Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Par koronavīrusa kārtējo upuri kļūst prestižais Madrides turnīrs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Par koronavīrusa kārtējo upuri kļūst prestižais Madrides turnīrs
Madrides turnīra mājvieta "La Caja Mágica". Foto: imago/Scanpix

No maija uz septembri pārceltais jauktais tenisa turnīrs "Mutua Madrid Open" nenotiks, jo Spānijā pasliktinājusies COVID-19 situācija, sacensību organizatoriem esot spiestiem atteikties no otrā lielākā māla turnīra rīkošanas.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ no maija uz septembri tika pārcelti trīs nozīmīgi māla turnīri – Madride, Roma un "French Open". Spānijas galvaspilsētā, kur novembrī bija plānots Deivisa kausa finālturnīrs (tas atcelts jau iepriekš), lielā tenisa šogad nebūs.

"Mutua Madrid Open", kur spēlē gan vīrieši ("Masters 1000" turnīrs), gan sievietes ("Premier Mandatory" kategorija), ir otrais nozīmīgākais māla seguma turnīrs aiz "French Open" un šogad pēc pārcelšanas bija plānots uzreiz pēc "US Open" jeb šajā gadījumā starp diviem "Grand Slam" turnīriem.

Nenotiekot Madrides turnīram, kas bija plānots no 12. līdz 20. septembrim, ATP kalendārā šogad palikuši tikai pieci turnīri. ATP izskata iespēju Madrides turnīra plānotajos datumos rīkot Kicbīles ATP 250 turnīru, kas pašreizējā variantā ir gaidāms "US Open" otrās nedēļas laikā.

WTA tūres sacensības atgriezās šonedēļ ar "International" sērijas kategorijas turnīru Palermo, bet pirmais ATP turnīrs pēc ilgās pauzes plānots aiznākamajā nedēļā Ņujorkā, uz kurieni no Sinsinati pārcelts "Western & Southern Open" jauktais turnīrs.

WTA un ATP kalendārs no augusta līdz sezonas beigām

DatumsWTA turnīriATP turnīri
3. augustsPalermo-
10. augustsPrāga un Leksingtona-
21. augustsSinsinatiSinsinati
31. augustsUS OpenUS Open
8. septembrisStambulaKicbīle
20. septembrisStrasbūra un RomaRoma
27. septembrisFrench OpenFrench Open
Bez datumaSeula; Linca un Maskava

Piezīmes:, Sinsinati turnīrs pārcelts uz Ņujorku, ATP kalendārā vēl plānots paziņojums par turnīriem pēc "French Open", ieskaitot "ATP Finals" Londonā.

Izmantotie resursi:
https://www.madrid-open.com/en/mutu...