Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vavrinka Sofijā zaudē finālistam Kopilam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka Sofijā zaudē finālistam Kopilam
Mariuss Kopils. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais pasaules trešais numurs Stens Vavrinka (ATP 57.) nespēja pārvarēt Sofijas ATP 250 turnīra 1. kārtu, kur ar 6:3, 6:7(5), 4:6 piekāpās Mariusam Kopilam (ATP 56.).

Stens Vavrinka Rumānijas tenisistu uzvarēja abās iepriekšējās spēlēs, bet šodien viņam tas neizdevās, esot divu punktu attālumā no panākuma – šveicietis tik tuvu nokļuva 2. seta taibreikā, kad rezultāts vienubrīd bija 5:5. Mariuss Kopils eisu sacensībā bija pārāks ar 13:11 un atspēlēja sešas no septiņām breikbumbām, kamēr Vavrinka atvairīja 2/3.

Vavrinka pērn Sofijā sasniedza pusfinālu, kur piekāpās bosnietim Mirzam Bašičam. Viņš vēlāk kļuva par čempionu, izcīnot savu pirmo ATP titulu. Bašičs toreiz finālā pieveica Kopilu, kuram tas arī bija pirmais ATP fināls. Mariuss oktobrī zaudēja savā otrajā finālā, kad Bāzelē piekāpās 99. titulu ieguvušajam Rodžeram Federeram.

Kopils Bāzelē ceļā uz finālu pieveica Top 10 spēlētājus Marinu Čiliču un Aleksandru Zverevu, bet kopš zaudējuma finālā bija cietis neveiksmes trijos no nākamajiem četriem mačiem. Viņam šonedēļ jāaizstāv 150 punkti.

Žo-Vilfrīds Tsonga pirms gada Monpeljē pusfinālā neizmantoja divas mačbumbas un ar 6:1, 5:5 zaudēja Lukam Puijem, toreiz izstājoties kreisās kājas savainojuma dēļ. Šis savainojums bijušajam pasaules piektajam numuram lika izlaist sezonas lielāko daļu, kortā tiekot atpakaļ septembrī.

Ranga 210. vietā esošais Tsonga pirmdienas vakarā Monpeljē nospēlēja šajā turnīrā pirmo maču kopš nelaimes gadījuma pagājušajās sezonas pusfinālā un divu Francijas spēlētāju duelī ar 3:6, 7:6(5), 6:4 pieveica 20 gadus veco Ugo Ambēru.