Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ferers nolauž Štepaneku, Spānija soli no titula

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ferers nolauž Štepaneku, Spānija soli no titula
Davids Ferers
Foto: AP/Scanpix

Deivisa kausa izcīņā tenisā finālspēlē starp Spānijas un Čehijas pēc pirmās spēļu dienas rezultāts kļuvis 2:0 spāņu labā. Tas kļuva zināms pēc otrās vienspēles, kurā mājinieks Davids Ferers parādīja raksturu un atspēlējās no divu setu deficīta, pieveicot Radeku Štepaneku. Lai tiktu pie Deivisa kausa otro gadu pēc kārtas, spāņiem nu nepieciešama tikai viena uzvara trijos mačos.

Deivisa kausa finālcīņa starp Spānijas un Čehijas komandām šodien Barselonā sākās ar mājinieka Rafaela Nadala uzvaru pār Tomasu Berdihu – 7:5, 6:0, 6:2. Otrajā dienas vienspēlē tikās spāņu otrais numurs Davids Ferers un čehu līderis Radeks Štepaneks. Abiem tenisistiem šī bija septītā savstarpējā spēle karjerā – līdz šim katram pa trīs uzvarām, turklāt lielāka daļa cīņu bijušas ļoti saspringtas. Arī šodien bukmeikeri gaidīja sīvu cīņu, neizceļot vienu favorītu.

Jau pirmajā geimā Štepaneks uzvarēja pie pretinieka serves, tomēr Ferers uzreiz atbildēja ar to pašu. Arī trešajā geimā uzvarēja serves uzņēmējs, taču pēc tam turpinājās viena aktiera teātris. Visdažādākajos veidos čehu tenisists burtiski izsmēja mājinieku – te iesitot bumbiņu precīzi pa līniju, te noīsinot bumbiņu pie tīkla. Tas viņam kopā ļāva uzvarēt deviņus geimus pēc kārtas un no 1:1 pirmajā setā rezultāts bija jau 6:1, 4:0. Lai arī Fereram izdevās viens breiks un pirmo reizi spēlē viņš uzvarēja savu servi, tomēr izglābt otro setu spānim neizdevās – 2:6.

Trešajā setā beidzot pamodās Ferers, un beidzot sākās interesantāka spēle. Seta trešajā geimā Štepaneks zaudēja savu servi, bet pēc tam spānis nostiprināja vadību - 3:1. Taisnības labad gan jāsaka, ka čehs salīdzinājumā ar pirmajiem diviem setiem sāka pieļaut krietni vairāk kļūdu pie tīkla, kas spānim deva cerības tikt pie breika arī piektajā geimā. Savas iespējas (trīs breikbumbas) Ferers gan neizmantoja, par ko samaksāja – sīvā sestajā geimā Štepaneks panāca izlīdzinājumu (3:3). Ilgi prieki čehiem gan nesanāca, vairākas Štepaneka kļūdas Fereram atkal deva divu geimu pārsvaru, ko viņš pārvērta uzvarētā setā. Visai līdzīgi aizritēja arī ceturtais sets – trešajā geimā Ferers ieguva breiku, bet vēlāk vēl vienu. Lai arī no 5:2 pārsvara čehs tika pielaists līdz 5:4, tomēr izservēt setu spānis prata bez problēmām – 6:4. Tas nozīmēja, ka pēc trīs stundu cīņas atrisinājums būs tikai piektajā setā.

Tas iznāca pietiekoši dramatisks. Jau pirmajā geimā Fereram bija četras breikbumbas, tomēr ikreiz Štepanekam izdevās kaut kā atspēlēties. Rezultāts auga geimu pa geimam, tomēr spēlē nelielas priekšrocības jau šķita spānim. Astotajā geimā notika pavērsiens – čehs pie 4:3 vadības centās panākt breiku - no tā viņu šķīra tikai viena uzvarēta izspēle, taču arī viņš palika bešā. Nākamā iespēja Štepanekam noslēgt spēli savā labā bija 10. geimā, kad vairākas reizes viņš panāca vienādi, tomēr tikt līdz mačbumbai nespēja. Spēle jau bija ritējusi vairāk nekā četras stundas, kad piektajā setā beidzot kāds lauza pretinieka servi - tas 13. geimā izrādījās Ferers. Mirkli vēlāk viņš bez pūlēm uzvarēja arī 14. geimā un lika uzgavilēt visai publikai – pēc kritiska sākuma uzvara ar 1:6, 2:6, 6:4, 6:4, 8:6.

Rīt paredzēts aizvadīt dubultspēli, pēc kuras spāņu jau var kļūt par Deivisa kausa ieguvējiem. Izlozes dienā par duebultspēļu dalībniekiem komandu kapteiņi nosauca Fernando Verdasko un Felisiano Lopesu, kā arī Lukašu Dluhiju un Janu Hajeku, tomēr sastāvus vēl noteikti var mainīt.

Spānija – Čehija 2:0

1. spēle Rafaels Nadals – Tomass Berdihs 7:5, 6:0, 6:2
2. spēle Davids Ferers – Radeks Štepaneks 1:6, 2:6, 6:4, 6:4, 8:6
3. spēle Felisiano Lopess/Fernando Verdasko – Lukašs Dluhijs/Jans Hajeks
4. spēle Rafaels Nadals – Radeks Štepaneks
5. spēle Davids Ferers – Tomass Berdihs

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  +8 [+] [-]

, 2009-12-05 00:43, pirms 14 gadiem
Štepanekam raksturīgs 5. setu Trilleris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-05 01:05, pirms 14 gadiem
Stepaneks vienkārši piekusa... varēja redzēt, ka 5. seta beigās pakaļ katrai bumbai skrēja tikai Ferers.
Stepaneks sakumā vinnēja uz Ferera kļūdām... mača otrā pusē ilgakās izspēlēs jau Stepaneks kļūdījās.
Bet pēdējais sets bija 74 min ilgs, lai gan pārsteidza tas, ka 5. setā pie 0:0 pie Stepaneka serves geims ilga 15 min

     [+] [-]

, 2009-12-05 08:16, pirms 14 gadiem
Te viss skaidrs! Apsveicu spaanus!

     [+] [-]

, 2009-12-05 08:24, pirms 14 gadiem
dubulteneee jaaapagruuuuzzzz lai buuutu intriga

     [+] [-]

, 2009-12-05 12:28, pirms 14 gadiem
garlaicība...

  +1 [+] [-]

, 2009-12-05 13:32, pirms 14 gadiem
spāņiem gan veicas, tituls pēc titula - futbols, basketbols, teniss...

  +1 [+] [-]

, 2009-12-05 16:19, pirms 14 gadiem
raksturs.