Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Indianvelsas paģiras: Vesņina zaudē trešā simta spēlētājai

Indianvelsas paģiras: Vesņina zaudē trešā simta spēlētājai
Fannija Štollāra
Foto: Christopher Levy

Pagājušajā mēnesī Indianvelsā karjeras lielāko vienspēļu titulu izcīnījusī Krievijas tenisiste Jeļena Vesņina vairs nespēj uzvarēt, zaudējot nākamās divas spēles un šodien Čārlstonā, kur viņa divreiz spēlējusi finālā, ar 6:7(7), 6:7(3) zaudēja 18 gadus vecajai Ungārijas tenisistei Fannijai Štollārai, kura rangā atrodas 282. vietā.

Vesņina pēc triumfa Indianvelsā devās uz Maiami, kur pirmajā mačā ar 6:3, 4:6, 5:7 zaudēja Austrāliju pārstāvošajai Horvātijas tenisistei Ailai Tomļanovičai (#594), kas nebija milzīgs pārsteigums. Viņa Tomļanovičai, kura ir bijusī Top 50 spēlētāja, ar tādam reitingam atbilstošu meistarību, ir zaudējusi arī iepriekš.

Šodienas fiasko Čārlstonā pret 282. vietā esošo ungāru tīni ir uzskatāms par negaidītu rezultātu, pat neskatoties uz Vesņinas ieilgušajām Indianvelsas trofejas svinībām. Štollāra līdz šim tikai divreiz bija uzveikusi Top 100 spēlētājas, pērn Maiami kvalifikācijā pieveicot Polonu Hercogu (#95), kura izstājās savainojuma dēļ, un šī gada februārī savās mājās Budapeštā apspēlējot Danku Koviniču (#69).

Ranga 14. vietā esošā Vesņina bija Štollāras pirmā Top 20 pretiniece. Viņa iepriekš nebija tikusies ar spēlētājām, kuras rangā ir augstāk par 66. vietu. Vesņina vairāk zaudēja, nekā Štollāra uzvarēja. Krievijas tenisiste spēlēja kā pirmais numurs un dominēja, taču to darīja nepietiekami precīzi, un labi aizsardzībā un pretuzbrukumos spēlējusī Štollāra spēja izmantot iespējas, kas radās Vesņinas kļūdu rezultātā.

Štollārai abos setos bija lielas grūtības ar punkta pielikšanu. 1. setā viņai vajadzēja piecas setbumbas, bet 2. setā sešas, kas bija mačbumbu vērtībā. Štollāra 2. setu nespēja izservēt divas reizes un otrajā pie rezultāta 6:5 arī nespēja realizēt piecas mačbumbas. Vesņina četras atspēlēja pati ar jaudīgiem uzbrukumiem, bet vienas mačbumbas izspēlē Fanijai "backhand" sitiens tīklā. Vesņina tālāk par otro taibreiku netika. Kad viņa pie 3:5 trāpīja tīklā "dropšotu", Stollara ieguva vēl trīs mačbumbas. Sekoja vēl viena Vesņinas kļūda, bumbiņu raidot pāri gala līnijai.

Vesņina 2011. gadā Čārlstonas finālā zaudēja Karolīnai Vozņacki, bet pērn, kad titula spēli sasniedza no kvalifikācijas, piekāpās Slounai Stīvensai. Martā Indianvelsā nopelnītie 1000 punkti šīs nedēļas fiasko Čārlstonā, kur viņai bija jāaizstāv 330 punkti, padara ne tik ļoti sāpīgu. Viņas pāridarītāja Štollāra tikai trešo reizi uzvarēja WTA pamatturnīra spēlē.

"Volvo Car Open". WTA "Premier" turnīrs Čārlstonā uz zaļā māla seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Shelby Rogers – (1) Madison Keys4:6 6:1 6:1
Laura Siegemund – (3) Venus Williams6:4 6:7(3) 7:5
Fanny Stollar – (4) Elena Vesnina7:6(7) 7:6(3)
(5) Caroline Wozniacki – Annika BeckCeturtdien
(6) Samantha Stosur – Jelena Jankovic6:1 6:3
(7) Kiki Bertens – Kateryna Bondarenko6:2 7:5
(8) Anastasija Sevastova – Andrea Petkovic6:3 6:4
(9) Daria Gavrilova – Alison Riske6:3 6:1
(10) Irina-Camelia Begu – Kristina Kucova4:6 6:2 7:6(6)
(11) Mirjana Lucic-Baroni – Mona Barthel6:3 6:2
Naomi Osaka – (13) Shuai Zhang6:4 6:4
(15) Lucie Safarova – Bethanie Mattek-Sands6:3 6:3
Ons Jabeur – Magda Linette6:4 6:4
Daria Kasatkina – Monica Puig6:0 6:7(3) 6:2
Aļona Ostapenko – Maria Sakkari6:2 4:6 6:2
Anastasia Rodionova – Sara Errani6:2 6:2

Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.