Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers joprojām populārākais, Bautistam Agutam lielākais progress

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers joprojām populārākais, Bautistam Agutam lielākais progress
Roberto Bautista Aguts
Foto: AFP/Scanpix

ATP tradicionāli sezonas izskaņā nosaka labākos tenisistus vairākās kategorijās. 2014. gadā lielākais progress bijis spānim Roberto Bautistam Agutam, iespaidīgākā atgriešanās izdevās Davidam Gofānam, bet Rodžers Federers nemainīgi ir fanu mīlulis.

Gada progress – Roberto Bautista Aguts

Spānis sezonas laikā no 59. vietas uzkāpa uz 14. pozīciju, sasniedzot savu rekordu. 26 gadus vecais Bautista Aguts šogad izcīnīja arī pirmo titulu, jūnijā uzvarot zāliena seguma sacensībās Hertogenbošā, vasarā sekoja uzvara arī māla turnīrā Štutgartē. No citiem rezultātiem izceļami Kremļa kausa fināls, "Australian Open" 4. kārta un Madrides "Masters 1000" turnīra pusfināls. Roberto karjeras labāko gadu pabeidza ar 45-23 bilanci, par 19 uzvarām uzlabojot savu iepriekšējo rekordu – 26 panākumi pagājušajā sezonā.

Gada atgriešanās – Davids Gofāns

Pagājušās sezonas beigās plaukstas locītavas savainojumu guvušais Beļģijas tenisists šo gadu sāka 110. vietā un sezonas pirmos sešus mēnešus vēl nekas neliecināja par viņa straujo kāpumu rangā. Gofāns aizvadīja fantastisku sezonas otro pusi, pēc Vimbldonas iekrājot 44-4 bilanci (ieskaitot "Challenger" turnīrus). Tāpat kā Bautista Aguts, arī Gofāns abus ATP titulus izcīnījis šogad – beļģim uzvaras Kicbīlē un Mecā, bet fināls 500. sērijas turnīrā Bāzelē. Davids jūlijā uzvarēja 20 mačus 27 dienās, izcīnot četrus titulus – trīs "Challenger" turnīros un viens ATP līmenī Austrijā. Gofāns šobrīd rangā atrodas karjeras augstākā punktā – 22. vietā.

Federers joprojām populārākais

Federers 12. gadu pēc kārtas fanu balsojumā atzīts par populārāko tenisistu, iegūstot 65% balsu. 2. vieta Rafaelam Nadalam, trijnieku noslēdza Grigors Dimitrovs, bet pieciniekā bija arī Novaks Džokovičs un Kei Nišikori. Dubultspēļu ieskaitē fani visvairāk balsu (45%) atdeva brāļiem Braieniem, kuri populārāko godā ir desmito reizi. Top 3 iekļuva arī Vimbldonas čempioni Vaseks Pospišils un Džeks Soks, kā arī "French Open" uzvarētāji Žiljēns Beneto un Eduārs Rožē-Vaselāns.

Federers arī ieguva sava trenera Stefana Edberga vārdā nosaukto krietnuma balvu. Šajā kategorijā labāko ar balsošanu nosaka tenisisti. Citi pretendenti bija Marins Čiličs, Dimitrovs un Nišikori. Federers uzvarēja ceturto gadu pēc kārtas un kopumā desmito reizi. Laika posmā no 2004. līdz 2009. gadam viņam bija sešas balvas pēc kārtas.

Nākotnes zvaigzne – Borna Čoričs

Šī kategorija pastāv tikai otro gadu, nomainot "gada jaunpienācēju". Nākotnes zvaigznes tituls pienākas jaunākajam tenisistam ranga Top 100 sezonas beigās (konkrēti – novembra pirmajā nedēļā). 17 gadus vecais Čoričs sezonu sāka ārpus Top 300, bet simtniekā iekļuva pē Bāzeles pusfināla sasniegšanas. Šveicē viņš apspēlēja veselības problēmu nomākto Rafaelu Nadalu. Pagājušā gada "US Open" junioru čempions pašreiz sasniedzis savu rekordu, atrodoties 92. vietā. Čoričam šogad bez Bāzeles pusfināla nozīmīgākie panākumi ir ceturtdaļfināls ATP turnīrā Umagā un karjeras pirmais tituls "Challeger" līmenī Izmirā.

