Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Savainojuma upuris Kirjoss nesavaldās, Austrālija zaudē Vācijai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Savainojuma upuris Kirjoss nesavaldās, Austrālija zaudē Vācijai
Niks Kirjoss
Foto: EPA/Scanpix

Deivisa kausa Pasaules grupas 1. kārtas jeb astotdaļfinālu gaidītākais duelis notika Brisbenā, kur Austrālija uzņēma Vāciju un mačā pret viesu komandu spēja gūt tikai vienu punktu.

Austrālijas un Vācijas duelī piektdien abām komandām pa vienam punktam guva pirmie numuri Niks Kirjoss un Aleksandrs Zverevs, pieveicot attiecīgi Aleksu De Minoru un Janu-Lenardu Štrufu. Vācija sestdien uzvarēja dubultspēlē, pietuvojoties prestižākā komandu turnīra ceturtdaļfinālam.

Svētdienas cīņas sākās ar Kirjosa un Zvereva spēli, kurā Nikam vajadzēja uzvarēt, lai dueli ievestu izšķirošajā piektajā spēlē, taču Kirjoss pretiniekam zaudēja būtībā bez lieliem iebildumiem – 2:6, 6:7(3), 2:6.

Par mača pavērsienu varēja kļūt 2. seta 12. geims, kad Kirojsam uzņemšanā bija divas setbumbas, taču pasīvs teniss liedza kādu no tām izmantot, bet drīz sekoja Austrālijas tenisista zaudējums taibreikā, kur viņam par raketes dauzīšanu tika soda punkts, pēc šī notikuma nokļūstot iedzinējos ar 0:4.

"Atdotu savu Brisbenas titulu, lai uzvarētu šajā mačā pret Vāciju. Kopumā man bija laba vasara, taču grūti par to domāt, kad notieko šādi zaudējumi. Visu vasaru domāju tieši par Deivisa kausu. Serve ir mans lielākais ierocis, bet savainojuma dēļ tas šodien nebija palīgs," pēc cīņas sacīja Kirjoss, kuram ir problēmas ar plecu.

Deivisa kauss 2018. Pasaules grupas astotdaļfināli

MačsRez.
Austrālija – Vācija1-3
Beļģija – Ungārija3-2
Francija – Nīderlande3-1
Horvātija – Kanāda3-1
Japāna – Itālija1-3
Kazahstāna – Šveice4-1
Serbija – ASV1-3
Spānija – Lielbritānija3-1

Ceturtdaļfinālu pāri (6.-8. aprīlis)

Mačs
ASV – Beļģija
Itālija – Francija
Horvātija – Kazahstāna
Spānija – Vācija