Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Atspēlējot mačbumbu, Kirioss Vašingtonas pusfinālā uzvar Cicipu

Atspēlējot mačbumbu, Kirioss Vašingtonas pusfinālā uzvar Cicipu
Niks Kirioss un Stefans Cicips. Foto: Reuters/Scanpix

Niks Kirioss (ATP 52.) izšķirošā seta taibreikā atspēlēja vienu mačbumbu un Vašingtonas ATP 500 turnīra pusfinālā ar rezultātu 6:4, 3:6, 7:6(7) uzvarēja turnīra pirmo numuru Stefanu Cicipu (ATP 6.). Austrālijas tenisista pretinieks finālā būs Daniils Medvedevs (ATP 122.), kuram viegla 6:2, 6:2 uzvara pār laimīgo zaudētāju Peteru Gojovčiku (ATP 122.).

Niks Kirioss situāciju kontrolēja līdz brīdim, kad bija vadībā ar setu un 2:0. Viņš fenomenāli servēja, pretiniekam nedodot nevienu breikbumbu, un ar agresīviem uzbrukumiem sev izveidoja seta un breika pārsvaru, kad notika pavērsiens. Stefans Cicips uzvarēja četros geimos pēc kārtas, tiekot līdz izšķirošajam setam.

Tur breikbumbas bija tikai Grieķijas tenisistam, taču Cicips savas iespējas neprata izmantot – viņam abas breikbumbas bija piektajā geimā. Kirioss taibreikā pamanījās izsēt četru punktu pārsvaru, kad Cicips no 1:5 ieguva mačbumbu (6:5), taču bez iespējām to realizēt - Kirioss kritiskā situācijā trāpīja kārtējo netveramo servi un drīz punktu pielika ar savu otro mačbumbu, kad viņam izdevās rezultatīva kombinācija ar servi un "forehand" uzbrukumu.

Kiriosam pēc uzvaras pār Cicipu šogad ir iespaidīga 4-1 bilance pret Top 10 spēlētājiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Vimbldonā pret pasaules otro numuru Rafaelu Nadalu, kuru viņš sezonas pirmajā pusē pieveica ceļā uz uzvaru Akapulko ATP 500 turnīrā.

Lai arī Kirioss kortu pameta pēc izšķirošā seta taibreika spēlēšanas, uzvaras gūšanai tika iztērēts tādam mačam netipiski maz laika – tikai divas stundas un septiņas minūtes, jo Niks savā stilā spēlēja ātri. Daniils Medvedevs otrajā pusfinālā uzvarēja 55 minūtēs, vienreiz zaudējot savas serves geimā, kas notika viņa pirmajā servēšanas reizē.

Fināls notiks pusnaktī pēc Latvijas laika, abiem tenisistiem cerot iegūt sezonas otro titulu. Medvedevs februārī uzvarēja ATP 250 turnīrā Sofijā. Kirioss bija pārāks abu vienīgajā iepriekšējā duelī, maijā uzvarot Romā uz māla seguma ar rezultātu 6:3, 3:6, 6:3.


, 2019-08-04 09:37, pirms 5 gadiem
Autor pārlasi rakstu pirms publicēšanas!
, 2019-08-04 17:44, pirms 5 gadiem
Bļin....divi spēlētāji ATP 122. vietās. Spēlē grieķis pret grieķi, bet iniciatīva esot bijus grieķijas spēlētājam!?? Wtf!? Kāds pārlasa pirms publicē vai te uz dullo viss notiek!?
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.