Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Radvaņska un Pliškova kvalificējas "WTA Finals"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radvaņska un Pliškova kvalificējas "WTA Finals"
Karolīna Pliškova
Foto: AFP/Scanpix

Mēneša beigās Singapūrā gaidāmajā WTA sezonas finālturnīrā palikušas vairs tikai trīs brīvas vietas, jo šodien "WTA Finals" kvalificējās pagājušā gada čempione Agņeška Radvaņska un Čehijas pirmā rakete Karolīna Pliškova.

Abas tenisistes kvalificēšanos Singapūrai būtu nodrošinājušas ar uzvaru 3. kārtas mačos, bet pastāvēja arī cits variants, proti, konkurentu zaudējumi. Tā kā Dominika Cibulkova šodien negaidīti piekāpās Alizē Kornē (2:6, 7:5, 2:6), Radvaņska un Pliškova "WTA Finals" kvalificējās bez nepieciešamības gūt vēl vienu uzvaru Pekinā.

22. augustā Singapūrai kvalificējas Serēna Viljamsa un Andželike Kerbere, bet 29. septembrī nepieciešamo punktu daudzumu bija savākusi Simona Halepa. Pliškovas un Radvaņskas iekļūšana sezonas Top 8 nozīmē to, ka "WTA Finals" palikušas vairs tikai trīs brīvas vietas. Uz tām pretendē sešas spēlētājas – Cibulkova, Garbinje Mugurusa, Medisona Kīsa (visas pašreiz ir Top 8), Svetlana Kuzņecova, Johanna Konta un Petra Kvitova. Četras no viņām Pekinā 3. kārtā tiksies savstarpējos dueļos – Kīsai mačs pret Kuzņecovu, bet Mugurusai pret Kvitovu.

Radvaņska, kura "WTA Finals" piedalījusies septiņas reizes, pērn izmantoja Viljamsas nespēlēšanu un kļuva par čempioni Singapūrā, tur izcīnot karjeras lielāko titulu. Agai šogad saviem augstajiem standartiem pieticīga sezona. Viņa ir uzvarējusi divos turnīros – Šeņdžeņā un Ņūheivenā, bet lielajos turnīros nostartēja vāji – "Grand Slam" sacensībās tālāk par 4. kārtu izdevās tikt vienīgi Austrālijā, kur viņai pusfināls.

Tikmēr Pliškova sezonas finālturnīrā spēlēs pirmoreiz. Karolīnai šogad labākie rezultāti ir "US Open" fināls, titula izcīnīšana "Premier 5" sērijas turnīrā Sinsinati, uzvara Notingemā un fināls Īstbornā. Pliškova lauvas tiesu no saviem gada punktiem savāca divos turnīros Sinsinati un Ņujorkā (2200 punkti), karjeras labāko formu sasniedzot augusta otrajā pusē un septembra sākumā. Ja vien Pekinā ļoti tālu netiks Kvitova, Pliškova būs vienīgā Čehijas pārstāve šīs sezonas finālturnīrā.

"China Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Angelique Kerber – Barbora StrycovaTrešdien
(2) Garbine Muguruza – Yulia Putintseva6:2 7:6(5)
(3) Agnieszka Radwanska – Ekaterina Makarova6:3 6:4
(4) Simona Halep – Yanina Wickmayer6:2 6:2
(5) Karolina Pliskova – Daria KasatkinaTrešdien
(8) Madison Keys – Kristina Mladenovic7:5 6:4
(9) Svetlana Kuznetsova – Misaki Doi6:1 7:5
Alize Cornet – (10) Dominika Cibulkova6:2 5:7 6:2
(11) Johanna Konta – Timea BabosTrešdien
(12) Timea Bacsinszky – Daria GavrilovaTrešdien
Caroline Wozniacki – (13) Roberta Vinci6:3 6:2
(14) Petra Kvitova – Yafan Wang6:4 6:1
(16) Elina Svitolina – Sabine LisickiTrešdien
Shuai Peng – Caroline GarciaTrešdien
Yaroslava Shvedova – Belinda Bencic6:4 7:6(4)
Shuai Zhang – Alison Riske6:3 4:6 7:6(4)