Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Garins neizmanto trīs mačbumbas, pats atspēlē divas un uzvar Zverevu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Garins neizmanto trīs mačbumbas, pats atspēlē divas un uzvar Zverevu
Kristians Garins. Foto: AFP/Scanpix

Karjeras lielāko uzvaru piektdien Minhenes ATP 250 turnīra pusfinālā guva čīlietis Kristians Garins (ATP 47.), kurš dramatiskā mačā ar 6:4, 5:7, 7:5 uzvarēja pēdējo divu gadu čempionu Aleksandru Zverevu (ATP 3.). Garins otrajā setā neizmantoja trīs mačbumbas, bet trešajā setā atspēlēja divas.

Ar uzbrukuma tenisu dominējušais Kristians Garins uzvaru varēja nodrošināt jau 2. setā, taču pie 5:4 ar trim mačbumbām neizservēja maču, visas trīs mačbumbas izniekojot ar nepiespiestajām kļūdām, kad piekāpās Aleksandra Zvereva aizsardzībai. Pirmoreiz pret Top 10 tenisistu spēlējušais Garins pirmo divu mačbumbu izspēlēs iesita tīklā, bet trešo neizmantoja, kad bumbiņu raidīja autā pāri gala līnijai.

Čīles tenisists ļoti neprecīzi nospēlēja arī aiznākamajā geimā, kad viņam, pie 5:6 bija jāservē par palikšanu setā. Atspēlējis vienu setbumbu, viņš Zverevam uzreiz pasniedza vēl vienu un tagad neizglābās, kārtējo reizi netiekot galā ar pretinieka atsišanās tenisu. Garins setu pabeidza ar diagonālā "backhand" sitiena autu, vairākas reizes nespējot ar uzbrukuma sitieniem nodrošināt uzvaru izspēlē.

Kad Garins atjēdzās pēc notikušās nelaimes, viņam 3. setā bija breika deficīts. Garins divreiz atspēlējās (0:2 un 2:4), bet pie 4:5 arī spēja atvairīt divas mačbumbas. Viņš pirmās mačbumbas izspēlē tika bumbiņai klāt pēc Zvereva "dropšota" un trāpīja uz gala līnijas, izspēli pabeidzot ar vieglu "smešu". Zverevs protestēja par tiesnešu lēmumu, uzskatot, ka bija auts. Saša otrās mačbumbas izspēlē pēc pretinieka spēcīga diagonālā sitiena mēģināja no aizsardzības pozīcijas trāpīt apvedošo sitienu gar labo līniju, taču nospēlēja neprecīzi.

Zverevs pie 5:5 nospēlēja ļoti neveiksmīgu serves geimu. Viņš pieļāva divas dubultkļūdas un vēl vienā izspēlē zaudēja pēc "backhand" auta, sitot pāri gala līnijai. Otro reizi servējot par uzvaru mačā, Garins darbojās daudz pārliecinošāk un šoreiz Zverevam nedeva nevienu punktu.

2013. gadā junioru "French Open" turnīrā uzvarējušais Garins nepilnus sešus gadus vēlāk, pagājušajā mēnesī, Hjūstonā izcīnīja pirmo ATP titulu. Ranga trešā numura Zvereva pieveikšana Garinam karjeras lielākā uzvara, pārspējot pagājušajā nedēļā Barselonā gūtā 7:5, 6:2 panākumu pret 20. numuru Denisu Šapovalovu. Starp citu, Garins pirms sešiem gadiem "French Open" finālā uzvarēja tieši Zverevu, kuru toreiz pieveica ar rezultātu 6:4, 6:1.

Būdams starp Top 4 izsētajiem tenisistiem, Zverevs šonedēļ līdz ceturtdaļfinālam tika ar vienu uzvaru, to gūstot 2. kārtā ar 7:5, 6:1 pret Huanu Ignasio Londero (ATP 80.). Zverevs divos mačos pēc kārtas nav uzvarējis pēdējos sešos turnīros. Pēdējo reizi viņam tas izdevās marta sākumā, kad Zverevs tika līdz Akapulko ATP 500 finālam.

Zverevam šonedēļ Minhenē bija nepieciešams tikt pusfinālam, lai paliktu ATP ranga 3. vietā. Sašam pirmdien garām aizies Rodžers Federers, kurš tur būs vismaz divas nedēļas, jo Zverevam Madridē kā čempionam jāaizstāv 1000 punkti. Madridē spēlēs arī Federers, kuram nākamajā nedēļā būs pirmais māla seguma turnīrs kopš 2016. gada.

"BMW Open", ATP 250 turnīrs Minhenē uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Christian Garin – (1) Alexander Zverev6:4 5:7 7:5
(3) Marco Cecchinato – (8) Marton Fucsovics1:6 7:5 7:5
(4) Roberto Bautista Agut – (7) Guido Pella4:6 6:4 6:0
Matteo Berrettini – Philipp Kohlschreiber4:6 7:5 6:4

"Millennium Estoril Open", ATP 250 turnīrs Eštorilā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Stefanos Tsitsipas – Joao Domingues7:6(3) 6:4
Alejandro Davidovich Fokina – (3) Gael Monfils6:7(2) 7:5 6:4
(4) David Goffin – Malek Jaziri4:6 7:6(4) 6:2
Pablo Cuevas – (8) Frances Tiafoe6:0 6:7(5) 6:2

  -1 [+] [-]

, 2019-05-03 19:29, pirms 5 gadiem
Līdz kuram laikam ir vel māla sezona? Šeit viens žurnālists apgalvoja, ka Federers ne tikai zaudēs 4 vietu, bet varbūt pat viņu apsteigs 2-3 spēlētāji.
Pagaidām kaut kā neizskatās

  -2 [+] [-]

, 2019-05-03 19:37, pirms 5 gadiem
Šī gan bija neiedomājamj traka spēle. Bet nu Gariničs malacis. Nolauza krieveli beigās

  -1 [+] [-]

, 2019-05-04 11:12, pirms 5 gadiem
elfs rakstīja: Līdz kuram laikam ir vel māla sezona? Šeit viens žurnālists apgalvoja, ka Federers ne tikai zaudēs 4 vietu, bet varbūt pat viņu apsteigs 2-3 spēlētāji.
Pagaidām kaut kā neizskatās
Kāda starpība? Tāpat viņu RG nopērs kā bērnu (kā vienmēr). Vienīgā cerība uz Vimbldonu, ja būs veiksmīga izloze.