Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Svitoļina Sanhosē "Premier" ceturtdaļfinālā ar četrām mačbumbām zaudē Sakari

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Svitoļina Sanhosē "Premier" ceturtdaļfinālā ar četrām mačbumbām zaudē Sakari
Marija Sakari. Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas tenisiste Marija Sakari (WTA 30.) nokļuva vienas uzvaras attālumā no pagājušā gada rezultāta atkārtošanas Sanhosē "Premier 700" turnīrā, kur ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:6, 7:6(3), 6:3 pieveica četras mačbumbas neizmatojušo Ukrainas tenisisti Eļinu Svitoļinu (WTA 7.).

Eļina Svitoļina ar aizsardzības tenisu bija tikusi ļoti labvēlīgā pozīcijā, esot vadībā ar 6:1 un 6:2, taču nespēja nodrošināt uzvaru, turklāt arī neizmantoja trīs mačbumbas ar savu servi, kad 2. setā pie rezultāta 5:3 gandrīz 10 minūtes ilgā geimā neizservēja maču.

Svitoļinai pirmās mačbumbas izspēlē "forehand" kļūda, sitot autā. Marija Sakari otro mačbumbu atspēlēja ar "backhand" uzbrukumu, bet trešās mačbumbas izspēlē grieķietei izdevās spēcīgs sitiens dziļumā, pēc kura Svitoļina bumbiņu nespēja atvairīt laukumā. Sakari drīz realizēja piekto breikbumbu ilgajā geimā, kas beidzās ar viņas rezultatīvu uzbrukumu garā izspēlē. Sakari nākamajā geimā pie 4:5 ar savu servi atspēlēja jau ceturto mačbumbu.

Ukrainas tenisiste pie 5:5 "sausā" zaudēja savas serves geimā. Tūlīt identiska neveiksme Sakari, kura gan ātri saņēmās un uzvarēja taibreikā, bet pēc tam dominēja izšķirošajā setā, kur neilgi – pēc pirmā geima – bija iedzinējos ar breiku. Svitoļina trīs setos sakrāja tikai 11 tīri uzvarētas izspēles, kamēr Sakari bija 48. Kopumā un it sevišķi mača otrajā pusē agresīvāk spēlējušajai grieķietei arī vairāk nepiespiesto kļūdu (50:31).

Abas tenisistes pavisam nesen (5. jūlijā) tikās Vimbldonas 3. kārtā, kur Svitoļina ļoti līdzīgā mačā spēja uzvarēt pēc zaudējuma 2. seta taibreikā, toreiz esot pārāka ar rezultātu 6:3, 6:7(1), 6:2. Svitoļina toreiz pirms zaudētā taibreika neizmantoja divas mačbumbas. Piektdien revanšējoties Kalifornijā, Sakari svinēja karjeras piekto Top 10 uzvaru. Lielākā daļa jeb piecas gūtas šogad.

Sakari pirms gada Sanhosē sasniedza savu pirmo WTA finālu, kas viņai kļuva par murgainu pieredzi, ar 1:6, 0:6 kapitulējot Mihaelai Buzarnesku, kura 30 gadu vecumā izcīnīja pirmo titulu. Sakari kopš tā laika ir kļuvusi par WTA čempioni, maija sākumā uzvarot "International" sērijas turnīrā Rabātā.

Kamēr ar pirmo numuru izsētā Svitoļina nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, otrā numura īpašniece Arina Sabaļenka (WTA 10.) turpina cīņu par titulu. Baltkrievijas tenisiste trešo reizi tikpat mačos pieveica Karlu Suaresu Navarro (WTA 29.), atspēlējoties pēc nekvalitatīva sākuma – 3:6, 6:2, 6:4. Sabaļenka zaudētajā 1. setā pieļāva 16 nepiespiestās kļūdas – tieši tikpat, cik nākamajos divos setos kopā.

"Mubadala Silicon Valley Classic", WTA "Premier 700" sērijas turnīrs Sanhosē uz "hard" seguma

Ceturtdaļfināla rezultāts

SpēleRezultāti
(7) Maria Sakkari – (1) Elina Svitolina1:6 7:6(3) 6:3
(2) Aryna Sabalenka – (6) Carla Suarez Navarro3:6 6:2 6:4
Saisai Zheng – (4) Amanda Anisimova5:7 7:5 6:4
(5) Donna Vekic – Kristie Ahn7:5 6:0

"Citi Open", WTA "International" sērijas turnīrs Vašingtonā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfināla rezultāts

SpēleRezultāti
Catherine McNally – (4) Su-Wei Hsieh6:4 6:3
Camila Giorgi – Zarina Diyas6:3 6:2
Anna Kalinskaya – Kristina Mladenovic6:4 4:6 6:2
Jessica Pegula – Lauren Davis6:2 7:6(2)