Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kārtējais savainojums liek Nišikori izstāties no Tokijas turnīra

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kārtējais savainojums liek Nišikori izstāties no Tokijas turnīra
Savainojumi turpina vajāt Kei Nišikori
Foto: AP/Scanpix

Smagu triecienu turnīra 2. kārtas posmā saņēma Tokijas ATP turnīrs un tā japāņu fani, kad muguras savainojuma dēļ bija spiests izstāties traumatiskais Japānas tenisists Kei Nišikori. Sacensības jau beigušās arī Tomāšam Berdiham, kurš šonedēļ nespēja uzlabot savas "ATP World Tour Finals" cerības.

Nišikori, kurš Tokijā uzvarēja 2012. un 2014. gadā, šonedēļ pirmajā spēlē trīs setos spēja tikt galā ar Donaldu Jangu (4:6, 6:2, 6:2), bet nākamajā mačā neizturēja pat vienu setu pret Žuau Sousu. Japānis sāka ar 4-0 starta izrāvienu, bet drīz sajuta sāpes mugurā un bija spiests izstāties, esot vadībā ar 4:3.

Portugāles labākais tenisists Sousa ar lielu veiksmes palīdzību tika pie karjeras otrās (2-23) Top 10 uzvaras. Pirmo viņš izcīnīja 2013. gada septembrī Kualalumpurā pret ceturto numuru Davidu Fereru.

Tā kā pērn iegūto titulu neaizstāv Stens Vavrinka, šonedēļ Tokijā spēlēja tikai divi iepriekšējo gadu čempioni – bez Nišikori vēl tikai arī Berdihs. 2008. gadā šeit uzvarējušajam čeham fiasko jau 1. kārtā (šodien notika 1. kārtas pēdējā spēle) – 6:7(7), 1:6 pret Žilu Milleru.

Luksemburgas kreilis 1. seta taibreikā ar savu servi atspēlēja vienu setbumbu, bet 2. setā nopietna spēkošanās izpalika, jo pagājušajā nedēļā Šeņdžeņā uzvarējušais Berdihs saskārās ar muguras un noguruma seku radītām problēmām, tiesa, maču nospēlēja līdz galam.

Berdiha zaudējums nozīmē to, ka Čehijas vadošais tenisists šonedēļ nespēja uzlabot savas pozīcijas sezonas kopvērtējumā, kur viņš atrodas 9. vietā jeb vienu pozīciju aiz "ATP World Tour Finals" kvalifikācijas robežas. Līdz 8. vietā esošajam Dominikam Tīmam ir 335 punktu atstarpe. Berdiham šodien arī labas ziņas, jo Tīms gripas dēļ jaunnedēļ nespēlēs "Masters 1000" turnīrā Šanhajā, kur Tomāšam būs iespēja austrieti izstumt no sezonas Top 8. Berdihs sezonas finālturnīram kvalificējies sešus gadus pēc kārtas.