Gada humanitārs – Endijs Marejs

Britu tenisu pēdējo gadu laikā skāris vēzis. Šo slimību izdevās uzveikt Mareja labam draugam Rosam Hačinsam, bet Jeļena Baltača 30 gadu vecumā devās aizsaulē. Marejs pēdējās divas vasaras ar piedalīšanos īpašās paraugspēlēs palīdzēja vākt naudu minēto tenisistu fondiem. Tāpat Marejs darbojies tādās organizācijās kā "Unicef", "United for Wildlife" un "Malaria No More".

Dažas balvu ieguvēji vēl tiks noskaidroti. Ranga 1. vieta sezonas beigās vēl ir aktuāla vienspēlēs. Novaks Džokovičs ir ļoti labā situācijā, lai trešo reizi karjerā gadu pabeigtu virsotnē. Ja viņš paklups Londonā, teorētiskas iespējas Novaku apsteigt ir Federeram. Viņš sezonu visiem priekšā pabeidzis piecas reizes. Dubultspēlēs jautājumu vairs nav – pārliecinošs atrāviens Braieniem. Amerikāņi gadu mijā pasaules pirmā dueta godā būs sesto gadu pēc kārtas un kopumā desmito reizi.

Tikai nākamgad tiks nosaukti labākie turnīri. Spēlētājiem jāizsaka savs vērtējums trīs turnīru kategorijās – "World Tour 250, 500" un "Masters 1000".

  +1 [+] [-]

, 2014-11-05 15:59, pirms 9 gadiem
Gada balamute noteikti būtu Gulbis.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-05 16:29, pirms 9 gadiem
casiljas rakstīja: Gada balamute noteikti būtu Gulbis.
južnijam tikai 850 punkti.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-05 18:17, pirms 9 gadiem
Bautista Aguts - gada mudaks. Ciest nevaru. Bet jāatzīst, viņam šis gads izdevās - tituls uz zāles, tituls uz māla, tālu nebija arī tituls telpās... Nezinu, vai beļģim bija atgriešanās - drīzāk Gada progress spāņu mudaka - Princeses vietā, jo tepat ap top-100 vien bija. Gada atgriešanos varētu iedot Milleram no Luksemburgas, kas sezonu sāka čorts zin kurā tur vietā, bet tagad atgriezās caur Chellengeriem un ir 46. vietā.

     [+] [-]

, 2014-11-05 21:34, pirms 9 gadiem
Dmitry rakstīja: Bautista Aguts - gada mudaks. Ciest nevaru. Bet jāatzīst, viņam šis gads izdevās - tituls uz zāles, tituls uz māla, tālu nebija arī tituls telpās... Nezinu, vai beļģim bija atgriešanās - drīzāk Gada progress spāņu mudaka - Princeses vietā, jo tepat ap top-100 vien bija. Gada atgriešanos varētu iedot Milleram no Luksemburgas, kas sezonu sāka čorts zin kurā tur vietā, bet tagad atgriezās caur Chellengeriem un ir 46. vietā.
Tas, ka viņu nevar ciest, nenozīmē, ka viņš nav pelnījis balvu. Gulbja devums titula iegūšanā ir nepārprotams. Priekš manis iepriekšējās 2 sezonas bija tāds Gulbja-Janoviča duelis. Pēdējais atstāts jaņos. Jaunā sezona būs turpinājums Gulbis-Aguts. Spānis vinnēs.
No nepieminētajiem, Maijers šogad bij labs. Daži centimetri - būtu kritis Federers un vieta Top 20.
Džekam Sokam jāizšķiras, ko viņš grib vairāk spēlēt, bet nu pagaidām progresējošākais amerikānis.

     [+] [-]

, 2014-11-06 15:44, pirms 9 gadiem
nu nez vai jo pēc top 10 iekļūšanas bija kluss un arī formu lēnām zaudēja
Gada kļūda ir wavrinkam ar sava vārda maiņu!

casiljas rakstīja: Gada balamute noteikti būtu Gulbis.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-06 18:14, pirms 9 gadiem
Dmitry rakstīja: Bautista Aguts - gada mudaks. Ciest nevaru. Bet jāatzīst, viņam šis gads izdevās - tituls uz zāles, tituls uz māla, tālu nebija arī tituls telpās... Nezinu, vai beļģim bija atgriešanās - drīzāk Gada progress spāņu mudaka - Princeses vietā, jo tepat ap top-100 vien bija. Gada atgriešanos varētu iedot Milleram no Luksemburgas, kas sezonu sāka čorts zin kurā tur vietā, bet tagad atgriezās caur Chellengeriem un ir 46. vietā.
Personīgās simpātijas vai antipātijas tās ir Tavas problēmas.Šoreiz runa ir par tīri tehniskām lietām-gada lielākais progress