Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bangkokas titulu izcīna Garsija-Lopess

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bangkokas titulu izcīna Garsija-Lopess
Giljermo Garsija-Lopess
Foto: AP/Scanpix

Par Bangkokas (Taizeme) ATP "World Tour 250" turnīra uzvarētāju kļuvis spānis Giljermo Garsija-Lopess, kurš finālā trīs setos ar 6:4, 3:6, 6:4 pārspēja Somijas pirmo numuru Jarko Nieminenu, izcīnot otro vienspēļu titulu.

Pirmais pie breika iespējām tika Nieminens, kuram divas bija jau otrajā geimā. Spānis atspēlējās, pēc tam otrajā servēšanas reizē atspēlējās arī no 0:30. Septītajā geimā pirmās grūtībās mačā pie savas serves izjuta Jarko. Nieminens tika ārā no 0:30, taču Garsija-Lopess nepadevās un, izmantojot to, ka pretiniekam nesekmējās ar pirmo servi, tika pie breikbumbas. Tās izspēlē Garsija – Lopess veiksmīgi nospēlēja pie tīkla, tiekot pie breika – 4:3.

Nieminens breiku varēja atgūt jau uzreiz, taču nekā. Spāni kārtējo reizi izglāba laba serve – 5:3. Jarko pēc tam savu servi noturēja un Garsijam-Lopesam atlika izservēt pirmo setu. Ne bez grūtībām viņš to paveica. Nieminenam bija četras breikbumbas, no kurām trīs bija pēc kārtas (40:0), taču nevienu no tām viņš nespēja realizēt. Pirmās divas bija uz otrās serves. Garsija Lopess pirmajā setā atspēlēja visas septiņas breikbumbas un uzvarēja ar 6:4.

Arī otrā seta otrajā geimā Nieminenam bija divas breikbumbas. Šoreiz soms tika pie breika, pateicoties spāņa autam, raidot bumbiņu ar bekhendu pa līniju. Breiks tika nostiprināts ar pēc tam noturētu savu servi – 3:0. Otrajā setā tas bija vienīgais breiks, citu iespēju ne vienam, ne otram nebija. Jarko setu uzarēja ar 6:3, panākot izšķirošo trešo setu.

Trešo setu ar viegli noturētu servi sāka Garsija-Lopess, kurš otrajā geimā, pateicoties vairākām Nieminena kļūdām tika pie divām breikbumām, abas tika palaistas garām, it īpaši tas attiecas uz pirmo, kur bija iespēja uzbrukt otrajai servei. Mirkli vēlāk spānis neizmantoja trešo breikbumbu šajā geimā, un Nieminens spēja panākt izlīdzinājumu – 1:1. Pāris geimus vēlāk spānim vēl divas iespējas un atkal uz otrās serves. Pirmajā gadījumā kļūda, bet otrajā spēcīgi un neatvairāmi atsista soma otrā serve – 3:1.

Aizbēgt Giljermo gan neizdevās. Nākamajā geimā 0:40. Divas labas serves deva cerību, bet uz trešās breikbumbas Nieminens atbildēja ar to pašu, ko dabūja iepriekšējā geimā uz savas serves – neatvairāms sitiens, atsitot otro servi – 3:2 spāņa labā. Seta turpinājumā krietni labāks bija Garsija-Lopess, bet Nieminenam "pazuda" pirmā serve, uz ko varēja paļauties tikai epizodiski. Atspēlējis trīs mačbumbas pie 4:5, ar ceturto soms netika galā – uzvara spēlē Garsijam-Lopesam – 6;4, 3:6, 6:4.

27 gadus vecajam Garsijam-Lopesam otrais tituls, pirmais pērn Kicbīlē uz māla. Par šīs nedēļas darbu viņš nopelnījis 99 725 dolāru prēmiju un 250 ranga punktus, bet Niemienam nāksies samierināties ar 52 500 dolāriem un 150 ranga punktiem. Somijas tenisista statistika finālos ir bēdīga – viena uzvara (Oklenda 2006. gadā) desmit finālos.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2010-10-03 13:48, pirms 14 gadiem
vai nu tā ir nereālākā apstākļu sakritība un veiksme, vai arī viņš ir ļoti nenovērtēts.

  +5 [+] [-]

, 2010-10-03 13:57, pirms 14 gadiem
Garsija-Lopess uzvarēja gan Nadalu, gan Gulbi, tā kā tituls ir godam nopelnīts. Spēlēja viņš arī ļoti labi un, pats galvenais, stabili. Apsveicu!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-03 16:55, pirms 14 gadiem
Nu džeks bija uz viļņa šai nedēļā, tas nu ir skaidrs