Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sinjakova sakauj Šarapovu un atkal sasniedz finālu Šeņdžeņā

Sinjakova sakauj Šarapovu un atkal sasniedz finālu Šeņdžeņā
Kateržina Sinjakova
Foto: Sipa USA/Scanpix

WTA "International" sērijas turnīrā Šeņdžeņā nebūs gaidītā Simonas Halepas un Marijas Šarapovas fināla, jo pusfinālu barjeru spēja pārvarēt tikai rumāniete.

Simona Halepa pirmajā pusfinālā bez lielām grūtībām tika galā ar savu tautieti Irinu-Kamēliju Begu – 6:1, 6:4. Halepa Begu pieveikusi visos sešos mačos. Simonai šobrīd ir 11 uzvaru sērija pret Rumānijas spēlētājām, pēdējo zaudējumu piedzīvojot 2010. gadā Sinsinati kvalifikācijā pret Soranu Kirsteju. Ar pirmo numuru izliktā Halepa otro reizi spēlēs Šeņdžeņas finālā, viņa šeit par čempioni kļuva 2015. gadā.

Marija Šarapova otrajā pusfinālā nespēja apturēt lieliski spēlējušo Kateržinu Sinjakovu, pagājušā gada čempionei zaudējot ar 2:6, 6:3, 3:6. Sinjakova daudz labāk servēja, sakrājot 10 eisus, kamēr Šarapovai bija tikai viens. Šarapovai trīs setu mačā tikai vienā geimā bija breikbumbas, kad viņa 2. seta otrajā geimā ar sesto mēģinājumu beidzot ieguva breiku, sagaidot iespēju uzbrukt čehietes otrajai servei.

Čehiete arī spēcīgāk un precīzāk uzbruka – viņai tīri uzvarētajās izspēlēs 27-17 pārsvars un agresīvā spēlē arī nepiespiesto kļūdu nedaudz vairāk (24-18). Sinjakovai punktu izdevās pielikt ar ceturto mačbumbu. Šarapova pirmās trīs atspēlēja ar iespaidīgiem uzbrukumiem, tā divas novēršot priekšpēdējā geimā ar savu servi un vēl vienu pēdējā geimā uzņemšanā.

Sinjakovas un viņas nākamās pretinieces Halepas vienīgā iepriekšējā tikšanās reize arī bija Šeņdžeņā, kad Sinjakova Simonu ceļā uz titulu pieveica 2. kārtas mačā ar rezultātu 6:3, 4:6, 7:5. Sinjakova un Halepa rīt sacentīsies arī dubultspēļu finālā. Sinjakova spēlē kopā ar Barboru Krejčīkovu, bet Halepas pāriniece ir Begu.

Kamēr Šeņdžeņā sestdien tiks kronēta divkārtēja šī turnīra čempione, "Premier" sacensībās Brisbenā būs jauna čempione, jo pagājušā gada uzvarētāja Karolīna Pliškova pusfinālā piedzīvoja retu zaudējumu Eļinai Svitoļinai – 5:7, 5:7. Svitoļina guva tikai otro uzvaru septiņos mačos pret Pliškovu, kurai pērn šī turnīra pusfinālā zaudēja (2:6, 4:6). Svitoļina finālā sacentīsies ar Anastasiju Sevastovu izslēgušo Aleksandru Sasnoviču, kura dienas pirmajā pusfinālā uzvarēja ar rezultātu 7:6(3), 6:4. Sasnoviča ir pirmā tenisiste, kura Brisbenā no kvalifikācijas sasniegusi finālu.

Sezonas pirmās nedēļas trešais turnīrs, Oklendā notiekošais "International", nokļuvis pamatīgā laikapstākļu varā – Jaunzēlandē lietus dēļ zaudētas divas dienas pēc kārtas, kā rezultātā vēl nav sākušies ceturtdaļfināli.


, 2018-01-05 13:29, pirms 6 gadiem
To aplamo prognozi izteica tikai viens eksperts. Es gaidīju Siņakovas uzvaru un sagaidīju
, 2018-01-05 13:36, pirms 6 gadiem
Šarāpovai pirms AO spēlēt ar Halepu jau nu galīgi nevajadzēja! Noskaties otro setu un pat tev viss kļūs skaidrs
, 2018-01-05 13:39, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: To aplamo prognozi izteica tikai viens eksperts. Es gaidīju Siņakovas uzvaru un sagaidīju
Tā ir! Bez mildronāta nekas vairs nav tā kā agrāk!
, 2018-01-05 13:43, pirms 6 gadiem
??? paskaidrosi detalizētāk

aizermans rakstīja: Šarāpovai pirms AO spēlēt ar Halepu jau nu galīgi nevajadzēja! Noskaties otro setu un pat tev viss kļūs skaidrs
, 2018-01-05 17:44, pirms 6 gadiem
Šarapova līdz 20 niekam aizklusies bet augstāk tā arī netiks, jo līmenītis vairs nevelk.
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.