Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sanhosē pusfināli bez elites tenisistēm: Azarenkai savainojums, Venusa neizmanto iespējas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sanhosē pusfināli bez elites tenisistēm: Azarenkai savainojums, Venusa neizmanto iespējas
Marija Sakari
Foto: AP/Scanpix

Svētdien Sanhosē kādai tenisistei būs iespēja pirmoreiz uzvarēt "Premier" sērijas turnīrā, jo četras pusfinālistes šāda līmeņa sacensībās vēl nav triumfējušas, turklāt divām četriniekā iekļuvušajām tenisistēm arī nav WTA "International" turnīru pieredzes.

Sanhosē turnīrs sākās ar 23-kārtējās "Grand Slam" čempiones Serēnas Viljamsas šokējošo 1:6, 0:6 zaudējumu Johannai Kontai, kas kļuva par amerikānietes karjeras lielāko sagrāvi.

Nenospēlējot nevienu maču, savainojumu dēļ dalību no turnīra atsauca ar pirmajiem diviem numuriem izliktās Garbinje Mugurusa un Medisona Kīsa.

Elites spēlētājām ļoti neveiksmīgajā turnīrā ceturtdaļfinālus spēja sasniegt Viktorija Azarenka un Venusa Viljamsa, taču arī viņām nebija lemts iegūt titulu. Azarenka ar 7:6(4), 0:3 zaudēja Danielai Kolinsai, izstājoties muguras savainojuma dēļ, bet Viljamsa pilnā mačā ar 4:6, 6:7(2) piekāpās abās iepriekšējās cīņās uzveiktajai Marijai Sakari. Venusai abos setos bija breika pārsvars (3:0 un 5:3), turklāt 2. setā arī divas setbumbas, tiesa, abas uzņemšanā.

No Kalifornijas turnīrā palikušajām četrām tenisistēm tikai viena uzvarējusi WTA turnīrā – Elīzei Mertensai ir četri "International" tituli, no tiem trīs šogad. Gan beļģiete, gan arī pārējās trīs pusfinālistes – viņas nākamā pretiniece Mihaela Buzarnesku, kā arī Sakari un Kolinsa – nav spēlējušas "Premier" finālos, turklāt otrā pusfināla pāra uzvarētājai svētdien būs pirmais WTA fināls jebkādā līmenī.

Lietainajā Vašingtonā tika pabeigts tikai viens ceturtdaļfināls. 2013. gada fināliste Andrea Petkoviča ar izglābšanos, pārdzīvojot trīs mačbumbas, uzvarēja Belindu Benčiču – 6:3, 2:6, 7:6(6). Šveices tenisistei visas trīs mačbumbas bija 3. seta taibreikā, turklāt divas ar savu servi. Pirmā mačbumba tika izniekota ar dubultkļūdu, bet pārējās divas Vācijas tenisiste atspēlēja pati, divreiz precīzi uzbrūkot no neērtās puses. Benčiča Petkoviču bija uzvarējusi abos iepriekšējos mačos.

"Mubadala Silicon Valley Classic", WTA "Premier 700" sērijas turnīrs Sanhosē uz "hard" seguma

Ceturtdaļfināla rezultāts

SpēleRezultāti
Maria Sakkari – (3) Venus Williams6:4 7:6(2)
(4) Elise Mertens – Johanna Konta7:6(4) 6:3
(5) Mihaela Buzarnescu – Ajla Tomljanovic6:1 7:5
Danielle Collins – Victoria Azarenka6:7(4) 3:0

     [+] [-]

, 2018-08-04 14:08, pirms 6 gadiem
Totāls apsīkums sieviešu tenisā!

     [+] [-]

, 2018-08-04 16:41, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Totāls apsīkums sieviešu tenisā!
Jā,jā pensionāres vairs nevelk.