Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bekers izlozē nežēlo Džokoviču, dodot grupu ar Zverevu, Čiliču un Isneru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bekers izlozē nežēlo Džokoviču, dodot grupu ar Zverevu, Čiliču un Isneru
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

ATP ranga līderis Novaks Džokovičs pirmdien notikušajā "ATP Finals" izlozē nokļuva spēcīgāku spēlētāju grupā nekā turnīra otrais numurs Rodžers Federers.

"ATP Finals 2018" grupas

Kuertēna grupaHjuita grupa
Novaks Džokovičs (#1)Rodžers Federers (#2)
Aleksandrs Zverevs (#3)Kevins Andersons (#4)
Marins Čiličs (#5)Dominiks Tīms (#6)
Džons Isners (#8)Kei Nišikori (#7)

"ATP Finals" Londonā notiks jau 10. gadu pēc kārtas. Turpinot pirms trim gadiem sākto tradīciju, vienspēļu turnīra grupas nosauktas bijušo čempionu vārdos. Šogad gods ticis brazīlietim Gustavu Kuertēnam (2000) un austrālietim Leitonam Hjuitam (2001-02).

Savainojumu dēļ (ceļgals, vēders un potīte) Londonā nespēlēs Rafaels Nadals un Huans Martins Del Potro (ceļgals). Spāņa nestartēšana atņēma izlozes intrigu par to, kuram no eksčempioniem Novakam Džokovičam un Rodžeram Federeram būtu jāspēlē vienā grupā ar Nadalu. Spāņa nespēlēšanas rezultātā Federers tika pie otrā numura, kas nozīmē būt otrās grupas līderim pirms izlozes.

Seškārtējais čempions par vietu pusfinālā sacentīsies ar debitantu Kevinu Andersonu, Dominiku Tīmu un Kei Nišikori. Tikmēr pieckārtējam čempionam Džokovičam grūtāka grupa ar Aleksandru Zverevu, Marinu Čiliču un otru šī gada turnīra debitantu Džonu Isneru. Zīmīgi, ka Džokovičam nepatīkami notikušo izlozi veica viņa bijušais treneris Boriss Bekers.

No šī gada turnīra dalībniekiem "ATP Finals" uzvarējuši tikai Federers un Džokovičs. No pārējiem sešiem neviens nav spēlējis finālā. Pagājušā gada čempions Grigors Dimitrovs šoreiz nekvalificējās, rangā esot tikai 19. vietā. Londonā nespēlēs arī otrs pagājušā gada negaidītais finālists Davids Gofāns (#22), kuram sezona beidzās priekšlaicīgi pleca savainojuma dēļ.

"ATP Finals" sāksies svētdien, 11. novembrī, un norisināsies astoņas dienas, čempionu noskaidrojot 18. novembrī. Londonā nespēlējot Nadalam, šogad "ATP Finals" nebūs cīņas par gada noslēguma ranga pirmo numuru, to jau nodrošinājis Džokovičs.

Ja vēl kāds spēlētājs izstāsies (piemēram, Zverevam mieru nedod labais plecs), rezervistu statusā ir Parīzes "Masters 1000" čempions Karens Hačanovs un Horvātijas otrais numurs Borna Čoričs.

  +6 [+] [-]

, 2018-11-05 23:28, pirms 5 gadiem
Lai piedod man raksta autors, bet uz kāda pamata, viņš salīdzina spēku samēru...nopietni? Man tieši liekas, ka Federeram būs daudzreiz grūtāk sasniegt finālu, un esmu pat pārliecināts, ka Federera tur nebūs, bet Džokovičs būs...

  +3 [+] [-]

, 2018-11-05 23:39, pirms 5 gadiem
vuviks rakstīja: Lai piedod man raksta autors, bet uz kāda pamata, viņš salīdzina spēku samēru...nopietni? Man tieši liekas, ka Federeram būs daudzreiz grūtāk sasniegt finālu, un esmu pat pārliecināts, ka Federera tur nebūs, bet Džokovičs būs...
Vai ne. Man arī tieši liekas, ka Džokovičam veiksmīgāka izloze. Kaut gan cik nu veiksmīga izloze var būt, ja piedalās tikai labākie...

  +4 [+] [-]

, 2018-11-06 06:15, pirms 5 gadiem
Nez, kādi ir tie argumenti, ka Džokovičam grūtāka grupa?
Zverevs pustraumēts, Isneram bez serves maz kas ir, bet Dzokovičs ir viens no labākajiem (ja ne labākais) servju uzņēmējs pasaulē, Ciličs spēlē kā pa viļņiem un stabila pretspara gadījumā mēdz pazust.

Attiecībā uz Federeru - nu ... nebūšu pārsteigts, ja no grupas ārā nemaz netiks. Nē, ne grupas stipruma dēļ, bet paša snieguma dēļ. Nevelk vairs. Pēdējā spēle ar Džokoviču bija patīkams pēdējā laika izņēmums.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-06 09:54, pirms 5 gadiem
Ak Bērziņ, Bērziņ!
Nav nekādi argumenti, lai to teiktu!
Drīzāk Federeram grūtāka grupa. Tims var nospēlēt ļoti labi, tāpat Nisikori. Nedaudz švakāks it kā Andersons, bet arī reizēm var izšaut.
Kas Džokovičam ? Zverevs, kurš mocās pēdējā laikā ar traumām.
Čiličs, no tā var visu gaidīt, bet daudz nestabilāks par Noli.
Nu Isners šajā astotniekā vispār ir pārpratums, bez serves viņam arsenālā nekā cita nav. Tā kā, ja pašam Džokovičam viss būs kārtībā, viņš no grupas izkļus bez problēmām.
Federeram grūtāk, Timms un Nisikori ir cietāki rieksti!

     [+] [-]

, 2018-11-06 11:47, pirms 5 gadiem
Dāmām viss bija pilnīgi aplami noslēgumā. Šobrīd veči daudz neatpaliek, izņēmums - grupu pirmie numuri, kuri būs vismaz pusfinālā.
Nav jau tā, ka neviens nemāk spēlēt, bet pret Džokoviču un Federeru nesanāk.
Nepiekritīšu, ka Isners neko citu nespēj kā servēt. priekš sava auguma un gadiem ļoti labi tur bumbu. Šobrīd gan kopējais fiziskais varētu nodot. Čiličam un Andersonam jāspēj uzvarēt pārējie.

     [+] [-]

, 2018-11-06 14:57, pirms 5 gadiem
"... priekš sava auguma un gadiem ļoti labi tur bumbu." - lieta jau tāda, ka viņš nespēlēs pret tādiem pašiem "augumiem un gadiem".

Tur būs pretī VISI tādi, kas bumbu tur daudz labāk.

     [+] [-]

, 2018-11-06 20:09, pirms 5 gadiem
Ak Derum,Derum!
...mocījās,mokās,mocīsies...latviešu darbības vārdu laiki!
Kādi nu kuram tie rieksti,to rādīs laiks