tiks saukta palīgā arī vienspēlē.

Jekaterina Makarova pirmajā vienspēlē ar 3:6, 4:6 zaudēja Kiki Bertensai. Makarova šajā mačā sev netipiski pārāk daudz spēlēja aizsardzībā, ļaujot Bertensai diktēt spēli, ko viņa ar pirmās serves un spēcīgu "forehand" uzbrukumu palīdzību darīja pat ļoti sekmīgi. Bertensai "Fed Cup" vienspēlēs ir iespaidīga 12-1 bilance!

Ja sliktā formā esošās Makarovas zaudējums Bertensai nav liels pārsteigums, tad divkārtējās "Grand Slam" čempiones Kuzņecovas fiasko pret ranga 141. vietā esošo Hogenkampu gan ir. Hogenkampa līdz šim vēl ne reizi nebija uzveikusi Top 20 spēlētāju (Kuzņecovai 17. vieta).

Kuzņecova spēlēja dominējošu, taču kļūdām bagātu tenisu, regulāri atduroties pret Hogenkampas aizsardzību. Sveta trīs setos sakrāja 72 nepiespiestās kļūdas, taču bija viena precīza sitiena attālumā no uzvaras. Hogenkampa 3. setā pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču. Ričela šajā geimā uzvarēja pirmo izspēli, bet pēc rupji kļūdījās ar "smešu", bumbiņu raidot autā, kad Kuzņecova bija palikusi skatītājas lomā. Divas kļūdas vēlāk rezultāts bija 5:5.

Mačam tuvojoties četru stundu atzīmei, lielāks nogurums bija Hogenkampai, taču viņai izdevās uzvarēt. Kuzņecovai pie rezultāta 7:6 uzņemšanā bija mačbumba, kas izniekota ar sitienu pāri gala līnijai. Un rupjas kļūdas Kuzņecovas izpildījumā turpinās – Sveta 17. geimā uzdāvināja Ričelai breiku. Nīderlandes tenisiste ar otro mēģinājumu izservēja maču. Viņa ātri tika līdz 40:0. Pirmās divas mačbumbas izniekotas ar nervoziem sitieniem tīklā, bet trešās mačbumbas izspēlē tīklā iesita Kuzņecova.

Precīzi četras stundas ilgusī cīņa ir "Fed Cup" vēsturē ilgākā spēle. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2005. gadā, kad Puertoriko tenisiste Vilmarija Kastelvi un Kanādas pārstāve Aleksandra Vozņaka labāko noskaidroja trīs stundas un 49 minūtes. Kastelvi toreiz uzvarēja ar rezultātu 7:5, 4:6, 11:9.

Pārējos trīs Pasaules grupas ceturtdaļfinālos pēc pirmās dienas ir neizšķirts 1-1. Čempione Čehija Klužā sacenšas ar Rumāniju. Šajā mačā neizšķirts pirmajā dienā tika gaidīts, taču abas izlases punktu ieguva ne tajos mačos, kur tos loģika lika gaidīt.

Karolīna Pliškova ar 6:7(4), 6:4, 6:2 uzveica Simonu Halepu, kura atlika deguna operāciju, lai varētu palīdzēt savai komandai. Spēles līmenis gan Simonai nav diez ko labāks par to, kas bija redzams janvārī turnīros Austrālijā. Pliškovai pirmā uzvara četros mačos pret Halepu, kurai viņa bija zaudējusi visus sešus iepriekšējos setus.

Rumānijai izlīdzinājumu panāca Monika Nikulesku, kura ar 6:3, 6:4 pieveica Petru Kvitovu. Čehijas pirmajai raketei sev tik ļoti tipiski nekvalitatīvs mačs, divos setos sakrājot 46 nepiespiestās kļūdas. Kvitova tika nobreikota piecas reizes un varēja būt vēl vairāk, jo Nikulesku realizēja tikai 5/14 iespējām.

Andželike Kerbere pirmajā mačā "Australian Open" čempiones statusā Leipcigā Vācijai panāca izlīdzinājumu mačā pret Šveici. Pasaules otrā rakete ar 6:1, 6:3 sagrāva Timeju Bačinskī. Belinda Benčiča pirms tam ar 6:3, 6:4 bija uzveikusi Andrea Petkoviču.

Visbeidzot 1-1 ir arī Marseļā, kur Francija sacenšas ar Itāliju. Viesu komandai pirmo punktu ar 1:6, 6:4, 6:1 uzvaru pār Kristinu Mladenoviču nopelnīja Kamila Džordži, bet Karolīna Garsija pēc tam ar daudz labāku uzbrukumu sakāva Sāru Erani – 6:3, 7:5.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-07 05:35, pirms 8 gadiem
Vecā kuce!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-07 08:19, pirms 8 gadiem
Daugava86 rakstīja: Vecā kuce!
Vecais perdels nokomentēja!