Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čempionei Argentīnai bez Del Potro 0-2 pret Itāliju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čempionei Argentīnai bez Del Potro 0-2 pret Itāliju
Andreass Sepi un Itālijas komanda
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē startējušas Deivisa kausa cīņas. Pasaules grupā jeb elites divīzijā pagājušā gada čempione Argentīna ir tuvu tam, lai čempiones pilnvaras noliktu jau pēc 1. kārtas mača, esot iedzinējos ar 0-2 pret Itāliju.

Novembra beigās ar 3-2 Zagrebā pieveicot Horvātiju, Argentīnas izlase ar piekto mēģinājumu uzvarēja Deivisa kausa finālā, beidzot iegūstot prestižo trofeju. No fināla sastāva čempionu rindās uz titula aizstāvēšanas misijas pirmo posmu ir tikai Leonardo Maijers, kurš pieteikts dubultspēlei.

Abi finālā vienspēlēs uzvaras guvušie Huans Martins Del Potro un Federiko Delbonis šoreiz nespēlē, tiekot pie pelnītas atpūtas, turklāt Del Potro šogad pagaidām vēl nav spēlējis, izlaižot arī "Australian Open".

Buenosairesā pret Itāliju spēlējot vājinātā sastāvā, argentīnieši jau pirmajā dienā nokļuva bezdibeņa malā, zaudējot abas vienspēles. Gvido Pelja vispirms ar 3:6, 3:6, 3:6 piekāpās Paolo Lorenci, bet Karloss Berloks nespēja pabeigt izglābšanās misiju pret Andreasu Sepi – 1:6, 2:6, 6:1, 6:7(6).

Sepi divreiz izlaida uzvaru, vispirms 4. setā nespējot izservēt maču, bet vēlāk taibreikā nerealizējot trīs mačbumbas pēc kārtas (6:3). Jāatzīmē, ka Berloks visas pats atspēlēja ar agresīviem "forehand" uzbrukumiem. Ticis līdz 6:6, Karloss taktiski kļūdījās, ļaujot Sepi no laukuma vidus uzbrukt bumbiņai, ko Itālijas tenisists arī izdarīja, iegūstot ceturto mačbumbu, to tūlīt realizējot.

Vairākas komandas 1. kārtā spēlē ar otrajiem sastāviem. Tas attiecas arī uz pērn finālā zaudējušo Horvātiju, kurai savās mājās Osijekā pret Spāniju (1-1) nav abu finālā spēlējušo – Marinam Čiličam atpūta, bet Ivo Karlovičs jau beidzis karjeru izlasē. Viesu komandā no spēlēšanas atteicās Rafaels Nadals, kuram plāni mainījās, pārāk daudz enerģijas iztērējot Melburnā. 2015. gada čempione Lielbritānija Kanādā spēlē bez Endija Mareja, savukārt mājiniekiem nav Miloša Raoniča.

Tikmēr vienīgais Top 14 tenisists, kurš šajā nedēļas nogalē startē izlases sastāvā, ir Novaks Džokovičs. Viņam piektdien milzīgas problēmas mačā pret agresīvo Daniilu Medvedevu, kurš pusotru setu nodarbojās ar serba pazemošanu, bet neizturēja paša uzņemto tempu, sagura un izstājās 4. seta sākumā, rezultātam esot Džokoviča labā ar 3:6, 6:4, 6:1, 1:0. Novaks spēles pirmajā pusē darbojās vāji, turklāt viņam bija problēmas ar labo plecu, bet Medvedevs ar agresīvu spēli sev radīja būtisku pārsvaru, kuru pats ar kļūdām arī zaudēja. Medvedevs pēc uzvaras 1. setā ieguva 3:0 pārsvaru nākamajā setā, tomēr Džokovičs paspēja atspēlēties. Novakam tā bija pirmā spēle kopš sensacionālā zaudējuma Denisam Istominam "Australian Open" 2. kārtā.

Deivisa kauss. Pasaules grupas 1. kārta

MačsRez.
ASV – Šveice2-0
Argentīna – Itālija0-2
Austrālija – Čehija2-0
Horvātija – Spānija1-1
Japāna – Francija0-2
Kanāda – Lielbritānija1-1
Serbija – Krievija2-0
Vācija – Beļģija1-1