Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Šarapova savainojuma dēļ izstājas revanša mačā pret Sabaļenku

Šarapova savainojuma dēļ izstājas revanša mačā pret Sabaļenku
Marija Šarapova vēsajā Ķīnā. Foto: AFP/Scanpix

Krievijas tenisa zvaigznei Marijai Šarapovai sezonas pirmais turnīrs beidzās ar izstāšanos kājas savainojuma dēļ, kad viņa nenospēlēja pilnu maču Šeņdžeņas turnīra ceturtdaļfinālā pret Arinu Sabaļenku (1:6, 2:4).

Marija Šarapova iepriekšējā kārtā bija tā, kura uzvarēja pēc pretinieces izstāšanās, kad bija iedzinējos ar 6:7(5), 5:2 pret 17 gadus veco Sinju Vanu. Jaunā ķīniete padevās krampjiem. Savukārt Šarapova šodien izstājās kreisās kājas savainojuma dēļ, turklāt viņai bija problēmas arī labo plecu.

Šarapova 2017. gada oktobrī Arinu Sabaļenku ar 7:5, 7:6(8) uzvarēja Tjaņdziņas finālā, kad ieguva līdz šim vienīgo titulu pēc atgriešanās no diskvalifikācijas. Pirmoreiz WTA finālā spēlējusī Sabaļenka toreiz abos setos nenosargāja pārsvaru, esot priekšā ar 4:1 un 5:1, turklāt 2. setā viņai arī bija viena setbumba.

Oklendā ar izglābšanos ceturtdaļfinālā titulu turpina aizstāvēt Jūlija Gērgesa, kura atspēlēja mačbumbu pret Džīniju Bušāru un uzvarēja ar 3:6, 6:3, 7:6(6). Vācijas tenisiste pēdējā setā bija iedzinējos ar 0:3, bet mačbumbu atspēlēja pie rezultāta 5:6, kad viņa riskēja ar otro servi, pēc tās neatvairāmi uzbrūkot ar "forehand". Gērgesa taibreikā ar "forehand" autiem no 6:4 neizmantoja divas mačbumbas pēc kārtas, bet vēlāk realizēja trešo iespēju.

Bušāra otrajā turnīrā pēc kārtas izlaida uzvaru pret Gērgesu. Abas sacentās arī oktobrī Luksembugā, kur iepriekšējās sezonas pēdējais turnīrs bija Kanādas tenisistei (Gērgesa vēl spēlēja "WTA Elite Trophy"). Viņa neizservēja maču un Gērgesai zaudēja ar rezultātu 7:6(3), 5:6, 1:6.

18 gadus vecā Kanādas tenisiste Bjanka Andresku pēc Karolīnas Vozņacki pieveikšanas satrieca arī citu bijušo ranga līderi Venusu Viljamsu, 20 gadus vecāko spēlētāju pieveicot ar 6:7(1), 6:1, 6:3. Andresku dominēja arī zaudētajā 1. setā, kur divreiz nenosargāja breika pārsvaru. Ranga 152. vietā esošā Andresku no kvalifikācijas tikusi līdz savam pirmajam WTA pusfinālam.

"Shenzhen Open", WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Aryna Sabalenka – (5) Maria Sharapova6:1 4:2
Yafan Wang – Monica Niculescu2:6 7:6(4) 6:1
Alison Riske – Sorana Cirstea7:5 6:1
Vera Zvonareva – Veronika Kudermetova4:6 7:5 6:3

"ASB Classic", WTA "International" sērijas turnīrs Oklendā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Julia Goerges – Eugenie Bouchard3:6 6:3 7:6(6)
(3) Su-Wei Hsieh – Sara Sorribes Tormo6:3 6:2
Bianca Andreescu – (6) Venus Williams6:7(1) 6:1 6:3
Viktoria Kuzmova – Amanda Anisimova6:3 2:6 6:4

"Brisbane International", WTA "Premier 700" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Naomi Osaka – (8) Anastasija Sevastova6:3 0:6 6:4
(5) Karolina Pliskova – Ajla Tomljanovic6:1 1:6 6:1
Lesia Tsurenko – Anett Kontaveit7:5 6:3
Donna Vekic – Aliaksandra Sasnovich6:2 6:0

Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.